Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Με τον Γερμανό Πρέσβη Dr.Peter Schoof συναντήθηκε ο Γ. Πατούλης

Ούτε κουβέντα για την επικείμενη 6η Ελληνογερμανική Συνέλευση στο Ναύπλιο!!!
Αντικείμενο της χθεσινής συνάντησης ήταν θέματα που σχετίζονται με τον τομέα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εξετάστηκαν τρόποι συνεργασίας, για την ενίσχυση των αυτοδιοικητικών δεσμών των δύο χωρών.
Αμοιβαία και από τις δύο πλευρές εκφράστηκε η βούληση να καλλιεργηθούν περαιτέρω οι σχέσεις ανάμεσα στην ελληνική και γερμανική αυτοδιοίκηση στην κατεύθυνση της αναζήτησης βέλτιστων πρακτικών, προς όφελος των πολιτών και των τοπικών κοινωνιών.
Σε δηλώσεις του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ τόνισε τα εξής:
«Είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση με τον κ. Πρέσβη. 
Έδειξε ειλικρινές ενδιαφέρον για όλα τα θέματα που σχετίζονται με τον τρόπο που λειτουργεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην Ελλάδα αλλά και για τη συμβολή της στη διαχείριση κρίσιμων ζητημάτων, όπως το προσφυγικό.
Επισήμανα στον κ. Schoof πως σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία επιβάλλεται να ενωθούμε όλες οι Αυτοδιοικητικές Ενώσεις των Ευρωπαϊκών χωρών,
ανεξάρτητα από το τι πράττουν οι κεντρικές κυβερνήσεις και τα κόμματα και να συνεργαστούμε για τη διαμόρφωση πολιτικών, που θα συμβάλλουν στην αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις τοπικές κοινωνίες.
Σε αυτή την κατεύθυνση του διατύπωσα την πρόταση που έχω κάνει για τη δημιουργία ενός δικτύου όλων των Αυτοδιοικητικών Ενώσεων για τη χάραξη χρήσιμων και γόνιμων πολιτικών, για τους πολίτες».
                                                                       ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
                                                Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                                   E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com
==============================================================
ΥΓ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ: 
Θεωρούμε αδύνατον να μην ετέθη στην συζήτηση των δύο ανδρών το θέμα της 6ης Διάσκεψης της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από τις 3 έως τις 6 Νοεμβρίου στο Ναύπλιο.
Και το στηρίζουμε αυτό στο γεγονός ότι στις 10 Ιουνίου ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισκέφτηκε την Γερμανία συνοδευόμενος από τους κ.κ. Δημήτριο Κωστούρο - Δήμαρχο Ναυπλίου, Δημήτριο Καφαντάρη - Δήμαρχο Πύλου, Χριστόδουλο Μαμσάκο - Δήμαρχο Δράμας και Συντονιστή Ελληνικών Δήμων, όπου στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο της Γερμανίας είχαν συνάντηση με τον Συντονιστή των Γερμανικών Δήμων κ. Frank Endelmann αλλά & τον Υφυπουργό Ανάπτυξης και Οικονομικής Συνεργασίας κ. Γιόαχιμ Φούχτελ.  

Δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής μας ότι ο Δήμαρχός μας Γ. Πατούλης, συμμετείχε στην ομάδα εργασίας της οργανωτικής ομάδας για την προετοιμασία της 6ης Ελληνογερμανικής Συνέλευσης η οποία διεξήχθη στην αίθουσα ΕΠΙΔΑΥΡΟΣ του ξενοδοχείου ΑΜΦΙΤΡΥΩΝ
Σε αυτήν μεταξύ άλλων παρίσταντο οι κ.κ.:
Πέτρος Τατούλης - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,  Δημήτριος Καφαντάρης - Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, Α΄ αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ & Χριστόδουλος Μαμσάκος -  Δήμαρχος Δράμας καθώς επίσης & εκπρόσωπος της ΚΕΔΕ για την Ελληνογερμανική Συνέλευση. 
Από τα μέλη της Γερμανικής αποστολής της ΕΓΣ, ελαβαν μέρος οι κ.κ:
 Έντελμαν Φράνκ - Δήμαρχος Σταίναχ & συντονιστής της ΕΓΣ, Βαρβάρα Μπάουμπαχ,  Σοφία Ελευθερίου, Λόταρ Γκρόσκλαους Τέως Έπαρχος & Συντονιστής της ΕΓΣ, Χρήστος Λαζαρίδης - Διευθυντής Γραφείου ΕΓΣ, Κέι Ρου - εκπρόσωπος  Ομοσπονδιακού Συμβούλιου Επαρχιών Γερμανίας και Διευθυντής για Ευρωπαϊκά θέματα & ο Χριστόφορος Σούμαχερ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου