Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Στην παραδοσιακή «Ρεβυθάδα» των κεραμιστών & αγγειοπλαστών

Στην καθιερωμένη παραδοσιακή «Ρεβυθάδα», προσφορά του Συνεταιρισμού Αγγειοπλαστών Κεραμιστών Αμαρουσίου, που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Κεραμιστών Αγγειοπλαστών Ελλάδας (ΠΕΚΑ) & υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης.    
Στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Κεραμικής Τέχνης, στο  πλαίσιο της 52ης Πανελλήνιας Έκθεσης Κεραμικής στο Δήμο Αμαρουσίου, παρουσία του Προέδρου της ΠΕΚΑ κ. Ν. Βαλλάτου, εκπροσώπων των κεραμιστών και αγγειοπλαστών, συλλόγων και φορέων της πόλης, απονεμήθηκαν τιμητικές βραβεύσεις σε κεραμιστές για τη πολύχρονη προσφορά τους στο χώρο της κεραμικής και βραβεύσεις στο διαγωνισμό του τροχού, που ανέδειξε για ακόμη μία φορά το υψηλό επίπεδο της τέχνης της κεραμικής στη χώρα μας.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης ευχαρίστησε όλους όσους συμβάλουν στη διατήρηση και ανάδειξη της κεραμικής, που αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα της πολιτιστικής παράδοσης και κληρονομιάς στο Μαρούσι και συνεχάρη όλους τους συντελεστές για την όμορφη αυτή κοινωνική εκδήλωση.
« Η αγάπη του κόσμου με την οποία περιβάλει την τέχνη της κεραμικής μας γεμίζει με αισιοδοξία και μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε σταθερά να στηρίζουμε, να υπερασπιζόμαστε τους κεραμίστες και την τέχνη της κεραμικής. 
Στις προτεραιότητές μας είναι η δημιουργία του Κεραμικού Χωριού στο Μαρούσι, ώστε ως Δημοτική  Αρχή  να αναδείξουμε και να προωθήσουμε περαιτπέρω την κεραμική τέχνη και τους άξιους Έλληνες κεραμίστες μας.»
Τιμητικές βραβεύσεις απονεμήθηκαν στους κεραμίστες Μάρω Κερασιώτη, Νικόλαο Παλαιό και Μιχάλη Σκλάβαινα. Επίσης το βραβείο για το διαγωνισμό τροχού μοιράστηκαν οι αγγειοπλάστες που διακρίθηκαν:
Φώτης Αλεξόπουλος, Νικόλαος Γαγιάτσος , Κώστας Γαλάνης, Γιώργιος Μάμμιδας, Θεμιστοκλής Τούντας.
Παρόντες επίσης στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης, οι Αντιδήμαρχοι Σπύρος Σταθούλης και Δημήτρης Καρλαύτης, ο Πρόεδρος της Αναπτυξιακής Νικόλαος Πέππας και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δημήτρης Σμυρνής και Επαμεινώνδας Κατσιγιάννης, Νικόλαος Κάβαλλος και ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Ελευθέριος Μαγιάκης.  
Την βραδιά πλαισίωσαν μουσικά ο Σταύρος Σακκάτος, καθηγητής στο Μπουζούκι στο Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου και η ερμηνεύτρια Τερέζα Καζιτόρι.     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου