Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2016

Επίσκεψη Φούχτελ στον Ιερώνυμο!

Συνάντηση με τον Ομοσπονδιακό Υπουργό της Γερμανίας και επικεφαλής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χανς Γιοαχίμ Φούχτελ είχε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών & πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος.
Ο κ. Φούχτελ, συνοδευόμενος από μέλη της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης, επισκέφθηκαν τον Αρχιεπίσκοπο και του κατέθεσαν τις ιδέες και τις σκέψεις τους για τα προγράμματα που υλοποιούνται στην Ελλάδα, αλλά και για μελλοντικά σχέδια.
Ο Αρχιεπίσκοπος καλωσόρισε τα μέλη της Συνέλευσης, αναφέρθηκε στα προγράμματα της Εκκλησίας και επεσήμανε πως η Εκκλησία θα διαμορφώσει νέα προγράμματα αγροτικής ανάπτυξης που μπορούν να στηριχθούν με τη συνεργασία της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης(!!!).
Ο Αρχιεπίσκοπος «Ισλαμ»ώνυμος 
(για κάποιους κακενρτεχείς), έκανε ιδιαίτερη μνεία στο πολυσχιδές φιλανθρωπικό έργο & τις δραστηριότητες της Εκκλησιαστικής ΜΚΟ «Αποστολή», που τα τελευταία χρόνια στηρίζει ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, όχι μόνο πρόσφυγες και μετανάστες, αλλά και πληγέντες από την κρίση Ελληνες.
Ο Ιερώνυμος εξάλλου έχει δώσει εξετάσεις συνεργαζόμενος άψογα σε αυτόν τον τομέα με τα Ινστιτούτα «Κωνσταντίνος Καραμανλής» &«Κόνραντ Αντενάουερ» 
Έγινε λόγος, επίσης, για προγράμματα βιομηχανίας, προσκυνηματικού τουρισμού και εθελοντισμού.
Στο επίκεντρο της δραστηριότητας της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης βρίσκεται η συνεργασία μεταξύ ελληνικών και γερμανικών οργανισμών τοπικής αυτοδιοίκησης επί συγκεκριμένων θεμάτων.
Στο προσκήνιο δεν βρίσκεται η «υψηλή» πολιτική, αλλά η αντιμετώπιση των πρακτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η τοπική αυτοδιοίκηση.
Η Συνέλευση επιχειρεί τέλος να συμβάλλει με την εργασία της στην αποδόμηση υφιστάμενων στερεοτύπων και στη βιώσιμη διασύνδεση των δύο πλευρών υπό το πνεύμα της ευρωπαϊκής ιδέας, εργαζόμενη υπερκομματικά.
                                                        ΠΗΓΗ:www.romfea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου