Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Η ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών απασχόλησε την συνεδρίαση της Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών Αμαρουσίου

Ο συντονισμός κοινών δράσεων για την ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες αντικείμενο της συνεδρίασης της Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αμαρουσίου
Με στόχο τηv ομαλή ενσωμάτωση των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες συνεδρίασε η Επιτροπή Ένταξης Μεταναστών του Δήμου Αμαρουσίου, παρόντος του Δημάρχου κου Γιώργου Πατούλη, την Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2016.
Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης ο Υποδιοικητής Αλλοδαπών ΒΑ Αττικής κ. Νικόλαος Καλαμίδας και ο δικηγόρος με ειδίκευση στην ένταξη μεταναστών κ. Ιωάννης Αλαβάνος.
Εκ μέρους της Επιτροπής συμμετείχαν: 
Ο Πρόεδρος, Δημοτικός Σύμβουλος κ. Πέτρος Κόνιαρης, ο Αντιπρόεδρος, Αντιδήμαρχος κ. Αθανάσιος Βελής, τα μέλη, Δημοτικοί Σύμβουλοι κα Ελένη Βλάχου Σταματάκη και κα Μαρία Καρλατήρα.
Επίσης τα μέλη της Επιτροπής:
Ραντούλοβιτς Ιρίνα - Σύλβια, ιατρός δερματολόγος, Ιβάνοβα Ευγενία, ιδιωτική υπάλληλος, Αλμασάλμα Σάμπρι, ελεύθερος επαγγελματίας, Καλιβάτσης Άλεξ, ηλεκτρολόγος - υδραυλικός, Κάλαγκμπορ Κατερίνα, επαγγελματίας, Ονζέ Ηλίας, μαιευτήρας γυναικολόγος.                     
Στην τοποθέτησή του ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης επεσήμανε την ανάγκη ενδυνάμωσης της συνεργασίας μεταξύ των παρισταμένων, προκειμένου να εξετασθούν ζητήματα που αφορούν τους μετανάστες & η Επιτροπή να μπορέσει να προσφέρει τη βοήθειας της και να δώσει ότι καλύτερο μπορεί στους ανθρώπους αυτούς.  
Για το σκοπό αυτό, ζήτησε οι συνεδριάσεις  της Επιτροπής να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα και μέσα στο επόμενο 20ημερο οι παριστάμενοι  να καταθέσουν σχετικές  προτάσεις.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι μας να ενώσουμε τις απόψεις μας και να κάνουμε το βέλτιστο για την ένταξη των μεταναστών στις τοπικές κοινωνίες μας. Πολλοί από τους παλαιότερους μετανάστες ξεπέρασαν τις δυσκολίες και έχουν ξεχωρίσει μεταξύ μας Και οι νεώτεροι θα πρέπει να νοιώσουν ότι υπάρχει ελπίδα και δυνατότητα συνεργασίας για την ένταξη τους. Πρόθεσή μας είναι οι «πόρτες» μας να είναι ανοικτές » υπογράμμισε ο κ. Πατούλης.
Επίσης, όπως ανέφερε πρόκειται να υπάρξει τηλεφωνική επικοινωνία ενημέρωσης με σεβασμό στην ιδιωτική τους ζωή, ενώ στα μέσα Οκτωβρίου οι μετανάστες που ζουν στην πόλη θα προσκληθούν να συμμετάσχουν σε συνάντηση γνωριμίας, προκειμένου να ενημερωθούν γα τις δράσεις του Δήμου ώστε να μπορούν να συμμετέχουν , τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις τους.  
Ο δικηγόρος με ειδίκευση στην ένταξη μεταναστών κ. Ιωάννης Αλαβάνος υπογράμμισε ότι θα πρέπει να γνωρίσουμε τους μετανάστες της πόλης για να τους εντάξουμε στις δράσεις του Δήμου. Επίσης όπως ανέφερε θα καταθέσει σχετικό εγχειρίδιο του και τις προτάσεις του στην  Επιτροπή, αναφορικά με την ομαλή ένταξη των μεταναστών και το σεβασμό που πρέπει να δείχνουμε στον πολιτισμό τους.
Ο Υποδιοικητής Αλλοδαπών ΒΑ Αττικής κ. Νικόλαος Καλαμίδας υπογράμμισε ότι οι ήδη νόμιμοι μετανάστες θα πρέπει να βοηθήσουν τους ομοεθνείς τους που γνωρίζουν την κουλτούρα τους  για την ομαλή ένταξή τους.
Το συντονισμό της συνεδρίασης της Επιτροπής είχε ο Πρόεδρος κ. Πέτρος Κόνιαρης, ενώ παραβρέθηκε και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ένταξης Μεταναστών Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης κ. Χρήστος Φωτίδης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου