Τρίτη, 13 Σεπτεμβρίου 2016

81η ΔΕΘ:Επιστολή Γ. Πατούλη στον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη

Την ανάγκη ουσιαστικής πολιτικής αλλαγής, σε πρόσωπα, συμπεριφορές, ιδέες και νοοτροπίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν όλες οι παθογένειες του ελληνικού πολιτικού συστήματος, υπογραμμίζει ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης σε επιστολή που απέστειλε στον Πρόεδρο της ΝΔ Κ. Μητσοτάκη, ενόψει της παρουσίας του στη ΔΕΘ.
Παράλληλα ο κ. Πατούλης επισημαίνει τη σημασία εκπόνησης ενός Εθνικού Σχεδίου Ανασυγκρότησης της Οικονομίας «που θα υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας και όχι τις επιδιώξεις των δανειστών της».
Σε αυτή την κατεύθυνση και επισημαίνοντας πως πρέπει να «επιδείξουμε εμπιστοσύνη σε θεσμούς, όπως η Αυτοδιοίκηση» καλεί τον κ. Μητσοτάκη, μέσω της επιστολής, να λάβει υπ’ όψιν, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης του κυβερνητικού προγράμματος του κόμματος, τις βασικές θέσεις της ΚΕΔΕ πάνω σε ζητήματα που απασχολούν το θεσμό.
Στην επιστολή τονίζει, μεταξύ άλλων:
Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν τα τελευταία χρόνια της κρίσης οι Έλληνες επιδεινώνεται από την «αδυναμία του πολιτικού δυναμικού της χώρας να συμφωνήσει και να επιχειρήσει μια συναινετική πορεία», τη «διαρκή ροπή μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού προς το λαϊκισμό» αλλά και από τη «συστηματική υποβάθμιση θεσμών, όπως η Αυτοδιοίκηση, με σκοπό τη διατήρηση των πολιτικών κεκτημένων, σε βάρος των πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας»
Καταλήγοντας ο κ. Πατούλης θέτει στη διάθεση του κ. Μητσοτάκη ένα αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος πάνω στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το θεσμό της Αυτοδιοίκησης τονίζοντας χαρακτηριστικά:
«Σας ζητώ να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, προκειμένου να καταρτιστεί ένα συγκροτημένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και θα στηρίξουν οι πολίτες και οι φορείς της κοινωνίας».
Επισυνάπτεται η επιστολή του Προέδρου της ΚΕΔΕ στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Κ. Μητσοτάκη.
Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,
Η 81η ΔΕΘ διεξάγεται σε μία πολύ κρίσιμη για το μέλλον της Πατρίδας μας χρονική συγκυρία. Η ελληνική οικονομία βρίσκεται εδώ και επτά χρόνια σε διαρκή ύφεση και η ελληνική κοινωνία δοκιμάζει τις αντοχές της. Τη δύσκολη αυτή κατάσταση επιδεινώνουν:
από τη μία η αδυναμία του πολιτικού δυναμικού της χώρας να συμφωνήσει και να επιχειρήσει μια συναινετική πορεία, που θα οδηγήσει τη χώρα μια ώρα νωρίτερα στην έξοδο από την κρίση,
κι από την άλλη, η διαρκής ροπή μεγάλου τμήματος του πολιτικού προσωπικού προς το λαϊκισμό, καθώς και η συστηματική υποβάθμιση θεσμών, όπως η Αυτοδιοίκηση,με σκοπό τη διατήρηση των πολιτικών κεκτημένων, σε βάρος των πραγματικών αναγκών της ελληνικής κοινωνίας και οικονομίας.
Αναμφισβήτητα, τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας αλλά και η κρίση αξιών που τα συνοδεύει, έχουν ρίζες στις παθογένειες των προηγούμενων δεκαετιών. Αποτελεί πράξη ευθύνης η έστω και καθυστερημένη αντιμετώπιση των παθογενειών αυτών.
Η Πατρίδα χρειάζεται μία ουσιαστική πολιτική αλλαγή, σε πρόσωπα, συμπεριφορές, ιδέες και νοοτροπίες. Χρειαζόμαστε μία πραγματική πολιτική αλλαγή που θα συνοδεύεται από ένα Εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης της Οικονομίας, που θα υπηρετεί το συμφέρον της κοινωνίας και όχι τις επιδιώξεις των δανειστών της.
Αλλά και να επιδείξουμε εμπιστοσύνη σε θεσμούς, όπως η Αυτοδιοίκηση, που στα χρόνια της κρίσης στήριξε στην πράξη εκατομμύρια συμπολίτες μας που είδαν να δοκιμάζονται οι αντοχές και η αξιοπρέπειά τους.
Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,
Ενόψει της παρουσίας σας στη ΔΕΘ αλλά και στο πλαίσιο διαμόρφωσης του κυβερνητικού σας προγράμματος, σας αποστέλλω ένα αναλυτικό υπόμνημα με τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος πάνω στα σημαντικότερα ζητήματα που απασχολούν το θεσμό μας, προκειμένου να ληφθούν υπόψη από σας.
Σας ζητώ να αξιοποιήσετε τις γνώσεις και την εμπειρία μας, προκειμένου να καταρτιστεί ένα συγκροτημένο σχέδιο εθνικής ανασυγκρότησης, το οποίο θα περιβάλλουν με εμπιστοσύνη και θα στηρίξουν οι πολίτες και οι φορείς της κοινωνίας.
                                                        Στη διάθεσή σας
                                                     Γεώργιος Πατούλης
                                                  Δήμαρχος Αμαρουσίου
                               Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος
                                                         ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                               Τηλ.: 2132147514, 2132147540, Fax: 2103899651, 
                                  E-mail : info@kedke.gr, kedkegr@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου