Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2016

Αύριο η Πανεργατική Απεργία: Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη!

Συνεχίζουμε - κλιμακώνουμε προκηρύσσοντας Απεργία στις 8 Δεκέμβρη & συμμετέχοντας στην Πανεργατική Απεργία & την Απεργιακή Συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια. 
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει την 3η αξιολόγηση ποτίζοντας με το αίμα των εργαζομένων τα κέρδη εφοπλιστών, βιομηχάνων, τραπεζιτών. 
Ευρωπαϊκή Ένωση και ΔΝΤ βρήκαν το χρήσιμο σύμμαχο για να ισοπεδώσουν εργασιακά δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, υγεία, παιδεία και κοινωνικές παροχές. 
Κυβέρνηση και κουαρτέτο κάθονται στην ίδια πλευρά του τραπεζιού, διαπραγματεύονται ενάντια στα συμφέροντά μας.
Η ανάπτυξη που τάζουν δεν είναι εθνική υπόθεση. θα πατήσει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών δικαιωμάτων. 
Αφορά αποκλειστικά τα συμφέροντα μιας χούφτας παράσιτων που θέλουν να δουν τα κέρδη τους να αβγατίζουν ξανά.
Ο κατήφορός τους δεν έχει τέρμα.
Ετοιμάζονται να καταργήσουν τα Βαρέα και Ανθυγιεινά σε ένα κλάδο που μετράει δεκάδες νεκρούς κάθε χρόνο από εργατικά ατυχήματα κι εκατοντάδες από ασθένειες που σχετίζονται με το αντικείμενο της εργασίας και την εντατικοποίησή της.

Δεν έχουν την συναίνεση μας στο σφαγιασμό μας!
Παρά την ανοιχτή υπονόμευση της απεργίας στις 24 Νοέμβρη από τον εργοδοτικό - κυβερνητικό συνδικαλισμό, χιλιάδες εργαζόμενοι στο Δημόσιο διαδήλωσαν στην Ομόνοια την άρνηση τους να δεχθούν απολύσεις, αξιολογήσεις και υποχρεωτικές μετατάξεις. ΠΟΕ - ΟΤΑ, ΑΔΕΔΥ & ΓΣΕΕ αφού διέσπασαν την ημέρα της απεργίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, δεν μοίρασαν ούτε μια ανακοίνωση στους τόπους δουλειάς. 
Οι εργαζόμενοι τους γύρισαν την πλάτη!
Τους απαντάμε με ενότητα και αγώνα!
Όλοι μαζί, εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, έχουμε χρέος σε μας, στις οικογένειές μας, στα παιδιά μας, στην τάξη μας να αντισταθούμε στο σφαγιασμό μας. 
Όλοι μαζί έχουμε τη δύναμη να αντισταθούμε, να τους δυσκολέψουμε, να τους εμποδίσουμε, να διεκδικήσουμε την αναπλήρωση των απωλειών μας την περίοδο της κρίσης, την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών μας.
Η επιτυχία της Πανεργατικής Απεργίας στις 8 Δεκέμβρη είναι υπόθεση της καθεμιάς και του καθενός από εμάς!  Όλοι μαζί δίνουμε τη μάχη!
                                                                      Εκ του ΔΣ
                                        Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης Πεύκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου