Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Επαφές Γ. Πατούλη, με Ευρωπαίους αξιωματούχους

Ζητήματα ευρωπαϊκής πολιτικής και επικαιρότητας με επίκεντρο τις τρέχουσες εξελίξεις που αφορούν στην πατρίδα μας, εξετάστηκαν στις επαφές του Δημάρχου Αμαρουσίου, Προέδρου της Κ.Ε.Δ.Ε Γιώργου Πατούλη, με Ευρωπαίους αξιωματούχους στο πλαίσιο μετάβασής του στις Βρυξέλλες.
Στη διάρκεια της ολιγόωρης παραμονής του, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, συναντήθηκε με την Πρέσβη, Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, την οποία και ενημέρωσε για το ενδιαφέρον της τοπικής αυτοδιοίκησης της χώρας για τα ευρωπαϊκά προγράμματα ΕΣΠΑ.
Στο επίκεντρο των συζητήσεών τους βρέθηκαν, επίσης, θέματα εξωτερικής πολιτικής και διεθνών σχέσεων, μεταξύ των οποίων, και η συμμετοχή της Κ.Ε.Δ.Ε στην προσπάθεια για την επιστροφή των μαρμάρων του Παρθενώνα στην Ελλάδα.
Στη συνέχεια, κατά την επίσκεψή του στα γραφεία της Επιτροπής των Περιφερειών, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, είχε συνεργασία με τον Γενικό Γραμματέα της Επιτροπής Περιφερειών Jiri Burianek, στη διάρκεια της οποίας εξετάστηκαν οι προοπτικές που ανοίγονται για την τοπική αυτοδιοίκηση την περίοδο 2014-2020.

Ο κ. Πατούλης, αναφέρθηκε, επίσης, στην αναγκαιότητα να αναπτυχθούν προγράμματα σχεδιασμένα στις ανάγκες των ελληνικών νησιωτικών και ορεινών δήμων με ειδική υγειονομική μέριμνα ώστε ισότιμα οι πληθυσμοί στις περιοχές αυτές να μπορούν να έχουν πρόσβαση στο αγαθό της Υγείας.
Ο Γενικός Γραμματέας των Περιφερειών κ. Burianek, έκανε ιδιαίτερη επισήμανση στο νέο πακέτο Γιούνκερ που μέσα από μία εποικοδομητική συνεργασία της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας με την ΚΕ.Δ.Ε μπορεί να προκύψουν οφέλη για την τοπική αυτοδιοίκηση.
Με την ευκαιρία της συνάντησής τους, ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, προσκάλεσε τον Γενικό Γραμματέα των Περιφερειών κ. Burianek, να τιμήσει με την παρουσία του τις εργασίες του τακτικού Συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε που θα πραγματοποιηθεί στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική.
Στο περιθώριο της επίσκεψής του στα γραφεία της Επιτροπής Περιφερειών ο κ. Πατούλης, είχε επαφές, επίσης, με εκπροσώπους των πολιτικών ομάδων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, μεταξύ των οποίων, με τον εκπρόσωπο - συντονιστή του κόμματος των Φιλελευθέρων Abdoul Diallo, και τον συντονιστή στη πολιτική ομάδα της Ευρωπαϊκής Συμμαχίας Endrik Marfia.
Επαφές είχε ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε, επίσης, με την Ευρωβουλευτή της Σουηδίας Anna Hedh, μέλος της Επιτροπής Δικαιωμάτων των Γυναικών και Ισότητας των Φύλων του Ευρωκοινοβουλίου, και την Πρόεδρο της Διαρκούς Επιτροπής για την Ισότητα και Αντιδήμαρχο Στοκχόλμης Ewa Samuelsson. Αφορμή στάθηκε η συνάντηση εργασίας της Επιτροπής Ισότητας ενόψει του εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, και στο επίκεντρο των επαφών βρέθηκαν ο ρόλος και η δράση της Επιτροπής στο Ευρωκοινοβούλιο.
Κλείνοντας τις επαφές του ο Πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε Γ. Πατούλης, συναντήθηκε με τον Επίτροπο Περιβάλλοντος Karmenu Vella, με τον οποίον συζήτησε ζητήματα ενεργειακής αναβάθμισης των κτιρίων και περιορισμού των εκπομπών του διοξειδίου του άνθρακα μέσα από καινοτόμα προγράμματα. 
Συν τοις άλλοις εξετάστηκαν θέματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των σύμμεικτων απορριμμάτων στην Ελλάδα με σύγχρονες πρακτικές όπως είναι η κομποστοποίηση και η ανακύκλωση, που θα εφαρμοστούν μέσα από οργανωμένες πολιτικές όπου η τοπική αυτοδιοίκηση α’ βαθμού θα έχει πρωτεύοντα ρόλο.
Στις επαφές του στις Βρυξέλλες τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Δ.Ε συνόδεψαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στην Επιτροπή των Περιφερειών Δημήτρης Καλογερόπουλος, και η υπεύθυνη του γραφείου της Κ.Ε.Δ.Ε στις Βρυξέλλες Κατερίνα Καράβολα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου