Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2013

Yπέρ της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων & της ιδιωτικοποίησης των πλατειών ο Πατούλης;

Η πλατεία ΗΡΩΩΝ Αμαρουσίου-οι προτάσεις της Δημοτικής Αρχής για δήθεν «ανάπλασή» της & η επιχείρηση εκδίωξης των παιδιών skaters - bmxbikers στο βωμό της συρρίκνωσης των Δημόσιων χώρων υπέρ της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων & της ιδιωτικοποίησης των πλατειών.

Με προκλητικό τρόπο και χωρίς καμία διαδικασία διαβούλευσης επιχειρεί η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να περάσει από το Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της «ανάπλασης» της πλατείας Ηρώων, με στόχο την περαιτέρω συρρίκνωση του Δημόσιου - κοινόχρηστου χώρου των πλατειών του Αμαρουσίου υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων που εκφράζονται με την επέκταση των τραπεζοκαθισμάτων σε αυτές.
Συγκεκριμένα στις προηγούμενες συνεδριάσεις του Δ. Σ. Αμαρουσίου (1ης & 8ης Οκτωβρίου 2013) το θέμα απασχόλησε το Δ. Σ. της πόλης με την ηχηρή - σοβαρή  και μαζική παρουσία δεκάδων νεαρών συμπολιτών μας skaters και bmxbikers, οι οποίοι συχνάζουν στην πλατεία Ηρώων και απειλούνται με εκδίωξη από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου και την επιχειρούμενη «ανάπλαση» της πλατείας Ηρώων που θέλει να υλοποιήσει.

Μάλιστα οι μέθοδοι του ψεύδους και της λασπολογίας που χρησιμοποίησε η Δημοτική Αρχή για να δικαιολογήσει την πολιτική της αναφορικά με την επιχειρούμενη «ανάπλαση» της πλατείας Ηρώων, ρίχνοντας ευθύνες για δήθεν καταστροφές στην πλατεία από τους νεαρούς θαμώνες της
 & για διαρκή ενόχληση των περίοικων από τις αθλοπαιδιές που διεξάγονται στο χώρο της πλατείας
Ηρώων, χρησιμοποιώντας και οπτικό υλικό δείχνοντας μας τα μάρμαρα που είχε ξηλώσει η Δημοτική Αρχή από την πλατεία χωρίς να περιμένει την έγκριση του Δ. Σ. για την ανάπλαση της πλατείας, διαψεύστηκαν από τις 650 υπογραφές κατοίκων που προσκόμισαν οι νεαροί συμπολίτες μας αναφορικά με το αίτημα τους να παραμείνουν και να χρησιμοποιούν την πλατεία Ηρώων ως χώρο συνάντησης και εκδήλωσης των αθλητικών δραστηριοτήτων τους, μέχρι την εξεύρεση ενός άλλου χώρου εντός του Δήμου Αμαρουσίου για τη διεξαγωγή αθλοπαιδιών ανάλογου χαρακτήρα.
Πίσω από την πολιτική επιλογή της Δημοτικής Αρχής να «αναπλάσει» δήθεν την πλατεία Ηρώων με στόχο τη χρήση της από τους κατοίκους της περιοχής και όχι από τα παιδιά των κατοίκων της περιοχής που παίζουν με τα ποδήλατά τους και τις σανίδες τους χωρίς να ενοχλούν κανέναν, υπάρχει η από καιρό εκπεφρασμένη και υλοποιούμενη πολιτική της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου και του Δημάρχου Αμαρουσίου  κου Γ. Πατούλη για συνεχή συρρίκνωση των δημόσιων – κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας υπέρ των ιδιωτικών συμφερόντων, δηλ. της επέκτασης των τραπεζοκαθισμάτων στις πλατείες και τους δημόσιους χώρους, οδηγώντας ευθέως στην ιδιωτικοποίηση των κοινόχρηστων αυτών χώρων και στην οικονομική εκμετάλλευσή τους από το Δήμο.
Φυσικά η αντίληψη αυτή της Δημοτικής Αρχής παραγράφει τα κατοχυρωμένα δικαιώματα των δημοτών - κατοίκων της πόλης μας να μπορούν να χρησιμοποιούν τις πλατείες και τους κοινόχρηστους χώρους της πόλης ως τόπους συνεύρεσης και αναψυχής, χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν για να καθίσουν στα τραπεζοκαθίσματα των καφετεριών που καταλαμβάνουν τις πλατείες. 
Επιπρόσθετα δεν κατανοούμε τους λόγους ανάπλασης για δεύτερη φορά της πλατείας Ηρώων από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη, αφού ήδη η πλατεία αυτή «αναπλάστηκε» και την προηγούμενη 4ετία της διοίκησης Πατούλη με τα γνωστά ακαλαίσθητα αποτελέσματα της εγκατάστασης στεγάστρου υπέρ των τραπεζοκαθισμάτων και της κατάληψης - επέκτασης ιδιωτικών επιχειρήσεων στους χώρους των πλατειών - κοινόχρηστων χώρων της πόλης μας, εκτός κι αν η Δημοτική Αρχή, εκτός των προαναφερθέντων πολιτικών της επιλογών, προσπαθεί να παρουσιάσει και επιπλέον ανύπαρκτο έργο με την εκ νέου «ανάπλαση» της πλατείας με ότι υλικά περισσέψουν από την επιζήμια, κακόγουστη και εντελώς άχρηστη δήθεν «βιοκλιματική» ανάπλαση του κέντρου της πόλης ενόψη  δημοτικών εκλογών.
Σε κάθε περίπτωση η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση «ΕΚΤΟΣ των ΤΕΙΧΩΝ» συντάσσεται πλήρως με το αίτημα των νεαρών συμπολιτών μας για παραμονή τους στην πλατεία Ηρώων μέχρι τη διαμόρφωση ενός κατάλληλου χώρου εντός του Δήμου Αμαρουσίου (τον οποίο οφείλει να χωροθετήσει η Δημοτική Αρχή) για τη διεξαγωγή των αθλοπαιδιών ανάλογου χαρακτήρα που θα εξυπηρετεί τη νεολαία της πόλης και θα αποτελεί σημείο συνάντησης και πόλο έλξης για τους νέους, όπως ακριβώς είναι σήμερα η πλατεία Ηρώων ανάλογος πόλος έλξης για εκατοντάδες νέους της πόλης μας. Τι καλύτερο θα μπορούσαν να κάνουν αλήθεια τα παιδιά αυτά, όταν καμία δημοτική αρχή, αλλά ούτε και η πολιτεία φρόντισε επαρκώς να ικανοποιήσει τις ανάγκες τους για άθληση και διασκέδαση χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν από την τσέπη τους; Ας σεβαστούν λοιπόν όλοι τα δικαιώματα και τις ανάγκες της νέας γενιάς και ας μην ξεχνούν ότι το μέλλον όλων μας είναι τα παιδιά μας. Ας αναλάβουμε λοιπόν όλοι τις ευθύνες μας!     

                             Για την Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση
                                             «ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ»
                                                Δ. Α. Πολυχρονιάδης
                       Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου