Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

«Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ Ἔθνη»

       Επίσκοπος Μπουρούντι & Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος: 
«Μπορεί να αργήσαμε να γνωρίσουμε το Θεό, όμως τον γνωρίσαμε»
Στο πλαίσιο της χθεσινής ημέρας που ήταν αφιερωμένη στην Εξωτερική Ιεραποστολή, πραγματοποιήθηκε Ημερίδα σε Αίθουσα του Κέντρου Τέχνης & Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου, με θέμα «Πορευθέντες μαθητεύσατε πάντα τὰ Ἔθνη» .
Κεντρικός ομιλητής ήταν ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μπουρούντι & Ρουάντα κ. Ιννοκέντιος. 
Στην ομιλία του, τόνισε τη σημασία της Ιεραποστολής στις Αφρικανικές χώρες, καθώς μέσω αυτής, οι άνθρωποι και κυρίως τα παιδιά, διατηρούν ζωντανό το δικαίωμα στο όνειρο, το δικαίωμα στη ζωή. 
"Διψάνε για μάθηση και ανταποκρίνονται θετικά, σε κάθε ευκαιρία που τους δίνεται για μόρφωση."
 Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά τόνισε, "τα προβλήματα στον τρόπο διαβίωσης των ανθρώπων είναι αμέτρητα. 
Στην περιοχή δεν υπάρχει γυμνάσιο, οπότε εκεί αυτόματα, σταματάει και η μοίρα των παιδιών. Πολλές οικογένειες, δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, καθώς τα χρήματα δεν επαρκούν και διατίθενται για το ψωμί, συνεπώς δε φτάνουν για μολύβια, ενώ τα παιδιά στοιβάζονται σε μία αίθουσα όλα μαζί, ελλείψει χόρων. "
Aναφέρθηκε στην Ιερά Επισκοπή, που ιδρύθηκε στο Μπουρούντι το 2009. 
Στον Ι.Ν. του Αγίου Αλεξίου κ Αποστόλων, καθώς και στο δημοτικό σχολείο που έγιναν μέσω της Ιεραποστολής στο Μπουραμάτα και αριθμεί 140 παιδιά.
Aναφέρθηκε επίσης για τη βαθιά πίστη των ανθρώπων της Μαύρης Ηπείρου και πως αυτή παρεξηγείται από τους ανθρώπους του Δυτικού Κόσμου.
"Μας θεωρούν ειδωλολάτρες, επειδή προσκυνάμε τις εικόνες που εμείς φτιάχνουμε.
Είμαστε το ίδιο Ορθόδοξοι όπως και εσείς. Μπορεί να αργήσαμε να γνωρίσουμε το Θεό, όμως τον γνωρίσαμε."
Ο Θεοφιλέστατος ολοκλήρωσε την ομιλία του, κάνοντας έκκληση   "Στηρίξτε μας. Συνδράμετε με την αγάπη σας και βοηθήστε αυτά τα παιδιά. Η αγάπη δε γνωρίζει κρίση και είναι ανεξάντλητη."
Εκτός του Θεοφιλέστατου, τον λόγο πήραν τόσο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γεώργιος Πατούλης, η Πρόεδρος και Ιδρυτήςτου Φιλανθρωπικού Οργανισμού Άνθρωποι Αγάπης, κα Γεωργία Χατζηβέη, η καΑγγελική Παπαχατζή του Συλλόγου Συμβολή, οι οποίες αμφότερες αναφέρθηκαν στη δράση τους με οπτικοακουστικό υλικό από Μπουρούντι και Μαδαγασκάρη αντίστοιχα,  καθώς και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Κύριλλος.
Ο κ Κύριλλος, στη σύντομη ομιλία του τόνισε πως, "οι άνθρωποι αυτοί που πηγαίνουν σε Ιεραποστολές, έχουν το χάρισμα, αξίζουν τον έπαινο και την προσοχή μας, αλλά όχι μόνο αυτοί. Εξίσου σημαντικό έργο επιτελούν και εκείνοι που στέλνουν τους ανθρώπους αυτούς στις αποστολές αγάπης, όπως επίσης και εκείνοι που τις χρηματοδοτούν. "
Τέλος, κλείνοντας το λόγο του, δεσμεύτηκε δημοσίως πως από αύριο κιόλας η πρώτη κίνηση αγάπης εκ μέρους του, θα είναι η δωρεά τετραδίων και γραφικής ύλης για τα παιδιά του Μπουρούντι.
                                                    Tου Μάρκου Παπαγεωργίου
                                                    ΠΗΓΗ:www.synodoiporia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου