Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Της «Ευτέρπης» το κάγκελο ...

              Το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε το σχέδιο
             της δημοτικής αρχής για υπόγειο παρκινγκ
Το Ελεγκτικό Συνέδριο ήρθε να επιβεβαιώσει και νομικά την κοινή λογική, ότι δηλαδή δεν μπορεί η διοίκηση να αναθέτει έργο αξίας άνω του 1.000.000 ευρώ, (πλέον Φ.Π.Α.) χωρίς να έχουν τηρηθεί στοιχειώδεις κανόνες διαφάνειας και χρηστής διοίκησης, όπως :
Να θεωρείται διακοπτόμενο ένα έργο που ούτε καν έχει αρχίσει (από το 2000) και με νομικές ακροβασίες η διοίκηση του Δήμου να επιδιώκει να το συνεχίσει το 2011 χωρίς ανοιχτό διαγωνισμό αλλά με προσκλήσεις σε περιορισμένο αριθμό εργολάβων δικής της επιλογής.
· Χωρίς κριτήρια για την τεχνική και οικονομική αξιολόγηση των προσφορών.
· Χωρίς επικαιροποίηση των μελετών που συντάχθηκαν το 1998!!

Η Δημοτική Αρχή με την αλαζονεία της «αυτοδυναμίας» που την διακατέχει, απέρριπτε τα επιχειρήματα μας και τα απέδιδε στη δήθεν διάθεση μας για «στείρα αντιπολίτευση» και έλλειψη «ρεαλιστικών» προτάσεων.
Με τη λογική του «άρπα-κόλλα» που εφάρμοσε, για να προσκομίσει πολιτικά οφέλη με τη λήξη της τετραετίας, αυτοπαγιδεύθηκε.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» επαναλαμβάνει πως εκτός από τις «νομικές πλημμέλειες» η κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης οδηγεί σίγουρα στην καταστροφή της ιστορικής πλατείας “Γαρδέλη”, όταν θα κατασκευαστεί ο νέος σταθμός του μετρό στο Μαρούσι, αλλά και στην ακόμα μεγαλύτερη κυκλοφοριακή συμφόρηση και μόλυνση του Κέντρου της πόλης.
Υπόγειοι σταθμοί αυτοκινήτων χρειάζονται στο Κέντρο και καταλληλότεροι χώροι είναι το οικόπεδο «Παναγόπουλου», που με την αλλοπρόσαλλη πολιτική της δημοτικής αρχής, ήδη εκδόθηκε άδεια για κατασκευή σούπερ μάρκετ και το οικόπεδο του Δήμου στην Κηφισίας.
Οι δήμαρχοι έρχονται και παρέρχονται σύντομα. Οι κάτοικοι όμως θα είναι εδώ και δεν ανέχονται και άλλη κακοποίηση της πόλης σαν αυτή που συντελέστηκε τα τελευταία 20 χρόνια για να πλουτίσουν ορισμένοι.
Είναι σχεδόν σίγουρο ότι η προσφυγή του Δήμου στο ΣΤ! Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου θα απορριφθεί για τους ίδιους ουσιαστικούς λόγους.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» Θα παρακολουθεί το θέμα από κοντά και καλούμε όποιον νομικό συμφωνεί με μας απόψεις μας να συνεργαστούμε, προκειμένου να παρέμβουμε και εμείς στο Ελεγκτικό Συνέδριο.

Μαρούσι 28.03.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου