Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

1ο Διαδημοτικό Νεανικό Φεστιβάλ Μουσικών Συγκροτημάτων

Με μεγάλη επιτυχία και νεανικό ενθουσιασμό ολοκληρώθηκε το 1ο Νεανικό Διαδημοτικό Φεστιβάλ Μοντέρνων Συγκροτημάτων που διοργάνωσε το ΠΕ.Α.Π. Δήμου Λυκόβρυσης -Πεύκης το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου στο Δημοτικό Θέατρο Πεύκης.
Η διαδημοτική αυτή πρωτοβουλία, που γίνεται για πρώτη φορά στα πλαίσια των Πολιτιστικών Δρωμένων του ΠΕ.Α.Π. και αφορά στην προβολή των νεανικών μουσικών ταλέντων του Δήμου μας αλλά και άλλων Δήμων, εγκαινίασε ένα νέο πολιτιστικό θεσμό θέτοντας στο επίκεντρο τη νεανική έμπνευση & καλλιτεχνική έκφραση.
Την πρόσκληση αποδέχτηκαν με χαρά και συμμετείχαν με εκπληκτικές παρουσίες το:
2ο ΓΕΛ. Πεύκης, 2ο ΓΕΛ. Αμαρουσίου, Δημοτικό Ωδείο Πεύκης και Δημοτικό Ωδείο Αμαρουσίου.
Το ακροατήριο ενθουσιάστηκε με τις ερμηνείες των νεανικών συγκροτημάτων τόσο από το ελληνικό όσο και το ξένο ρεπερτόριο αλλά και εντυπωσιάστηκε από τις δικές τους μουσικές συνθέσεις που παρουσίασαν οι μαθητές του 2ου Λυκείου Αμαρουσίου.
Η Πρόεδρος του ΠΕ.Α.Π. Μαρίνα Πατούλη - Σταυράκη συνεχάρη τα παιδιά και τις Διευθύντριες των Σχολείων και των Ωδείων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για την προαγωγή των αξιών που πρεσβεύει η ιδέα των διαδημοτικών πολιτιστικών δράσεων.

Από την πλευρά του ο  Δήμαρχος Αμαρουσίου και Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργος Πατούλης, συνεχάρη τα παιδιά για τις ερμηνείες τους, χαιρετίζοντας πρωτοβουλίες όπως τη συγκεκριμένη που φέρνει κοντά τους δήμους. 

«Η ανάληψη κοινών δράσεων μεταξύ των ΟΤΑ, είπε, λειτουργεί αθροιστικά πιο αποτελεσματικά προς όφελος των τοπικών κοινωνιών.

Προωθούμε και προτρέπουμε τέτοιες ενέργειες πολύ περισσότερο όταν στο επίκεντρο βρίσκονται οι νέοι μας και ο πολιτισμός».


                                                                   ΠΗΓΗ:www.peap.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου