Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

Φεμινίστριες στην Αργεντινή αναπαρίσταναν την «έκτρωση του Ιησού» έξω από καθεδρικό ναό!

Ο Αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες (Αργεντινή), Alfredo Horacio Zecca, αποκήρυξε την αναπαράσταση μιας «έκτρωσης» της Θεοτόκου κατά τη φεμινιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8 Μαρτίου με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας»
Σε μια δήλωση που εκδόθηκε στις 9 Μαρτίου, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «απορρίπτουμε με βαθιά θλίψη τα ατυχή γεγονότα που πραγματοποιήθηκαν στις 8 Μαρτίου, το απόγευμα, μπροστά από τον καθεδρικό ναό Τουκουμάν που διασύρουν βαθιά το πρόσωπο και την εικόνα της Παναγίας, καθώς και την πίστη των Καθολικών».
Λόγω του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας, μια ομάδα φεμινιστριών πραγματοποίησε διαδήλωση μέσα από τους κεντρικούς δρόμους της πόλης. 
Μερικοί από τους διαδηλωτές οργάνωσαν την άμβλωση της Παναγίας, με πολύ κόκκινη μπογιά, προσομοιώνοντας μια αιμορραγία, μπροστά από τον καθεδρικό ναό του Τουκουμάν.



Στο Facebook, η φεμινιστική ομάδα Socorro Rosa Tucumán ανέβασε την εικόνα, λέγοντας ότι:
Σύμφωνα με το Aciprensa οι φεμινίστριες αναφέρθηκαν επίσης στο «στο εκβιαστικό σύστημα που αναγκάζει την καταναγκαστική εργασία.»
Ο αρχιεπίσκοπος επεσήμανε ότι «τα γεγονότα είναι μόνο επιθετικές προσβολές σε όλους τους πιστούς, και επίσης μια προσβολή της αξιοπρέπειας των γυναικών.»
Ο Zecca υπενθύμισε επίσης ότι τον Μάρτιο είναι «ο μήνας του προβληματισμού σχετικά με τα δικαιώματα των παιδιών που γεννιούνται» και κάλεσε όλους τους Καθολικούς και την κοινωνία στο σύνολό της για την Πορεία για τη Ζωή και την Οικογένεια, στις 25 του μηνός στις 6 η ώρα.
                                                 Πηγή:www.offtherecord.net.gr
noticias.gospelprime.com.br/feministas-aborto-jesus-igreja-catolica/?utm_source=twitter&utm_medium=share-bar-mobile&utm_campaign=share-bar

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου