Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016

Εμπρηστικός ο «διάλογος» Διοίκησης του Δήμου - Μ. Διακολιού, για τις αστικές πυρκαγιές

Ας σοβαρευτεί επιτέλους η κ. Μαίρη Διακολιού
Με τους εμπρησμούς στην πόλη δεν επιτρέπονται πολιτικά παιχνίδια...
Λάθος θέμα ανέδειξε για μια ακόμη φορά η κα Διακολιού για να ασκήσει αντιπολίτευση στη σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου.
Το ζήτημα των αστικών πυρκαγιών δεν προσφέρεται για μικροπολιτική, ιδίως όταν γνωρίζει πως αυτή τη χρονιά στο Μαρούσι έχουν ξεσπάσει σε ελεύθερους χώρους της πόλης πολλές πυρκαγιές, οι οποίες ερευνώνται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία και χαρακτηρίζονται ως εμπρησμοί.
Η επιλογή της να αναδεικνύει το ζήτημα, ουσιαστικά ρίχνει νερό στο μύλο των εμπρηστών.
Επίσης είναι ανεύθυνο να μεταθέτει στο Δήμο την ευθύνη που εκ του Νόμου έχουν οι ιδιώτες ιδιοκτήτες οικοπέδων της πόλης, να καθαρίζουν και να αποψιλώνουν έγκαιρα τις ιδιοκτησίες τους.
Η αποστολή από πλευράς Δήμου επιστολής που τους υπενθυμίζει την υποχρέωση που έχουν, είναι τυπική. Και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί δικαιολογία να μην ανταποκριθούν στην υποχρέωση τους αυτή έγκαιρα, περιμένοντας να τους έρθει η επιστολή από την αρμόδια υπηρεσία.
Καλούμε την κα Διακολιού να μην δίνει πολιτική κάλυψη σε όσους ξεχνούν να είναι τυπικοί στις υποχρεώσεις τους απέναντι τόσο στις ιδιοκτησίες τους, όσο και στην ασφάλεια της πόλης.
Όσον αφορά την υπηρεσία πολιτικής προστασίας του Δήμου Αμαρουσίου αυτή λειτουργεί υποδειγματικά , κι αυτό είναι αποτέλεσμα της συστηματικής προσπάθειας της σημερινής Διοίκησης που γίνεται όλα αυτά τα χρόνια.
Τα μέσα που διαθέτουμε και ο μεγάλος αριθμός εθελοντών το αποδεικνύουν.
Τέλος, όσον αφορά τις αποψιλώσεις , αυτές έγιναν το χρόνο που έπρεπε.
Την κα Διακολιού θα έπρεπε να την προβληματίζει ότι έχουν το καλοκαίρι αυτό εκδηλωθεί πυρκαγιές σε χώρους που είχαν ήδη αποψιλωθεί.
Γεγονός   που αποδεικνύει ότι οι φωτιές αυτές εκδηλώθηκαν με πρόθεση, κι όχι λόγω του μη καθαρισμού των οικοπέδων.
Μήπως λοιπόν θα έπρεπε επιτέλους να επιδείξει μεγαλύτερη σοβαρότητα η κα Διακολιού στο ζήτημα που επιλέγει να αναδείξει;
Δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι οι εμπρησμοί δεν προσφέρονται για μικροπολιτική εκμετάλλευση;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου