Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Στο ΕΛΕΟΣ της Εθνικής Τράπεζας το «κτήμα Καρέλα»

               Κινδυνεύει με κατάσχεση!
          Στα 31.5 εκ.  ανέρχεται η οφειλή του Δήμου !!!

 Η Εθνική Τράπεζα κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση με το Δήμο Αμαρουσίου για αρχικό δάνειο ύψους περίπου 24 εκ. ευρώ που πήρε ο Δήμος το 2002 για την απαλλοτρίωση του κτήματος.
Από το 2008 μέχρι σήμερα ο Δήμος έπαψε να εξυπηρετεί το δάνειο πλην του 2009 που πλήρωσε 1,5 εκ. ευρώ!!!
Συνολικά ο Δήμος έχει πληρώσει από το 2003 περίπου 8,5εκ. ευρώ (4,8 εκ. ευρώ μέχρι το 2006 και 3,7 εκ. ευρώ επί Δημαρχίας Πατούλη). 
Η  οφειλή του Δήμου στην Τράπεζα ανέρχεται σήμερα στα 31.5 εκ. ευρώ.
Υπολογίζεται ότι αν το δάνειο εξυπηρετείτο κανονικά και δεν υπήρχαν καθυστερήσεις, η συνολική καταβολή συμπεριλαμβανομένων των τόκων θα ήταν γύρω στα 30εκ. ευρώ.
Εξ αιτίας των καθυστερήσεων, ο Δήμος Αμαρουσίου χρωστάει περίπου τα ίδια με αυτά που θα έπρεπε να πληρώσει συνολικά στην τράπεζα ενώ έχει ήδη πληρώσει  8.5 εκ. ευρώ.
Επί πλέον θα κληθεί να πληρώσει τόκους με αυξημένο επιτόκιο λόγω της κρίσης, όχι στο αρχικό ποσό των 24 εκ. ευρώ αλλά σε αυτό των 31.5 εκ. ευρώ που είναι η σημερινή οφειλή.
Με τους μετριότερους υπολογισμούς και για 20ετή ρύθμιση με επιτόκιο 5% το τελικό ποσό που θα κληθούν οι Μαρουσιώτες να πληρώσουν για το αρχικό δάνειο των 24 εκ. ευρώ θα είναι 60 εκ. ευρώ δηλαδή 2.5 φορές παραπάνω.
Αυτή και αν είναι τοκογλυφία!
Η Δημοτική Αρχή παρουσίασε στο Δημοτικό Συμβούλιο τη ρύθμιση που έκανε με την Εθνική σαν μεγάλη επιτυχία. 
Ο Δήμος Αμαρουσίου θα πληρώσει  προσωρινά μόνο τους τόκους (συμβατικούς και υπερημερίας) για τα επόμενα δύο χρόνια σε διμηνιαίες δόσεις.
Αν δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του, τότε η Τράπεζα δικαιούται να διακόψει τη ρύθμιση αφού έχει ήδη καταγγείλει τη σύμβαση.
Πέταξε δηλαδή το μπαλάκι στην επόμενη δημοτική αρχή, φοβούμενη μην της σκάσει προεκλογικά και δεύτερη κατάσχεση μετά από αυτή του κτιρίου «Λουμίδη», του φιλέτου που έχει φάτσα στην πλατεία Ηρώων.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα της «χρηστής» διοίκησης της Δημοτικής Αρχής  Πατούλη. 
Να κινδυνεύει δηλαδή ο Δήμος Αμαρουσίου να χάσει ένα τόσο ζωτικό ελεύθερο χώρο, συνέχεια του Δάσους Συγγρού, που θα μπορούσε να φιλοξενήσει ήπιες αθλητικές δραστηριότητες, να γίνει χώρος αναψυχής και πολιτισμού για όλους τους Μαρουσιώτες.
Ή, αν  θέλουμε να το κρατήσουμε να πρέπει να πληρώσουμε 30 εκ.€ καπέλο, πλέον των αρχικών τοκοχρεολυσίων, στην Εθνική  Τράπεζα.
 Η Δημοτική Αρχή προτίμησε να κατασπαταλήσει τους πόρους του Δήμου σε πελατειακές προσλήψεις και Δημόσιες σχέσεις αντί να νοικοκυρέψει την «κληρονομιά» που της άφησε η προηγούμενη δημοτική Αρχή.
Η αλήθεια είναι πικρή και δεν κρύβεται πίσω από τις  φωτογραφίες, τα δελτία τύπου ή  τις τηλεοπτικές εμφανίσεις φιλανθρωπίας, όσο και αν προσπαθούν οι ακριβοπληρωμένοι «εθελοντές».

                                               Μαρούσι 13.10.2013  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου