Τετάρτη, 7 Δεκεμβρίου 2016

Στις 8:30 μ.μ. στο «ΣΠΙΡΤΟ» το ντοκιμαντέρ «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»

Σήμερα Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου στις 8:30 σας προσκαλούμε να παρακολουθήσουμε μαζί το ντοκιμαντέρ της Angelique Kourounis «Χρυσή Αυγή: Προσωπική Υπόθεση»(Golden Dawn: A Personal Affair) σε παραγωγή της OmniaTV.
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το Λουκά Σταμέλλο από την ομάδα παραγωγής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και στο χώρο θα υπάρχει κουτί οικονομικής ενίσχυσης της παραγωγής του ντοκιμαντέρ....
Σας περιμένουμε.
Σύνοψη:
«Ο σύντροφός μου είναι Εβραίος, ο ένας γιός μου γκέι, ο άλλος αναρχικός κι εγώ αριστερή φεμινίστρια, κόρη μεταναστών. Αν η Χρυσή Αυγή έρθει στα πράγματα το μόνο μας πρόβλημα θα είναι σε ποιό βαγόνι θα μας βάλουν.»
Μια δημοσιογράφος ερευνά για χρόνια την οργάνωση του ελληνικού νεοναζιστικού κομματος «Χρυσή Αυγή».
Η οικονομική κατάρρευση, η πολιτική αστάθεια και οι οικογενειακές σχέσεις έρχονται σε πρώτο πλάνο καθώς το ντοκυμανταίρ προσπαθεί να ανακαλύψει «τί έχουν στο κεφάλι τους οι Χρυσαυγίτες που παρουσιάζονται ως θύματα» του συστήματος.
Η Χρυσή Αυγή «ποτέ δεν κρύφτηκε», όσον αφορά στην ιδεολογία της. Η απήχησή της στις κάλπες μπορεί παλιότερα να ήταν απειροελάχιστη, όμως η συμβατότητα αυτής της ιδεολογίας με γερά παγιωμένες αντιλήψεις στην Ελλάδα - που καλλιεργούν πολλοί κληρικοί, τα περισσότερα ΜΜΕ και το πολιτικό σύστημα – αποτελεί το εύφορο έδαφος στο οποίο ανθεί η οργάνωση.
Η σκηνοθέτρια εξετάζει το θέμα μέσα από τις προσωπικές της εμμονές, τις ανησυχίες και τους φόβους της, έχοντας ήδη αφιερώσει αρκετά χρόνια και άλλες δύο τηλεοπτικές παραγωγές στην προσέγγιση του νεοναζιστικού κόμματος, που κατέλαβε την τρίτη θέση στο πολιτικό σύστημα της Ελλάδας ύστερα από τρεις δεκαετίες περιθωριακής, αλλά αιματηρής, δραστηριότητας.
                                                                       at Το Σπίρτο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου