Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΗΡΑΚΛΑΡΑ ΜΟΥ, Σ΄ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ!!!

                            Ο
                                                ΗΡΑΚΛΑΡΑ ΤΡΕΛΑΝΕ ΜΑΣ!!!
Τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει τον φετινό Ηρακλή και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα στη ρεβάνς του προημιτελικού αγώνα Κυπέλλου με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη! 
Οι ''κυανόλευκοι'' είδαν την εστία τους να παραβιάζεται εκτός έδρας έπειτα από 741 αγωνιστικά λεπτά με ανύπαρκτο πέναλτι που καταλόγισε ο προκλητικός Μαντάκης, να δέχονται δεύτερο γκολ πριν την ανάπαυλα, να χάνουν τον Εμάνουελ Περόνε με αποβολή, αυστηρή βέβαια η απόφαση του διαιτητή, αλλά άντεξαν και πήραν επάξια την πρόκριση στους «4» του θεσμού στη διαδικασία των πέναλτι, γεγονός που είχε να συμβεί 13 ολόκληρα χρόνια!
 Ήρωας της διαδικασίας των πέναλτι ο Σίλβα Χουάντερσον, ο οποίος αφού ευστόχησε νωρίτερα από την άσπρη βούλα, στην 6η εκτέλεση απέκρουσε τη μπάλα στην προσπάθεια του Κόρμπου και έστειλε στα... ουράνια τους οπαδούς του!
 Το πέναλτι φάντασμα άλλαξε τις ισορροπίες
 Το πρώτο ημίχρονο είχε δύο εικόνες. Την... προ Μαντάκη και τη μετά Μαντάκη. Πριν ο διαιτητής από την Ημαθία δώσει το ανύπαρκτο πέναλτι στη βουτιά του Κολοβού, ο Ηρακλής ήλεγχε τον αγώνα και δεν κινδύνευσε καθόλου από τον Πανιώνιο.
Μετά την εσχάτη των ποινών και το 1-0, όμως, οι κυανόλευκοι επηρεάστηκαν και επέτρεψαν στους γηπεδούχους να γίνουν πολύ απειλητικοί σε δύο περιπτώσεις με τον Χουάντερσον να κάνει εντυπωσιακές αποκρούσεις (ιδιαίτερα αυτή στο τακουνάκι του Γιάννου).
Πέραν από απειλητικοί, ήταν και τυχεροί. Έτσι ένα λεπτό πριν τη λήξη του ημιχρόνου, ο Πανιώνιος έκανε το 2-0 με σουτ του Μπουμάλ που κόντραρε πάνω στον Ζιάμπαρη.
 Σε όλο αυτό το διάστημα η ομάδα του Νίκου Παπαδόπουλου θα μπορούσε να φτάσει και αυτή στο γκολ αλλά δεν ήταν αποτελεσματικοί στην τελική προσπάθεια.
 Δύο αποβολές και αγωνία
 Στο δεύτερο ημίχρονο ο Ηρακλής μπήκε πιο δυνατά από τον αντίπαλό του. Πήρε τον έλεγχο του αγώνα και ευτύχησε γρήγορα να αποκτήσει και αροθμητικό πλεονπέκτημα μετά τη δίκαιη αποβολή του εριστικού Μητρόπουλου.
Ανδρειωμένος Ηρακλής!
Η χαρά, όμως, δεν κράτησε πολύ με τον Μαντάκη να δίνει τραβηγμένη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να επαναφέρει τις ισορροπίες σε ένα παιχνίδι γεμάτο πάθος.

Η μεγάλη ένταση διατηρήθηκε μέχρι τη λήξη της κανονικής διάρκειας και ενώ είχε προηγηθεί διακοπή οκτώ λεπτών για τραυματισμό του Παπαδόπουλου αλλά και μια μεγάλη ευκαιρία με τον Μπουμάλ για τον Πανιώνιο σε τε α τετ
 Τους εγκατέλειψαν οι δυνάμεις
 Στην παράταση οι παίκτες των δύο ομάδων κατέθεσαν και την ψυχή τους για την πρόκριση αλλά δεν είχαν δυνάμεις. Έστω και έτσι, όμως, Ηρακλής και Πανιώνιος έχασαν από μία μεγάλη ευκαιρία να σκοράρουν με αυτή του Γιάννου στο 118’ να ξεχωρίζει...
 Ήρωας ο Χουάντερσον
 Στα πέναλτι ο Βραζιλιάνος έκανε τη διαφορά. Ευστόχησε σε εκτέλεση, είδε το κρισιμότερο πέναλτι όλων να καταλήγει στο δοκάρι και απέκρουσε του Κόρμπου. Απίστευτος
 Πανιώνιος (Μ. Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος (83' Γιαννακόπουλος), Τασουλής, Οικονόμου, Ρισβάνης, Αργυρόπουλος, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπουμάλ (88' Φούντας), Ιμπαγάσα (69' Γκέζος), Κολοβός, Γιάννου.
Ηρακλής (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς, Στάμου (64' Πουρτουλίδης), Ιντζόγλου (80' Λουκίνας), Ρομάνο, Κυριακίδης, Μπαρτολίνι, Κάσσος (68' Τσιλιανίδης), Ζιάμπαρης, Περόνε.
TO LIVE TOY ΑΓΩΝΑ 
1' Ευκαιρία για τον Ηρακλή με τον Περόνε να αστοχεί από πλεονεκτική θέση
 12' Πολύ καλή εκτέλεση φάουλ από τον Οικονόμου, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χουάντερσον
 15' Ο Πανιώνιος έχει την κατοχή της μπάλας αλλά δεν μπορεί να απειλήσει την πολύ καλά οργανωμένη άμυνα του Ηρακλή
 18' Ανύπαρκτο πέναλτι υπέρ του Πανιωνίου με τον Κολοβό να κάνει βουτιά εντός περιοχής και ο Μαντάκης να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Εκτέλεσε εύστοχα ο Κολοβός κάνοντας το 1-0
 23' Ο Ηρακλής επηρεάστηκε από το γκολ και ο Πανιώνιος είχε δύο ευκαιρίες να φτάσει σε δεύτερο γκολ
 28' Καλή ευκαιρία για τον Ηρακλή με τον Κυριακίδη να κάνει τη σέντρα και ο Κάσσος με μεφαλιά να στέλνει την μπάλα στην αγκαλιά του Παπαδόπουλου
 33' Δυνατό σουτ του Περόνε εκτός περιοχής, λίγο άουτ
 35' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο σε τακουνάκι του Γιάννου, απέκρουσε εντυπωσιακά ο Χουάντερσον
 45'+ ΓΚΟΛ για τον Πανιώνιο. Σουτ εκτός περιοχής από τον Μπουμάλ, χτυπά στον Ζιάμπαρη και καταλήγει στα δίχτυα του Χουάντερσον
 45'+ Ευκαιρία για τον Ηρακλή αλλά ο Περόνε από την καρδιά της περιοχής κάνει αδύναμο σουτ
 ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ
 ΑΡΧΙΣΕ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΗΜΙΧΡΟΝΟ
 46' Σουτ του αμαρκάριστου Ρομάνο εκτός περιοχής, άουτ

 * Έχει αποβληθεί ο Νίκος Παπαδόπουλος και παρακολουθεί τον αγώνα από τη φυσούνα
 55' Ο Ηρακλής έχει μπει δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο
 65' Δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Μητρόπουλο και πλέον ο Πανιώνιος θα αγωνίζεται με δέκα παίκτες
 75' Τραβηγμένη δέυτερη κίτρινη κάρτα στον Περόνε και ο Ηρακλής θα συνεχίσει και αυτός με δέκα
 Μετά από οκτώ λεπτά λόγω του τραυματισμού του Παπαδόπουλου, άρχισε και πάλι ο αγώνας
 85' Μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο με τον Μπουμάλ να βγαίνει μόνος στην κόντρα αλλά το πλασέ του ήταν πολύ κακό
 90' 13 λεπτά καθυστερήσεων υπέδειξε ο Μαντάκης
 ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΗΜΩΡΗ ΠΑΡΑΤΑΣΗ
 ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΣΗ
 96' Μεγάλη ευκαιρία για τον Ηρακλή με τον Γιαννακόπουλο να αποκρούει με δυσκολία το φάουλ του Ρομάνο
 ΛΗΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΗΜΙΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ
 118' Πολύ μεγάλη ευκαιρία για τον Πανιώνιο με τον Γιάννου να παίρνει την μπάλα αμαρκάριστος στην περιοχή του Ηρακλή μετά από φάουλ αλλά το σουτ του κατέληξε άουτ
 ΛΗΞΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΣΗΣ
 ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΕΝΑΛΤΙ
 0-0 Χάνει το πρώτο πέναλτι ο Ρομάνο 

 0-0 Χάνει το πέναλτι και ο Οικονόμου
 0-1 ευστοχεί ο Κυριακίδης
 1-1 ευστοχεί ο Κέζος
 1-2 ευστοχεί ο Χουάντερσον
 2-2 ευστοχεί ο Φούντας
 2-2 αστοχεί ο Ζιαμπάρης
 3-2 ευστοχεί ο Γιάννου
 3-3 ευστοχεί ο Πορτουλίδης
 3-3 αστοχεί ο Κολοβός
 ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΔΡΑΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΟΜΑΔΑ
 3-4 ευστοχεί ο Τσιλιανίδης
                   
                                              3-4 αποκρούει ο Χουάντερσον

                                     ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ
Ο προπονητής του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, 
μετά την πρόκριση της ομάδας επί του Πανιωνίου.
Αρχικά, είπε: «Ήρθαμε διαβασμένοι. Απέναντι σε μία πολύ καλή ομάδα μεσοεπιθετικα. Ξεκινήσαμε καλά, αλλά από μία ανύπαρκτη φάση ο διαιτητής έδειξε πέναλτι. Μετά είχαμε νευρικότητα και δεχτήκαμε το δεύτερο στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο και στην παράταση ήμασταν κυρίαρχοι, κρατήσαμε μπάλα και όταν παίζαμε δέκα εναντίον δέκα. Δικαιούμασταν την πρόκριση νωρίτερα. Κάποιοι θα μιλήσουν για τύχη. Εγώ δεν πιστεύω στην τύχη. Στο τέλος κερδίζει αυτός που άξιζε την πρόκριση. Πολλά συγχαρητήρια στα παιδιά που κάνουν περήφανο τον κόσμο και τον πρόεδρο. Μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και μας δίνει τεράστια δύναμη. Εγώ πρέπει να σκεφτώ το επόμενο ματς και να διαχειριστούμε την κούραση και την πρόκριση. Ακολουθεί ματς πρωταθλήματος και η επιτυχία με την αποτυχία είναι πολύ κοντά. Συγχαρητήρια στα παιδιά που κατέθεσαν ψυχή».
Σχετικά με την αποβολή του στην ανάπαυλα του αγώνα, τόνισε: «Στα χρόνια που κάνω τον προπονητή, διαμαρτύρομαι πολύ ήπια. Του είπα ότι κάνει λάθη. Νομίζω ότι ήταν άδικη η αποβολή. Ζητώ συγνώμη που δεν ήμουν κοντά στα παιδιά, αλλά με την ψυχή μου και την φωνή μου προσπάθησα να είμαι κοντά τους».
Για το μήνυμα που στέλνει ενόψει και των πλέι-οφ: 
«Έχουμε δείξει ότι είμαστε καλή ομάδα. Με στεναχωρεί που δεχτήκαμε δύο γκολ. Ευτυχώς δεν κοστίσανε. Υπάρχει η βάση στον Ηρακλή. Θα είναι δύσκολα τα πλέι-οφ, ανεξαρτήτως της διαφοράς που θα έχουμε. Και όποιος κατάλαβε τι εννοώ, κατάλαβε».
Σχετικά με την πρόκριση: «Τα παιδιά έδειξαν και σε ανάλογες επιτυχίες ότι προσηλώνονται στο πρωτάθλημα. Τους αφήνω σήμερα να χαρούν και από αύριο στροφή στο πρωτάθλημα».

Για τον μεγαλομέτοχο: «Ο πρόεδρος είναι η καλύτερη μεταγραφή της ομάδας. Έβαλε σε μία τάξη την ομάδα, έχει πολύ πάθος και αυτό είναι ωραίο. Αρέσει στους παίκτες και στον κόσμο. Ήρθε και μας έδωσε κουράγιο. Του δώσαμε χαρά και ελπίζω να του δώσουμε στο τέλος. Γιατί αυτό που θα κάνουμε στο τέλος είναι το πιο σημαντικό».
Σχετικά με τον Χουάντερσον: «Πρέπει να βρεις το κουμπί του. Ξέρετε ότι στην αρχή είχε κάποια προβλήματα. Με την συζήτηση, με την ειλικρίνεια και την καθημερινή επαφή, είναι φέτος πολύ καλός. Καμιά φορά πάει να ξεφύγει, αλλά δεν επιτρέπονται αυτά. Έχει τρέλα, η οποία σήμερα μας βοήθησε. Είναι παίκτης νικητής ο Χουάν».
Σχετικά με τον Τσιλιγγίρη: «Έχει ένα μικροπρόβλημα τραυματισμού, το οποίο όμως δεν είναι σοβαρό. Αν όχι στο επόμενο παιχνίδι, στο μεθεπόμενο θα είναι έτοιμος».
Σχετικά με την προοπτική η ομάδα να φτάσει στον τελικο:  «Εδώ που φτάσαμε δικαιούμαστε να κάνουμε όνειρα. Με όποιον αντίπαλο και αν κληρωθούμε, θα είναι καλός. Εγώ όμως τώρα σκέφτομαι το επόμενο ματς. Αυτός είναι ο χαρακτήρας μου»

Να τι δήλωσε ο μεγαλομέτοχος του Ηρακλή, Σπύρος Παπαθανασάκης, 
μετά την μεγαλειώδη πρόκριση της ομάδας μας επί του Πανιωνίου:
Συγκεκριμένα, είπε: «Μπράβο στα παιδιά, έχουμε πολύ καλή ομάδα και τα παιδιά το πιστεύανε. Εγώ ήθελα να το τελειώσουμε το παιχνίδι πιο νωρίς αλλά έστω και έτσι, είμαστε χαρούμενοι για την πανάξια πρόκριση που πήραμε. Συνεχίζουμε την προσπάθεια μας, με μοναδικό στόχο ο Ηρακλής να πάει εκεί που του αξίζει».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου