Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

... και "golden boy" & "γκαφατζής" ο κ. Μπρέγιαννης!

Στους Υπουργούς της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την κ. Νόρα Κατσέλη  και τον κ. Γιώργο Κουτρουμάνη παρέπεμψε  τον Αλέξανδρο Μπρέγιαννη  το Γραφείο Τύπου του Δήμου, αναφορικά με τα υπονοούμενα που άφησε ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης για τη χρονική συγκυρία της προκήρυξης του προγράμματος για τη στήριξη των ανέργων.
 "Η Κυβέρνηση προκηρύσσει το πρόγραμμα, όχι ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Γ. Πατούλης", αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του Δήμου και προσθέτει: "Αν υπάρχει κάποια μικροπολιτική σκοπιμότητα, σε λάθος μέρος την ψάχνει ο εκ νέου γκαφατζής κ. Μπρέγιαννης! Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αντιμετωπίζει με σχέδιο και πρόγραμμα όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες".
Ενημερώνει επίσης τον κ. Μπρέγιαννη για τα παρακάτω:
"Πρώτον, για το Δήμο Αμαρουσίου και τη Διοίκηση Πατούλη η προσπάθεια για την ενίσχυση της απασχόλησης είναι διαρκής και δεν εντάσσεται σε προεκλογικό σχεδιασμό. Κι αυτό γιατί διαρκής είναι η ανάγκη στήριξης των συμπολιτών μας που χάνουν τη δουλειά τους, ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια. Αντιλαμβανόμαστε πως είναι δύσκολο στον κ. Μπρέγιαννη, το καλοπληρωμένο golden boy της κυβέρνησης Παπανδρέου κι εκλεκτό της κας Κατσέλη να αντιληφθεί την ανάγκη αυτή, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων. Κι αυτό γιατί ο ίδιος, ως "προϊόν του κομματικού σωλήνα", έχει απαλλαγεί εδώ και χρόνια από το άγχος της εξεύρεσης εργασίας. Έχει "φροντίσει το κόμμα" του γι αυτόν.

Δεύτερον, ο Δήμος Αμαρουσίου αξιοποιεί κάθε δυνατότητα που του δίνουν τα προγράμματα που προκηρύσσονται, προκειμένου να στηρίξει την τοπική απασχόληση. Το έκανε κατά το παρελθόν με τα προγράμματα stage και 4ωρης απασχόλησης. Και τώρα, στο πλαίσιο αυτής της πολιτικής, ο Δήμος συμμετέχει σε δύο Αναπτυξιακές Συμπράξεις, που έχουν υποβάλλει προτάσεις για συμμετοχή στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού- Πλήρης ενσωμάτωση του συνόλου του ανθρώπινου δυναμικού σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών".
Στην πρώτη αναπτυξιακή σύμπραξη ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει μέσω του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης ΑΜΑΡΥΣΙΑ ΑΡΤΕΜΙΣ, με εταίρους το ΕΒΕΑ, το Κολλέγιο Επιστημών και Τεχνολογίας "Ι.S.T. COLLEGE", το Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΚΕΚ ΣΒΙΕ, καθώς και την εταιρεία συμβούλων επιχειρήσεων "ΤΕΚΜΩΡ Α.Ε.
Στη δεύτερη αναπτυξιακή σύμπραξη ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει μέσω της Αναπτυξιακής Α.Ε. , με εταίρους τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών, την εταιρεία συμβούλων B & F ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΕΠΕ, την εταιρεία Επικοινωνίας ΣΤΡΑΤΑΚΟΜ και το ΚΕΚ Ευρωεργασιακή.
Ο Δήμος Αμαρουσίου συμμετέχει σε συμπράξεις γιατί μόνον έτσι είναι εφικτή η συμμετοχή του στο πρόγραμμα, αφού αυτό προβλέπει η προκήρυξη. Επιπλέον, όλοι οι εταίροι μας διαθέτουν προηγούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία πάνω στα αντικείμενα του προγράμματος, αντικείμενα όπως η διενέργεια μελετών, η δικτύωση , η στοχευμένη κι αποτελεσματική ενημέρωση και επικοινωνία των κοινών , η κατάρτιση κι επιμόρφωση των ανέργων, καθώς και η συμβουλευτική υποστήριξη. Αυτή η εμπειρία και τεχνογνωσία που διαθέτουν αποτέλεσε το κριτήριο μας για να συμμετάσχουμε από κοινού στο πρόγραμμα. Ενώ και για τους εταίρους μας το βασικό κριτήριο της απόφασης τους να συνεργαστούν μαζί μας ήταν το κύρος και η αξιοπιστία της σημερινής Διοίκησης.
Η ισχυρή ομάδα των αναπτυξιακών μας συμπράξεων καθιστά ισχυρή την υποψηφιότητά μας και την πιθανότητα να εγκριθούν οι προτάσεις που έχουν υποβληθεί. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Μήπως όμως αυτός είναι και ο λόγος που κος Μπρέγιαννης εγείρει ερωτήματα για τους εταίρους μας στο πρόγραμμα;
Φοβάται μήπως η Διοίκηση Πατούλη καταφέρει να φέρει αποτέλεσμα σε μια ακόμη διεκδίκηση της;
Τρίτον, ενημερώνουμε τον κο Μπρέγιαννη ότι μέσα από τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα αυτό, ο Δήμος Αμαρουσίου θα έχει μόνον όφελος και δεν θα του κοστίσει αυτή η συμμετοχή, ούτε ένα ευρώ. Αντίθετα, το όφελος των δράσεων, εφόσον εγκριθούν και οι 2 , θα έχει 200 ωφελημένους συμπολίτες μας.
Τέταρτον, όσον αφορά τα κριτήρια και την αντικειμενικότητα των επιλογών των προσώπων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, τον ενημερώνουμε ότι αυτά καθορίζονται αυστηρά από την προκήρυξη του έργου.
Πιθανόν ο κος Μπρέγιαννης εγείρει ερωτήματα, γιατί ίσως έχει μπερδέψει τα κριτήρια αυτά με τη δική του "αξιοκρατική επιλογή" στην ακριβοπληρωμένη θέση όπου υπηρετεί. Και μια και ρωτά "με ποια κριτήρια θα μοιραστούν οι θέσεις", τον ρωτάμε κι εμείς, ο ίδιος με ποια κριτήρια επελέγη για τη θέση από την οποία σήμερα καλοπληρώνεται;
Τέλος, όσον αφορά τα υπονοούμενα του για τη χρονική συγκυρία της προκήρυξης του προγράμματος και τις επικείμενες εκλογές, τον καλούμε να απευθυνθεί στους Υπουργούς της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, την κα Κατσέλη (τέως ΠΑΣΟΚ αυτή πλέον, αλλά ισχυρό στήριγμα του κου Μπρέγιαννη κατά το πρόσφατο παρελθόν) και τον κο Κουτρουμάνη. Η Κυβέρνηση προκηρύσσει το πρόγραμμα, όχι ο Δήμος Αμαρουσίου και ο Γ. Πατούλης. Αν υπάρχει κάποια μικροπολιτική σκοπιμότητα, σε λάθος μέρος την ψάχνει ο εκ νέου γκαφατζής κ. Μπρέγιαννης.
Σε κάθε περίπτωση, η σημερινή Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου αντιμετωπίζει με σχέδιο και πρόγραμμα όλα τα ζητήματα που αφορούν την πόλη και τους πολίτες".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου