Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

Δημοτικούς λαχανόκηπους δημιουργεί ο Δήμος Αμαρουσίου!!!

Στην περιοχή Νέο Τέρμα,  οι πρώτοι 50 μικροί κήποι... 
Στην αξιοποίηση ελεύθερων χώρων στο Μαρούσι για τη δημιουργία δημοτικών λαχανόκηπων που θα καλλιεργούν και θα παράγουν για ίδια χρήση οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου, προχωρά ο Δήμος μας, σύμφωνα με το ιστολόγιο "www.localit.gr".
Η δράση ξεκινά αρχικά με τη διάθεση περίπου 50 μικρών τεμαχίων γης στους ενδιαφερόμενους κατοίκους στον ελεύθερο χώρο  (περιοχή Νέο Τέρμα), και προσεχώς θα συνεχιστεί και σε άλλους ελεύθερους χώρους της πόλης που θα διαμορφωθούν κατάλληλα από τις υπηρεσίες του Δήμου.
Αφού έγινε η απαραίτητη προετοιμασία του εδάφους, η έκταση κατατμήθηκε σε τεμάχια έκτασης 25 τ.μ. ανά δικαιούχο. Στο σημείο θα υπάρχει διαθέσιμη δεξαμενή ύδατος για πότισμα καθώς και αποθήκη με τα απαραίτητα σκαπτικά εργαλεία. Ειδικά κατά το πρώτο στάδιο της εφαρμογής θα υπάρχει δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης σε θέματα καλλιέργειας.
Η δράση αυτή που γίνεται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, σκοπό έχει
την ενίσχυση των νοικοκυριών της πόλης, της κοινωνικής αλληλεγγύης, αλλά και της ενεργοποίησης των πολιτών κόντρα στις αρνητικές επιπτώσεις της κρίσης. Η τελετή παράδοσης του χώρου θα γίνει τη Μεγάλη Δευτέρα 9 Απριλίου στις 10 π.μ.
Οι δημότες και κάτοικοι Αμαρουσίου που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην πρωτοβουλία καλλιεργώντας και παράγοντας τα δικά τους κηπευτικά προϊόντα, καλούνται να υποβάλουν αίτηση

μέχρι τη Μεγάλη Τρίτη 10 Απριλίου στη γραμματεία του Αντιδημάρχου Καθαριότητας, επικοινωνώντας με το τηλ. 213 20 38 154 κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.
Η επιλογή και διάθεση των τεμαχίων θα γίνει βάσει ζήτησης και κοινωνικών κριτηρίων. Στους δικαιούχους που θα επιλεγούν θα παραχωρείται χρονικό περιθώριο ενός μήνα για την έναρξη της καλλιέργειας. Σε περίπτωση μη αγροτικής αξιοποίησης μέσα σε αυτό το διάστημα, η έκταση θα παραχωρείται σε άλλον ενδιαφερόμενο.
Ο Δήμος Αμαρουσίου καλεί τις Γεωπονικές Σχολές της χώρας να συνδράμουν τη δράση καθώς ενδιαφερόμενοι φοιτητές θα μπορούσαν στο πλαίσιο της πραγματοποίησης της πρακτικής τους άσκησης να μεταφέρουν τις γνώσεις τους στους καλλιεργητές.
Με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της δημιουργίας δημοτικών λαχανόκηπων ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, δήλωσε: «Ξεκινάμε από αυτό το σημείο και σύντομα θα παραχωρήσουμε στη διάθεση των πολιτών και νέους χώρους φύτευσης σε άλλες γειτονιές της πόλης. Μέσα από τη συγκεκριμένη δράση αξιοποιούμε ανεκμετάλλευτους και εγκαταλελειμμένους ελεύθερους χώρους, τους καθαρίζουμε, τους διαμορφώνουμε, τους ασφαλίζουμε, τους φυλάσσουμε ομορφαίνοντας τις γειτονιές μας, απλώνοντας, παράλληλα, ένα δίκτυ κοινωνικοποίησης και κοινωνική μέριμνας για τους κατοίκους της πόλης μας. Σε μία εποχή όπου η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει σε απόγνωση πολλούς συμπολίτες μας, θέλουμε να τους προσφέρουμε ευκαιρίες για ενεργοποίηση και όχι παραίτηση από τη ζωή, θέλουμε να τους προτείνουμε δημιουργικές διεξόδους».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου