Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Διαμαρτυρία της ΠΕΔΑ στο Υπουργείο Εσωτερικών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για φλέγοντα ζητήματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, πραγματοποίησε χθες στην πλατεία Κλαυθμώνος η Πανελλήνια Ένωση Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ)
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος συμμετείχε στην κινητοποίηση με το σύνολο των δημοτικών συμβούλων όλων των παρατάξεων, δήλωσε χαρακτηριστικά: "...οι απότομες περικοπές στην χρηματοδότηση της τοπικής αυτοδιοίκησης δημιουργούν προβλήματα βιωσιμότητας με άμεσο αντίκτυπο στους πολίτες και συγκεκριμένα στο κοινωνικό και κοινωφελές έργο των δήμων"
Αντιπροσωπεία της ΠΕΔΑ, μεταξύ των οποίων οι Γ. Πατούλης Δήμαρχος Αμαρουσίου, Ν. Σαράντης Πρόεδρος ΠΕΔΑ και Δήμαρχος Αγ. Αναργύρων, Ν. Χιωτάκης Δήμαρχος Κηφισιάς, Δ. Μαραβέλιας Δήμαρχος Χαϊδαρίου, Π. Φιλίππου Δήμαρχος Σαρωνικού, Β. Γιαννακόπουλος πρώην Δήμαρχος Αγ. Παρασκευής και νυν Δημοτικός Σύμβουλος, επισκέφτηκε τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Τάσο Γιαννίτση στον οποίο έθεσαν μια σειρά θεμάτων:

το θέμα του ασυμβιβάστου το οποίο δεν ισχύει σε καμία άλλη ευρωπαϊκή χώρα,
η δραστική μείωση των χρηματοδότησης της τοπικής αυτοδιοίκησης η οποία είναι αντιστρόφως ανάλογη των αρμοδιοτήτων που έχουν περιέλθει στους δήμους με το νόμο Καλλικράτη
τα μεγάλα κενά που έχουν δημιουργηθεί στις Υπηρεσίες των Δήμων με το «πάγωμα» των προσλήψεων και τη δραστική μείωση του αριθμού των συμβασιούχων.
Στην συνάντηση με τον Υπουργό παρέστησαν επίσης ο Υφυπουργός Εσωτερικών κος Πάρις Κουκουλόπουλος και η Ειδική Σύμβουλος του Υπουργού στα θέματα τοπικής αυτοδιοίκησης κα. Σχοιναράκη.
Τέλος, ορίστηκε νέα συνάντηση των Δημάρχων την Πέμπτη 2 Απριλίου στις 14:00 στα γραφεία της ΠΕΔΑ για την λήψη αποφάσεων σχετικά με την συνέχιση ή μη των κινητοποιήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου