Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Δημοτικό Πολυϊατρείο Αμαρουσίου: εξετάστηκαν προληπτικά περισσότερα από 2.500 παιδιά Δημοτικού & Νηπιαγωγείου!

Χιλιάδες παιδιά των Δημοσίων Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων στο Μαρούσι εξετάστηκαν για τυχόν οδοντικά ή ορθοδοντικά προβλήματα  από τους εθελοντές οδοντιάτρους του Δημοτικού Πολυιατρείου, σε συνεργασία με τον Οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», στο πλαίσιο των προγραμμάτων πρόληψης, ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης που έχει καθιερώσει ο Δήμος Αμαρουσίου για τη διατήρηση και την προαγωγή της υγείας των πολιτών, με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου κ. Γιώργου Πατούλη.
Ο ετήσιος οδοντιατρικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε σε 2.539 μαθητές, μαθήτριες και νήπια με τη συγκατάθεση των γονιών τους, στο χώρο του κάθε σχολείου με κινητή οδοντιατρική μονάδα πλήρως εξοπλισμένη, ευγενική χορηγία από το Χαμόγελο του Παιδιού και τηρουμένων όλων των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας.

Την επίβλεψη του προγράμματος που διήρκησε ένα μήνα και ολοκληρώθηκε τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 είχε η Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ κα Ελένη Καλαντζάκη - Λέκκα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης εκφράζοντας την ικανοποίησή του για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος και κατά τη φετινή χρονιά υπογράμμισε:
«Σύμφωνα με τις διαπιστώσεις  των εθελοντών οδοντιάτρων μας, ο επανέλεγχος έδειξε ότι υπάρχει σαφής βελτίωση  χρόνο με το χρόνο στα οδοντικά και ορθοδοντικά προβλήματα που αντιμετώπιζαν κάποια παιδιά.Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει για μία ακόμη φορά πόσο απαραίτητη και χρήσιμη είναι η ενημέρωση και η σωστή καθοδήγηση των γονιών από τους ειδικούς σε θέματα που αφορούν την υγεία των παιδιών τους.
 Ως Δημοτική Αρχή ευχαριστούμε θερμά του εθελοντές γιατρούς και το προσωπικό του Δημοτικού Πολυιατρείου για την υλοποίηση των στοχευμένων προγραμμάτων πρόληψης στην πόλη μας. Ευχαριστούμε επίσης θερμά τους γονείς που αποδεικνύουν έμπρακτα ότι εμπιστεύονται την υγεία των παιδιών στα προγράμματα πρόληψης του Δήμου Αμαρουσίου.»      
Τους ελέγχους  πραγματοποίησαν οι εθελοντές οδοντίατροι και ορθοδοντικοί: 
Αδάμ Αικατερίνη, Βλάχου Μαρία, Γιακουμοπούλου Δήμητρα, Δούμα Αικατερίνη, Καρατζά Αναστασία, Κωστοπούλου Δάφνη, , Μπάγια - Μπραινίνγερ Πανάγιω, Παλιμετάκη Χριστίνα, με τη συνεργασία της υπεύθυνης των προγραμμάτων πρόληψης κα Καίτη Σεβαστή. Στην επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος συνέβαλε επίσης η υπεύθυνη του Δημοτικού Πολυιατρείου κα Στέλλα Κορκίδη.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου