Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017

Υποχρεωτικό μάθημα «σεξουαλικής αγωγής» σε όλα τα σχολεία της Βρετανίας από 4άρων ετών!!!

Προπομπός για το μάθημα «σεξουαλικής αγωγής» η υποχρεωτική «Θεματική Εβδομάδα» στα ελληνικά σχολεία; 
Παιδιά από την ηλικία των τεσσάρων θα διδάσκονται «σεξουαλική αγωγή και εκπαίδευση σχέσεων» στα σχολεία σε όλη τη Βρετανία σύμφωνα με τους αρμόδιους υπουργούς.
Οι αμφιλεγόμενες κατευθυντήριες γραμμές θα είναι υποχρεωτικές για κάθε σχολείο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακόμη και για τα ιδιωτικά και θρησκευτικά ιδρύματα.
Επί του παρόντος, μόνο σχολεία ελεγχόμενα από την τοπική αρχή απαιτούνται να διδάξουν στα παιδιά για το σεξ στα μαθήματα βιολογίας, χωρίς τέτοια απαίτηση σε ακαδημίες, ελεύθερα σχολεία, ή ανεξάρτητα σχολεία.
Λίγα είναι σήμερα γνωστά σχετικά με το περιεχόμενο του νέου αναλυτικού προγράμματος, αλλά το «ITV News» αναφέρει ότι θα ήταν πιθανό να περιλαμβάνει κατάλληλα για την ηλικία μαθήματα για το «sexting», την ασφάλεια στο διαδίκτυο, και τις καταχρηστικές σχέσεις.
Το πρόγραμμα σπουδών είναι πιθανό να προκαλέσει ανησυχία μεταξύ οικογενειακών και θρησκευτικών ομάδων, ιδίως εφόσον μερικές αναφορές λένε ότι οι γονείς δεν θα είναι σε θέση να αφαιρέσουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα, όπως μπορούν τώρα.
Σύμφωνα με την βρετανική Telegraph ένας εκπρόσωπος για το 10 Downing Street, δήλωσε: 
«Υπάρχει μια απειλή στο διαδίκτυο και αυτή η απειλή όλοι θα αναγνωρίσουν ότι έχει αυξηθεί».
«Αυτό σημαίνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να δούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε ότι τα παιδιά έχουν την πρόσβαση που χρειάζονται για τη διδασκαλία σε αυτά τα θέματα.»
H Guardian αναφέρει ότι μια τροπολογία για το νομοσχέδιο για τα παιδιά για την κοινωνική μέριμνα έχει κατατεθεί από τους Συντηρητικούς βουλευτές David Burrowes και η Maria Miller, πρώην γραμματέα γυναικών και ισότητας, και υποστηρίζεται από δεκάδες άλλους βουλευτές.
Λένε ότι η αποτυχία να διδάξουν στα παιδιά για το σεξκαι τις σχέσεις στο διαδίκτυο είχαν οδηγήσει σε συνέπειες που περιλαμβάνουν «σωματική και συναισθηματική ζημία, συμπεριλαμβανομένης της εφηβικής εγκυμοσύνης και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων ασθενειών, σε κορίτσια που αισθάνονται ανήμπορα να συμμετάσχουν σε εκπαιδευτικές και εξωσχολικές ευκαιρίες...
δάσκαλους που ξοδεύουν πολύτιμο χρόνο να ασχολούνται με περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και εκφοβισμού, και με τους νέους να αναπτύσσουν μια αίσθηση ότι η σεξουαλική παρενόχληση και η σεξουαλική βία είναι αποδεκτές συμπεριφορές και μαθαίνοντας κοινωνικούς κανόνες που μεταφέρονται στην ενήλικη ζωή.»
Απ’ ότι φαίνεται η ανάλογη υποχρεωτική «Θεματική Εβδομάδα» στα ελληνικά σχολεία και οι αντιδράσεις που επέφερε είναι απλά ένας προπομπός για το μάθημα «σεξουαλικής αγωγής» που αναμένεται να ανακοινωθεί από την ελληνική κυβέρνηση και δεν είναι απλά μια μεμονωμένη απόφαση από τη χώρα μας, αλλά η αντιγραφή ενός προγράμματος που εξαπλώνεται σε όλες τις δυτικές χώρες.
                                                        ΠΗΓΗ:www.offtherecord.net.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου