Σάββατο 19 Οκτωβρίου 2013

Διοίκηση Πατούλη:Αδιαμφισβήτητη η μείωση των δημοτικών τελών κατά 20%

Με αφορμή την ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» για το ζήτημα της μείωσης των δημοτικών τελών, η Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου επισημαίνει τα παρακάτω: Πρώτον, 
αποτελεί ψέμα ολκής το να υποστηρίζουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωση Αμαρουσίου ότι η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αυξάνει τα δημοτικά τέλη.
Η αλήθεια είναι ότι η Διοίκηση Πατούλη δεν αύξησε ούτε μια φορά κατά τη διάρκεια της θητείας της τα δημοτικά τέλη.
 Αντίθετα, τα πρώτα χρόνια τα είχε παγώσει και τα τελευταία δύο χρόνια τα έχει μειώσει συνολικά κατά 20%.
Δεύτερον, η πρόταση της συγκεκριμένης δημοτικής παράταξης για μείωση 50% των δημοτικών τελών για τα νοικοκυριά, αποτελεί φθηνό λαϊκισμό
Αφενός γιατί γνωρίζουν πως με τον τρόπο αυτό θα καταρρεύσουν τα οικονομικά του Δήμου και οι υπηρεσίες που παρέχονται μέσω των ανταποδοτικών τελών. Αφετέρου, γιατί επίσης γνωρίζουν ότι δεν μπορεί με βάση την υφιστάμενη νομοθεσία να υπάρχει τόσο μεγάλη ψαλίδα ανάμεσα στα τέλη που πληρώνουν τα νοικοκυριά και σε αυτά που πληρώνουν οι επιχειρήσεις.
Τί λοιπόν μας προτείνει η Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου; Να οδηγήσουμε το Δήμο σε χρεοκοπία ή να παρανομήσουμε;

Τρίτον, το ενδιαφέρον της η Διοίκηση Πατούλη για την ανακούφιση αυτών που δοκιμάζονται από την κρίση το δείχνει με πράξεις, κι όχι με ανέξοδες υποσχέσεις και κούφια λόγια. Το αποδεικνύει με την οριζόντια μείωση των δημοτικών τελών για όλους, αλλά και με την δυνατότητα πλήρους απαλλαγής ή μειωμένης κατά 50% καταβολής τελών, για συγκεκριμένες ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Καλούμε τη «Λαϊκή Συσπείρωση Αμαρουσίου» να επιδείξει υπευθυνότητα σε αυτό το τόσο σημαντικό ζήτημα. Η προσφυγή στο ψέμα και τον λαϊκισμό αποδεικνύει μόνον πανικό και αναδεικνύει τα ιδεολογικά και πολιτικά αδιέξοδα της συγκεκριμένης παράταξης απέναντι στην στοχευμένη κοινωνική πολιτική της σημερινής Διοίκησης του Δήμου Αμαρουσίου, που τυγχάνει της ευρύτερης αποδοχής του Μαρουσιώτικου λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου