Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2016

Η «παρέα της Αίγινας» εγκαθίσταται & στο νέο Υπερταμείο!

Γνωστά και κοντά στη λεγόμενη «παρέα της Αίγινας» και συνεπώς στο πρωθυπουργικό περιβάλλον είναι τα δύο από τα τρία πρόσωπα που πρότεινε η κυβέρνηση στους Θεσμούς για το Εποπτικό Συμβούλιο του νέου Υπερταμείου (το 3ο το προτείνει η ΤτΕ και τα άλλα δύο οι θεσμοί) για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, οι εκπρόσωποι των δανειστών στις χθεσινές συναντήσεις στο Hliton εξέφρασαν έντονες επιφυλάξεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες των «Νέων» πρόκειται για τη σύζυγο του βουλευτή στη Β΄Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χριστόφορου Παπαδόπουλο, Όλγα Χαρίτου και τον λέκτορα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργο Σταμπουλή
Το τρίτο πρόσωπο είναι το μέλος του συμβουλίου της ΤτΕ, Γιώργος Ταβλάς.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ οι Θεσμοί θεωρούν ότι λόγω των στενών επαφών των δύο με το πρωθυπουργικό περιβάλλον δεν θα λειτουργούν ανεξάρτητα. 
Η πιο γνωστή στο Μαξίμου από τους τρεις προτεινόμενους είναι η κα. Χαρίτου.

 Η κα. Χαρίτου, με θητεία στον τραπεζικό τομέα, έχει θητεύσει και ως ειδική σύμβουλος για θέματα ειδικής διακυβέρνησης και πληροφορικής στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Επικρατείας Αλέκου Φλαμπουράρη. 

Παλαιότερα δημοσιεύματα την έχουν χαρακτηρίσει «ψυχή των συνάξεων του ηγετικού πυρήνα του ΣΥΡΙΖΑ στην Αίγινα» αφού διατηρεί και η ίδια μαζί με τον σύζυγό της σπίτι στο νησί του Αργοσαρωνικού.
Ο έτερος προτεινόμενος, ο κ. Σταμπουλής, έχει εκλεγεί περιφερειακός σύμβουλος Θεσσαλίας με τον ΣΥΡΙΖΑ και πολιτικά ανήκει στο ευρύτερο περιβάλλον του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γ. Δραγασάκη.
Θέμα έχουν θέση οι Θεσμοί και για τον κ. Ταβλά ισχυριζόμενοι ότι η ιδιότητα του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της ΤτΕ εγείρει θέμα ασυμβίβαστου. 
Η ελληνική πλευρά σημειώνει ότι είναι φυσιολογικό η Αθήνα να έχει το δικό της αφτί στο Υπερταμείο, κάτι που συμβαίνει και με τους Θεσμούς αφού ο προτεινόμενος για πρόεδρός του Γάλλος Ζακ Λε Παπ ανήκει στο στενόπεριβάλλον της Κριστίν Λαγκάρντ. 
Σε κάθε περίπτωση το «παζάρι» θα συνεχιστεί μέχρι και την Παρασκευή χωρίς να είναι βέβαιο ότι θα βγει λευκός καπνός από το Hilton.  
                                                           ΠΗΓΗ:www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου