Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Χιλιάδες οι δρομείς στους 2ους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης»

Με σύμμαχο την ηλιόλουστη ημέρα, περισσότεροι από 1.400 δρομείς κάθε ηλικίας βρέθηκαν στο σημείο εκκίνησης των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» 2015 που για δεύτερη χρονιά και με ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία διοργανώθηκαν προς τιμήν του Μαρουσιώτη Ολυμπιονίκη του Μαραθωνίου Δρόμου Σ. Λούη με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γ. Πατούλη.
Παρόντες στην εκκίνηση της διαδρομής ήταν και οι εγγονοί του Σπύρου Λούη, Σπύρος και Νίκος.
Δίνοντας το σύνθημα της εκκίνησης στους δρομείς των 2ων Αγώνων «Σπύρος Λούης» ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Πατούλης, που, επίσης, συμμετείχε συμβολικά, δήλωσε: 
«Η τιμή μας για τον Μαρουσιώτη πρόγονό μας Σπύρο Λούη για δεύτερη χρονιά μας φέρνει όλους εδώ. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που η συμμετοχή του κόσμου είναι ακόμη μαζικότερη από πέρυσι και που ανάμεσά μας βλέπουμε και πολλά μικρά παιδιά. Μέσα από δράσεις όπως αυτή μυούμε τα παιδιά μας σε έναν υγιή τρόπο ζωής όπου η άθληση έχει κεντρικό ρόλο».
Ο ηλιόλουστος καιρός ήταν σύμμαχος όλων των δρομέων που συμμετείχαν στους αγώνες των 10 χλμ., των 5 χλμ. αλλά και 1 χλμ. για παιδιά μαζί με τους γονείς τους.

Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν με την απονομή από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου Γ. Πατούλη, τους εκπροσώπους των χορηγών και στους εγγονούς του Σπύρου Λούη των κυπέλλων, των μεταλλίων και ενός βιβλίου για τον Σπύρο Λούη στους νικητές των αγώνων 10 χλμ. και 5 χλμ. ανά κατηγορία ανδρών - γυναικών αλλά και του παιδικού αγώνα. Όλοι οι συμμετέχοντες που τερμάτισαν στους αγώνες έλαβαν αναμνηστικό μετάλλιο συμμετοχής.
Στον αγώνα των 10 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών, στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Κυριάκος Μπέης 38:07
2. Δαυίδ Μπενμαγιώρης 38:22
3. Βαγγέλης Μπούκας 39:20
Στον αγώνα των 10 χλμ. στην κατηγορία των γυναικών, στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Μόνικα Κλωνάρη 43:25
2. Αθηνά Δασκαλάκη 45:43
3. Άρια Κόκκινου 46:39
Στον αγώνα των 5 χλμ. στην κατηγορία των ανδρών, στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Χρήστος Κεχαγιάς 18:48
2. Κωνσταντίνος Χρυσοβελώνης 19:18
3. Μάκης Κολέθρας 19:46
Στον αγώνα των 5 χλμ. στην κατηγορία των γυναικών, στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Πέγκυ Θεοδωρόγιαννη 22:13
2. Χριστίνα Ρούσση 22:33
3. Φωτεινή Σκαρλάτου 22:57
 Στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. στην κατηγορία των αγοριών, στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Ιωάννης Ρήγας
2. Νικόλας Παπαδημητρίου
3. Βασίλης Σάλπας
 Στον παιδικό αγώνα του 1 χλμ. στην κατηγορία των κοριτσιών, στις τρεις πρώτες θέσεις τερμάτισαν:
1. Ηρώ Κανελλοπούλου
2. Ηλέκτρα Αργυροπούλου
3. Νίκη Λαλούση
H Ferrero χορήγησε την παιδική διαδρομή στους Αγώνες Δρόμου «Σπύρος Λούης». Πρεσβεύοντας τις αξίες του Kinder+Sport και του αθλητισμού, η διεθνής πρωταθλήτρια και χάλκινη Ολυμπιονίκης στη ρυθμική γυμναστική Κλέλια Πανταζή, παραβρέθηκε στους Αγώνες και έτρεξε μαζί με τα παιδάκια, εμψυχώνοντάς τα. Στο τέλος της διαδρομής έδωσε σε κάθε παιδάκι που συμμετείχε από ένα αναμνηστικό μετάλλιο, προτρέποντάς τα όλα να βάλουν τον αθλητισμό στην καθημερινότητά τους.
Συγκεκριμένα, τα παιδιά που συμμετείχαν στη διαδρομή των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης», παρέλαβαν το «Σακίδιο του μικρού αθλητή» ώστε να έχουν πάντα μαζί τους τον απαραίτητο εξοπλισμό για να περνούν ευχάριστες ώρες κάνοντας τα αγαπημένα τους αθλήματα.
Μέρος των εσόδων από τις εγγραφές των δρομέων θα διατεθούν για την υποστήριξη του Ταμείου Αλληλοβοήθειας Ευπαθών Κοινωνικών Ομάδων Δήμου Αμαρουσίου.
 Στον αγώνα δρόμου έτρεξε, επίσης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαρουσίου Επαμεινώνδας Γαρδέλης.
Την επιμέλεια των αγώνων έχει αναλάβει η All About Running.
Χορηγοί των Αγώνων Δρόμου «Σπύρος Λούης» 2015 είναι η WIND και το Kinder +SPORT.
Τους Αγώνες υποστήριξαν το Runner Store και η εταιρία Dole.
Τη διοργάνωση υποστήριξαν οι χορηγοί επικοινωνίας: MAD, Realfm 97.8, MAD, Radio 106.2, TheToc και Runnermagazine.gr.
 Θερμές ευχαριστίες απευθύνει ο Δήμος Αμαρουσίου στους περισσότερους από 140 εθελοντές που στήριξαν με τη συμμετοχή τους τη διοργάνωση, η συμβολή των οποίων ήταν καθοριστική στην ομαλή διεξαγωγή και επιτυχία των Αγώνων, και συγκεκριμένα τους φορείς: Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Ελλάδας, Εθελοντικές Δυνάμεις Δασοπυρόσβεσης & Διάσωσης, Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Άνοιξης, Εθελοντές Γυμναστές Τμήματος Αθλητικής Ανάπτυξης Δήμου Αμαρουσίου, Εθελοντές Αθλητές Τμήματος Στίβου Γυμναστικού Συλλόγου Αμαρουσίου, Εφηβικό Ποδοσφαιρικό Τμήμα «Παράδεισος Αμαρουσίου», Παμπαιδικό Ποδοσφαιρικό Τμήμα Παπάγου, Σπουδαστές AMC Μητροπολιτικού Κολλεγίου Αμαρουσίου, 1ο και 2ο Σύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, 3ο Αεροσύστημα Προσκόπων Αμαρουσίου, όπως, επίσης, τα Εξωτερικά Συνεργεία του Δήμου Αμαρουσίου, το Δημοτικό Ασθενοφόρο Αμαρουσίου και την εθελοντική συμμετοχή της ιατρού Ελένης Λίβα, και την Mondial Assistance για την παραχώρηση δύο πλήρως στελεχωμένων ασθενοφόρων.
Ευχαριστίες απευθύνονται, επίσης, στη Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής, στην Τροχαία Κηφισιάς, στην Τροχαία Νέας Ιωνίας, στο Αστυνομικό Τμήμα Αμαρουσίου, στον 9ο Πυροσβεστικό Σταθμό, στην Αττική Οδό, στη Διεύθυνση Οδικών Έργων Περιφέρειας Αττικής, στον Ο.Α.Σ.Α για τη συνεργασία στην πραγματοποίηση της διοργάνωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου