Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

«Εμπόριο» ελπίδας η «προεκλογική» στήριξη Πατούλη σε άνεργους...

Σειρά ερωτημάτων για την Αναπτυξιακή Α.Ε. του Δήμου Αμαρουσίου θέτει προς το δήμαρχο Γιώργο Πατούλη ο Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Αμαρουσίου Αλέξανδρος Μπρέγιαννης. Αφορμή, η απόφαση της Αναπτυξιακής Α.Ε.  να υποβάλει πρόταση για τη στήριξη άνεργων μέσω ΕΣΠΑ.
Αφήνει δε υπονοούμενα σε ότι αφορά τη σπουδή  που επιδεικνύει ο δήμαρχος, επειδή όπως χαρακτηριστικά σημειώνει, το ενδιαφέρον Πατούλη - τελείως συμπτωματικά - ενεφανίσθη σε μία στιγμή που πλησιάζουν βουλευτικές εκλογές και "η έκρηξη της ανεργίας γεννά εμπόριο ελπίδας..."
 Συνιστά δε στους υπευθύνους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί ...ζητώντας παράλληλα να πληροφορηθεί αφενός γιατί «στις σχεδιαζόμενες δράσεις συμμετέχει ο Ιατρικός Σύλλογος» και αφετέρου « γιατί & με ποιο κριτήριο επελέγη για συμμετοχή στις δράσεις η εταιρεία ΣΤΡΑΤΑΚΟΜ», η οποία όπως επισημαίνει, παρέχει υπηρεσίες στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στο γραφείο Τύπου.
"Πληροφορηθήκαμε ότι η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΑΕ του Δήμου Αμαρουσίου, στη συνεδρίαση του Διοικητικού της Συμβουλίου της 1ης Μαρτίου, αποφάσισε ομόφωνα την υποβολή πρότασης για πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που αφορά τη στήριξη των ανέργων (άρ. 18, ν. 4019/2011).
Θα επικροτούσαμε την απόφαση αυτή, αναγνωρίζοντας ότι η διοίκηση του Δήμου αποφάσισε επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά με πολιτικές κοινωνικής συνοχής. Ότι ενδιαφέρθηκε για τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν η πόλη και οι δημότες της.
Αλλά στην πορεία, μελετώντας την απόφαση, προέκυψαν, ερωτήματα που χρήζουν άμεσων απαντήσεων:
•Έχει η εν λόγω εταιρεία προϋπολογισμό; Έχει δημοσιεύσει ποτέ ισολογισμό; Με απλά λόγια, λειτουργεί νόμιμα;
•Γιατί στις σχεδιαζόμενες δράσεις συμμετέχει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, του οποίου πρόεδρος -συμπτωματικά- είναι ο Δήμαρχος Αμαρουσίου; Δηλαδή, Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει (σ.σ.: στην προκειμένη περίπτωση, Γιώργος);
•Γιατί και με ποιο κριτήριο επελέγη για συμμετοχή στις δράσεις και η εταιρεία ΣΤΡΑΤΑΚΟΜ, η οποία παρέχει - αφιλοκερδώς, ελπίζουμε - τις υπηρεσίες της στο Δήμο Αμαρουσίου και συγκεκριμένα στο Γραφείο Τύπου του; Δηλαδή, πάλι Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει (σ.σ.: στην προκειμένη περίπτωση, Σωτήρης); Και για ποιο λόγο το Γραφείο Τύπου δεν έσπευσε, παραδόξως, να μας ενημερώσει γι' αυτήν την απόφαση της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ;
•Ποιοι είναι οι υπόλοιποι εταίροι (B&F Σύμβουλοι Επιχειρήσεων ΕΠΕ, ΚΕΚ Ευρωεργασιακή ΑΕ) και τι σχέσεις, ενδεχομένως έχουν με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στο έργο; Με ποια κριτήρια επελέγησαν;
•Πόσο θα κοστίσει το συγκεκριμένο πρόγραμμα, τι ποσοστό θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, ποιοι είναι οι άλλοι τοπικοί φορείς που θα συμμετάσχουν και με ποια κριτήρια θα μοιραστούν οι θέσεις; Πώς θα εξασφαλιστεί η αντικειμενικότητα των επιλογών;
Επειδή - συμπτωματικά και πάλι, ελπίζουμε - πλησιάζει περίοδος βουλευτικών εκλογών και η έκρηξη της ανεργίας γεννά εμπόριο ελπίδας, καλούμε τους υπεύθυνους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.
Τους καλούμε, πριν οτιδήποτε άλλο, να απαντήσουν στο πεδίο του δημοσίου διαλόγου και όχι με υπεκφυγές για τη σκοπιμότητα της υπ' αριθμόν 2/1.3.2012 απόφασης της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΑΕ του Δήμου Αμαρουσίου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου