Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

«ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»:Διαψεύδει & ακυρώνει το φιλολαϊκό προφίλ Πατούλη, η πραγματικότητα!

   Κοροϊδίας & εμπαιγμού το ανάγνωσμα!
Ακολουθώντας την πάγια τακτική της του ψεύδους & της κοροϊδίας προς τους Δημότες της πόλης, η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου έφερε στο Δ. Σ. της 15ης Οκτωβρίου προς έγκριση, τη νέα τιμολογιακή πολιτική της αναφορικά με τα Δημοτικά τέλη που θα πληρώνουν οι δημότες Αμαρουσίου.
Για άλλη μια φορά η Δημοτική Αρχή Πατούλη απέδειξε ότι αυτό που την ενδιαφέρει είναι πρωτίστως η διασφάλιση των κερδών του επιχειρηματικού κεφαλαίου που λυμαίνεται και καταστρέφει ασύδοτα την τελευταία εικοσαετία την πόλη του Αμαρουσίου, με αποτέλεσμα τη δραματική πτώση της ποιότητας ζωής των κατοίκων της, καθώς και η εφαρμογή των ρυθμίσεων του Καλλικράτη και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων στη λειτουργία των Ο. Τ. Α.

Βαφτίζοντας το ψάρι - κρέας η Δημοτική Αρχή επιδόθηκε σε μια θεαματική επιχείρηση μεταστροφής της αλήθειας και της πραγματικότητας στην προσπάθειά της να μας πείσει για τη «γενναία κοινωνική πολιτική» που ακολουθεί στον τομέα της «μείωσης» των δημοτικών τελών για τους Δημότες του Αμαρουσίου.
Ο «θησαυρός» όμως που κόμιζε η Δημοτική Αρχή και ο Δήμαρχος Γ. Πατούλης αναφορικά με τις περιβόητες «μειώσεις» στα Δημοτικά τέλη δεν ήταν τίποτα περισσότερο από άνθρακες, αφού
 οι «μειώσεις» που δήθεν εισηγήθηκε η Δημοτική Αρχή ήταν στο μεγαλύτερο μέρος τους αυξήσεις για τους πολλούς και τους αδύναμους οικονομικά.

Η πραγματικότητα διαψεύδει και ακυρώνει το φιλολαϊκό προφίλ της Δημοτικής αρχής, αφού στις 29/11/2011 η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου (πλειοψηφία και μείζον μειοψηφία που προέρχονται από τη  ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ)  ψήφισε αύξηση των τελών για το έτος 2012 για τις κατοικίες ως εξής:
1.Από 0-80 τμ αύξηση κατά 70% (από 1,1ευρώ/τμ σε 1,85ευρώ/τμ)
2.Από 81-110 τμ αύξηση κατά 30% (Από 1,4ευρώ/τμ σε 1,85ευρώ/τμ.)
3.Από 111-140 τμ αύξηση κατά 10% (από 1,70ευρώ/τμ σε 1,85ευρώ/τμ)
4.Aπο 141-180 τμ καμία αλλαγή (1,85 ευρώ/τμ)
5.Από 181-500 τμ ΜΕΙΩΣΗ κατά 26% (από 2,50ευρώ/τμ σε 1,85ευρώ/τμ)
6.Από 500 τμ και πάνω ΜΕΙΩΣΗ κατά 36% (από 2,91ευρώ/τμ σε 1,85ευρώ/τμ)
Και για τούς επαγγελματικούς χώρους ως εξής:
1.Άνω των 1000 τμ ΜΕΙΩΣΗ κατά 36% (από 14,57 ευρώ/τμ σε 9,25e/τμ)
2.Για επαγγελματικούς χώρους (ιατρεία, γραφεία κλπ. ) ΜΕΙΩΣΗ κατά 10% (από 7,75ευρώ/τμ σε 7ευρώ/τμ)
3.Για το υπερτοπικό κέντρο και τα γκαράζ των επαγγελματικών χώρων αύξηση κατά 28% (από 7ευρώ/τμ σε 8,9ευρώ/τμ).
 Με βάση την παραπάνω απόφαση και αφού ο Δήμος Αμαρουσίου είναι από τους Δήμους με τα ακριβότερα Δημοτικά τέλη, βαφτίζοντας την πολιτική τους  «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ» (σύμφωνα με ανακοινώσεις του γραφείου τύπου της διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου), πανηγύρισαν οριζόντια μείωση 7% για το 2013,όπως πανηγυρίζουν και τώρα τη μείωση του 12% για το 2014.
 Όποιος έχει απλές μαθηματικές γνώσεις μπορεί εύκολα να καταλάβει ότι με τις αυξομειώσεις η τελική αύξηση για τα νοικοκυριά μέχρι 81 τμ είναι 51% ενώ η μείωση για τα «φτωχά νοικοκυριά» των 500 τμ αγγίζει το 55%.
Στο  ίδιο ποσοστό των 55%  ανέρχεται η μείωση για τούς επαγγελματικούς χώρους άνω των 1000 τμ.
Καταλαβαίνει ο καθένας από τα παραπάνω ότι η πολιτική της Δημοτικής Αρχής αναφορικά με τα δημοτικά τέλη ευνοεί τη μεγάλη ακίνητη ιδιοκτησία και το μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο.
Ακόμα χειρότερα ψεύδη μεταχειρίστηκε και μεταχειρίζεται η Δημοτική Αρχή σχετικά με τις «απαλλαγές» από τα δημοτικά τέλη των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, αφού για να απαλλαγεί  κάποιος από αυτά, σύμφωνα με τις εισηγήσεις της Δημοτικής Αρχής, πρέπει να είναι  όχι μόνο απόλυτα άπορος και ανάπηρος αλλά και ανέστιος. Παράδειγμα από τις απαλλαγές δεν εξαιρούνται όσοι χαμηλοσυνταξιούχοι (των 700 – 800 ευρώ) ξεπερνούν το εισοδηματικό όριο των 15. 000 ευρώ το χρόνο εφόσον έχουν δικό τους σπίτι ακόμα κι αν έχουν  ποσοστό αναπηρίας.
Όμως δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, η οποία ήταν και είναι πλήρως ταυτισμένη  με την αντιλαϊκή πολιτική του Καλλικράτη, των μνημονίων και της χρεοκοπίας των εργαζόμενων, στηρίζοντας τις κυβερνήσεις της ΝΔ – ΠΑΣΟΚ που εφαρμόζουν αυτές τις πολιτικές.
Όχι λοιπόν άλλες κοροϊδίες και ψέματα προς τους εργαζόμενους – Δημότες του Αμαρουσίου. Τα λαϊκά νοικοκυριά και οι εργαζόμενοι – χαμηλοσυνταξιούχοι και άνεργοι αδυνατούν να ανταπεξέλθουν ακόμα και στα βασικά έξοδα διαβίωσής τους, εξαιτίας των βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών που μας έχουν επιβληθεί από τις κυβερνήσεις του ευρωμονόδρομου. Αν πραγματικά ήθελε η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να βοηθήσει τα λαϊκά νοικοκυριά της πόλης μας ας προχωρούσε στην πλήρη απαλλαγή τους από τα Δημοτικά Τέλη (κάτι που προτείναμε κατά τη συζήτηση του θέματος στο Δ. Σ.) με αντίστοιχη αύξηση των Δημοτικών τελών για τα εμπορικά καταστήματα των εμπορικών κέντρων της περιοχής και της μεγάλης ακίνητης περιουσίας.
Άλλωστε εμείς δε θα κουραστούμε να το λέμε: Οι αντιλαϊκές πολιτικές που μας επιβάλλουν οι κυβερνήσεις των εντολοδόχων του ΔΝΤ – ΕΕ – ΕΚΤ και όλων των προθύμων που τους υποστηρίζουν, δεν διορθώνονται ούτε με μικρομειώσεις στα δημοτικά τέλη, ούτε με ελεημοσύνες, ανατρέπονται μαζί με τις κυβερνήσεις που τις εισηγούνται και όλους όσους τους στηρίζουν. 

                                            Για το «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ»
                                                   Δ. Α. Πολυχρονιάδης

                                Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου