Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

Για το διατηρητέο κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρή & Βασ. Όλγας

Αποκτήθηκε από το Δήμο Αμαρουσίου διατηρητέο κτίριο στη συμβολή των οδών Σουρή και Βασ. Όλγας δίπλα από το γυμναστήριο «Σπύρος Λούης».
Η χρηματοδότηση έγινε από το Πράσινο Ταμείο κατόπιν αίτησης του Δήμου. Σημειωτέον ότι το Πράσινο Ταμείο (που οι πόροι του προέρχονται από τα πρόστιμα των αυθαιρέτων και λεηλατήθηκαν κατά 90% προς δόξα του μνημονίου!) διαθέτει χρήματα στους Δήμους κατόπιν δικής τους αίτησης.
Στην απόφαση αυτή η παράταξή μας μειοψήφησε για τους εξής λόγους: 
Η απόκτηση και αξιοποίηση ενός διατηρητέου από το Δήμο από μόνη της είναι θετική αφού θα βελτιώσει περιβαλλοντικά και πολιτιστικά το κέντρο της πόλης. 
Αν λάβουμε υπόψη όμως ότι αυτή τη στιγμή πολλοί ελεύθεροι χώροι στο Μαρούσι δεν έχουν αποζημιωθεί εδώ και πολλά χρόνια, με κίνδυνο να χαθούν, η απόκτηση του ακινήτου αυτού δεν αποτελούσε προτεραιότητα.
Η διοίκηση Πατούλη, παρόλο που εδώ και ένα χρόνο έχει υποσχεθεί να συστήσει διαπαραταξιακή επιτροπή για την αντιμετώπιση αυτού του σοβαρού προβλήματος, που αφορά το περιβάλλον, αλλά και τις περιουσίες εκατοντάδων συμπολιτών μας, δεν την έχει υλοποιήσει.
Αντίθετα προβαίνει σε ενέργειες που βέβαια είναι λαμπερές, αλλά δεν προηγούνται!
Πληροφορούμε επίσης τους συμπολίτες μας ότι ο Δήμος έχει αιτηθεί και άλλα 500.000€ περίπου από το Πράσινο Ταμείο για την απόκτηση και του άλλου διατηρητέου (στη συμβολή των οδών Σουρή και Πλαστήρα) που είναι σε επαφή με αυτό που αγοράστηκε. 
Δεν γνωρίζουμε αν αυτές οι αγορές σχετίζονται με τη σχεδιαζόμενη ανέγερση σταδίου τριών χιλιάδων (3.000!!!) θέσεων στη θέση του σημερινού γυμναστηρίου «Σπύρος Λούης».
Καλούμε τους κατοίκους του Κέντρου, αλλά και όλους τους Μαρουσιώτες, να ασχοληθούν με  τα έργα που σχεδιάζονται στο κέντρο της πόλης  (Γκαράζ Ευτέρπης, Μετρό, Σπ. Λούης, Ανάπλαση πλατείας Ηρώων) και κατά τη γνώμη μας αλλοιώνουν τη φυσιογνωμία της.
 Η παράταξή μας θα πάρει τις σχετικές πρωτοβουλίες σύντομα.
Μαρούσι, 6 Μαρτίου 2014.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου