Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2016

Ψηφίστηκε ο Προϋπολογισμός του Δήμου Αμαρουσίου

         Προβλέπει τεχνικά έργα 66.000.000 
Καμία πρόσθετη επιβάρυνση των δημοτών & επαγγελματιών
          της πόλης μας από τα δημοτικά τέλη
Ψηφίστηκε με απόλυτη πλειοψηφία ο προϋπολογισμός του 2017 του Δήμου Αμαρουσίου ο οποίος διακρίνεται για τον φιλολαϊκό του χαρακτήρα, την τόνωση της νέας επιχειρηματικότητας αλλά και την αφοσίωση του στην Κοινωνική Πολιτική.
Παράλληλα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου διασφαλίζει σημαντικά έργα υποδομής στην πόλη μας όπως η πλήρη θωράκιση της με αντιπλημμυρικά έργα αλλά και με έμφαση στον τομέα του αθλητισμού. 
Ειδικότερα:
Παραμένουν παγωμένα τα ανταποδοτικά τέλη το 2017, τα οποία έχουν ήδη έχουν μειωθεί από το 2013 κατά 20%.
•►Πολύτεκνοι, Ανάπηροι, άποροι, τρίτεκνοι και νέοι επαγγελματίες θα ωφεληθούν και το 2017 από τις απαλλαγές και μειώσεις των δημοτικών τελών.
Μείωση απο 30% - 50% σε τέλη για τις υπηρεσίες του κοιμητηρίου.
Και το 2017 θα συνεχίσουμε να παρέχουμε τις υπηρεσίες της κοινωνικής πολιτικής σε κάθε συμπολίτη μας  μέσα από το Κοινωνικό μας Παντοπωλείο, το Δημοτικό Πολυιατρείο, το Κοινωνικό Φαρμακείο, τη Γωνιά Αγάπης και Αλληλεγγύης, το Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.
Με τα Προγράμματα Πρόληψης Υγείας, Με το Κέντρο Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, το Κέντρο Ημέρας νόσου Αλτσχάιμερ.
Το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμαρουσίου ύψους 66.000.000 ευρώ, την χρηματοδότηση του οποίου διεκδικούμε έχοντας ώριμες μελέτες από το ΕΣΠΑ και την Περιφέρεια για την δημιουργία σημαντικών έργων όπως,
•►Αντιπλημμυρικά έργα για την θωράκιση της πόλης
Κατασκευή νέων Αθλητικών χώρων
•►Καινούργιες πεζογέφυρες στον άξονα της Κηφισίας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης δήλωσε πως ο Προϋπολογισμός του 2017 αντικατοπτρίζει το νοικοκύρεμα που έχει επιτευχθεί όλα αυτά τα χρόνια στον δήμο μας.
Διεκδικούμε τη χρηματοδότηση μεγάλων τεχνικών έργων για την πόλη μας χωρίς να επιβαρύνουμε ούτε ένα ευρώ τους δημότες και τους επαγγελματίες. Συνεχίζουμε το νοικοκύρεμα απαλλαγμένοι από τα μεγάλα βάρη του παρελθόντος.
Καταφέραμε από ένα σπάταλο Μαρούσι να το μετατρέψουμε σε έναν νοικοκυρεμένο δήμο αρωγό και πρωτοπόρο σε κοινωνικές δομές, οικονομικά ισχυρό και με σύγχρονες υποδομές, θωρακισμένο.
Σήμερα ο Δήμος Αμαρουσίου σε ένα τόσο δυσμενές οικονομικό περιβάλλον είναι πρότυπο ορθής και διαφανής οικονομικής διαχείρισης δίνοντας ανάσες αισιοδοξίας, ελπίδας και προοπτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου