Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Νέος κύκλος εκπαίδευσης μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα

           Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές από αύριο Τρίτη  έως και τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου
Σε μία στιγμή κατά την οποία βρίσκεται στην τελική ευθεία το σχέδιο του Κώδικα Μετανάστευσης και Κοινωνικής Ένταξης - η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών (σύμφωνα με την Διαδικτυακή Ενημέρωση Αλβανών Μεταναστών), θα παραχωρήσει ΣΗΜΕΡΑ Δευτέρα 14 Οκτωβρίου στις 11.00 το πρωί συνέντευξη τύπου για το θέμαξεκινά αυτήν την εβδομάδα στην αίθουσα του ΚΑΠΗ της Αγίου Κωνσταντίνου στο Μαρούσι, ένας νέος κύκλος μαθημάτων για την εκπαίδευση των μεταναστών στην Ελληνική γλώσσα, την Ελληνική ιστορία και τον Ελληνικό πολιτισμό, στο πλαίσιο του προγράμματος «Οδυσσέας».

Σκοπός του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι οι εκπαιδευόμενοι να αποκτήσουν τις γλωσσικές δεξιότητες και τις πρακτικές κοινωνικές και διαπολιτισμικές ικανότητες που απαιτούνται για την ένταξη των ιδίων και των οικογενειών τους στην ελληνική πραγματικότητα.
Το πρόγραμμα εντάσσεται στο Επιχειρησιακό πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.                    
Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν στην πόλη του Αμαρουσίου αφορούν στο επίπεδο Α1, όπου οι ενδιαφερόμενοι συμμετέχουν σε εισαγωγικά μαθήματα στην ελληνική γλώσσα, στην ιστορία και στον πολιτισμό, καθώς και στον τρόπο ζωής της ελληνικής κοινωνίας.  Αντίστοιχα, στο επίπεδο Α2 θα διδαχθούν μαθήματα ελληνικής γλώσσας, στοιχεία της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού.
Ήδη το περασμένο καλοκαίρι στα δύο τμήματα που λειτούργησαν στην αίθουσα του ΚΑΠΗ της Αγ. Κωνσταντίνου και στην αίθουσα που βρίσκεται επί των οδών Μεγ. Αλεξάνδρου και Πλαταιών, συμμετείχαν με καθημερινή παρακολούθηση 33 εκπαιδευόμενοι, εκ των οποίων ολοκλήρωσαν με επιτυχία οι 27 εκπαιδευόμενοι.
Οι εξετάσεις πιστοποίησης της Ελληνικής γλώσσας και στοιχείων της Ελληνικής Ιστορίας και του Ελληνικού Πολιτισμού θα διεξαχθούν το Σάββατο 23 Νομεμβρίου 2013. Αιτήσεις θα γίνοντια δεκτές από την Τρίτη 15/10/2013 έως και τη Δευτέρα 4/11/2013.
Οι υποψήφιοι που ενδιαφέρονται για πιστοποίηση Ελληνομάθειας θα πρέπει να επικοινωνήσουν με τη ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ του Υπουργείου Παιδείας στα τηλέφωνα 2131311678 και 2131311667 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα http:
//www.gsae.edu.gr/el/toppress/955-dieksagogi-tis-diadikasias-pistopoiisis-gnosis-tis-ellinikis-glossas-kai-stoixeion-tis-ellinikis-istorias-kai-tou-ellinikoy-politismoy-ypikoon-triton-xoron-symfona-me-to-arthro-31-tou-n-4115-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου