Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

"Κωφός" διάλογος Δήμου - ΣΑΤΕ

                 Συνεχιζόμενο(από το 1998) έργο,
            το υπόγειο πάρκινγκ στην πλ. Ευτέρπης!
Προβληματική εξακολουθεί να είναι η επικοινωνία του Δήμου Αμαρουσίου με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης & Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών(ΣΑΤΕ). Θα περίμενε κανείς ότι μετά την ακύρωση από το Γ. Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Ηλία Λιακόπουλο, του «κατεπείγοντος» διαγωνισμού με τον οποίο δόθηκε από το Δήμο αυθημερόν  η κατασκευή δύο νέων πεζογεφυρών κόστους 2,7 εκ ευρώ σε συγκεκριμένη εταιρεία, πως το νερό θα έμπαινε στο αυλάκι, θα είχε αποκατασταθεί η επικοινωνία μεταξύ των ενδιαφερομένων μερών, προκειμένου να δρομολογηθεί η διαδικασία για να κατασκευαστεί το κατΕΠΕΙΓΟΝ έργο.
Ελα μου ντε!!! Οπως προκύπτει απο την σχετική αλληλογραφία που αναπτύχθηκε μεταξύ τους, κάθε άλλο παρά αυτό συμβαίνει.
Ο ΣΑΤΕ σε επιστολή του προς τον Δήμο(29/6/2011), απαιτεί να του χορηγηθούν  άμεσα από τον Δήμο Αμαρουσίου τα στοιχεία που αφορούν τα προαναφερόμενα  έργα, απειλώντας σε διαφορετική περίπτωση πως θα ζητήσει την Εισαγγελική συνδρομή για την χορήγησή τους, προειδοποιώντας παράλληλα πως "αν τυχόν προχωρήσει λάθρα  η διαδικασία ανάθεσης, θα αναζητηθούν οι προβλεπόμενες ποινικές, αστικές και πειθαρχικές ευθύνες από πρόσωπα" !!!
Από την πλευρά του ο Δήμος Αμαρουσίου, δια του προϊσταμένου της ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Τεχνικής Υπηρεσίας Π. ΤΡΙΒΕΛΛΑ, απαντά(7/7/2011) ότι "αδυνατεί να κατανοήσει το λόγο για τον οποίο ο ΣΑΤΕ επανέρχεται και ζητά απαντήσεις για ζητήματα τα οποία  ήδη έχουν διεξοδικά απαντηθεί"!
                    "Πεζογέφυρα" Τζανίκου-Πατούλη
         για το υπόγειο πάρκινγκ στην πλατεία Ευτέρπης

Η αλληλογραφία πάντως είναι αποκαλυπτική όσον αφορά το έργο"Μελετη - Κατασκευή - Χρηματοδότηση & εκμετάλλευση υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο ιστορικό Κέντρο - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗΣ του Δήμου Αμαρουσίου".
Ο κ. Π. Τριβέλλας απαντά ότι το συγκεκριμένο έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και δημοπρατείται με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ προσκαλουμένων Εταιρειών(αρθρ. 4, §2 περ. γ΄του ν. 1418/1984), καθώς αποτελεί συνέχεια της από 21/7/1998 συμβάσεως με την Εταιρεία "ΑΕΓΕΚ Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Κατασκευών & Ναυτιλιακών, Τουριστικών, Δασικών Επιχειρήσεων", η οποία διαλύθηκε με την υπ. αριθμ. 600/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου. Επομένως, τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Τ.Υ,  δεν πρόκειται για εξ αρχής δημοπράτηση έργου, αλλά για συνέχιση εργασιών διαλυθείσας εργολαβίας κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 §2 περ. γ΄του ν. 1418/1984. Λόγω δε του χαρακτήρα του ως συνεχιζόμενου κατόπιν διαλύσεως της εργολαβίας, τα συναφή στοιχεία έχουν συμβασιοποιηθεί και έως σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση ανάθεσης του έργου σε νέο ανάδοχο !!!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΠΤΥΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ

ΘΕΜΑ: ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΝΑΘΕΣΗΣ ΕΡΓΩΝ:
α)Κατασκευή δύο πεζογεφυρών για την ασφαλή διέλευση της Λ. Κηφισίας
β)Μελέτη-Κατασκευή-Χρηματοδότηση & εκμετάλλευση υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο ιστορικό Κέντρο - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗΣ του Δήμου Αμαρουσίου
Άρνηση χορήγησης στοιχείων που έχουν ζητηθεί από τον ΣΑΤΕ
(Πανελλήνιο Σύνδεσμο Ανωνύμων, Περιορισμένης Ευθύνης & Προσωπικών Τεχνικών Εταιρειών)
Κύριε δήμαρχε σας γνωστοποιούμε ότι ο Σύνδεσμός μας με ομόφωνη απόφαση του Διοιηκητικού του Συμβουλίου καταγγέλλει και ζητά την ακυρωση των απευθείας αναθέσεων ή ανάθεσης με πρόσκληση περιορισμένου αριθμού εργοληπτών πλην των περιπτώσεων που συντρέχει πραγματικά κατεπείγουσα ανάγκη.
Προκειμένου να διαπιστώσουμε εάν όντως υφίσταται η έννοια του κατεπείγοντος που προβλέπεται αυστηρά από τη Νομοθεσία, ζητήσαμε από σας με σχετικές επιστολές
( Η με αριθμ. Πρωτ. 23104/24-3-2011 & 2392Α/20-05-20011) )επανειλλημμένα να μας χορηγήσετε άμεσα τα ακόλουθα στοιχεία των έργων του θέματος:
1)Διακήρυξη, 2)Απόφαση έγκρισης συγκεκριμένου τρόπου δημοπράτησης από την Περιφέρεια Αττικής, 3)Πλήρη φάκελο της Τεχνικής Μελέτης, 4) Προ¨θπολογισμό Μελέτης, 5)Τιμολόγιο Μελέτης, 6)Τεχνικη Περιγραφή, 7) Διαδικασία επιλογής προσκαλούμενων επιχειρήσεων, 8) Πρακτικό Διαγωνισμού & 9)Απόφαση έγκρισης κατακύρωσης διαγωνισμού.
Μέχρι σήμερα παρα τις συνεχείς τηλεφωνικές οχλήσεις μας καμμία σχετική πληροφορία δεν έχει έλθει στο Σύνδεσμό μας. Επειδή δεν μπορούμε να διανοηθούμε ότι είστε αντίθετος με την δημοσιότητα και τη διαφάνεια στον ευαίσθητο τομέα των έργων, σας καλούμε και πάλι να ορίσετε ημερομηνία εντός της τρέχουσας εβδομάδας, για την παραλαβή των ανωτέρω στοιχείων.
Σε περίπτωση που πάλι αγνοήσετε το αίτημά μας, βάσει σχετικής απόφασης του δ.σ του ΣΑΤΕ, θα ζητηθεί η Εισαγγελική συνδρομή για την χορήγησή τους και αν τυχόν λάθρα προχωρήσει η διαδικασία ανάθεσης θα αναζητηθούν οι προβλεπόμενες ποινικ΄ες, αστικές και πειθαρχικές ευθύνες από τα πρόσωπα που εμπλέκονται σε τυχόν τέτοιες παράνομες ενέργειες και διαδικασίες
                                                        ΜΕ ΤΙΜΗ
          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                             Ο Γ.Γ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ Π. ΒΛΑΧΟΣ                                             ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΑΛ. ΠΙΑΤΙΔΗΣ



ΔΗΜΟΣ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ 7/7/2011
ΑΡΙΘΜΟΣ ΠΡΩΤ.:ΑΠ049828
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
(ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Π. ΤΡΙΒΕΛΛΑΣ)
ΠΡΟΣ ΣΑΤΕ ΦΕΙΔΙΟΥ 14-16
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: Γραφείο Δημάρχου κ. Γεώργιο Πατούλη
Θέμα: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΕΓΓΡΑΦΩΝ
Σχετ.: Το υπ αριθμ. πρωτ. 034940/25.5.2011 έγγραφό σας.
Επί του ανωτέρου εγγράφου, σας γνωρίζεται ότι:
Α)Ηδη με το υπ. αριθμ. πρωτ. 034940/25-05-2011 έγγραφό μας, σας ενημερώσαμε διεξοδικά για την εξέλιξη των διαγωνισμών με τίτλο:
"Κατασκευή δύο πεζογεφυρών για την ασφαλή διέλευση της Λ. Κηφισίας" & "Μελέτη - Κατασκευή - Χρηματοδότηση & εκμετάλλευση υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο ιστορικό Κέντρο - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗΣ του Δήμου Αμαρουσίου".
ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΑ:
Β)Σχετικά με το πρώτο εξ αυτών, με την υπ αριθμ. πρωτ. 10007/21-04-2011 απόφαση του ΓΓ Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, ακυρώθηκε η υπ. αριθμ.32/2011 απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Αμαρουσίου για τους αναφερόμενους αναλυτικά σε αυτήν λόγους. Ως εκ τούτου, η διαδικασία δημοπράτησης του συγκεκριμένου έργου θα επαναληφθεί από τα αρμόδια Όργανα του Δήμου, τα οποία θα ακολουθήσουν τις οδηγίες που παρέχονται στην ως άνω απόφαση του Γενικού Γραμματέα, τόσο ως προς τον προϋπολογισμό του έργου, όσο και ως προς την Επιτροπή του Διαγωνισμού.
Γ) Όσο δε αφορά στο έργο"Μελέτη - Κατασκευή - Χρηματοδότηση & εκμετάλλευση υπόγειου σταθμού αυτοκινήτων στο ιστορικό Κέντρο - ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΥΤΕΡΠΗΣ του Δήμου Αμαρουσίου", το συγκεκριμένο έργο είναι αυτοχρηματοδοτούμενο και δημοπρατείται με τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης μεταξύ προσκαλουμένων Εταιρειών(αρθρ. 4, §2 περ. γ΄του ν. 1418/1984), καθώς αποτελεί συνέχεια της από 21/7/1998 συμβάσεως με την Εταιρεία "ΑΕΓΕΚ Ανώνυμη Εταιρεία Γενικών Κατασκευών & Ναυτιλιακών, Τουριστικών, Δασικών Επιχειρήσεων", η οποία διαλύθηκε με την υπ. αριθμ. 600/2010 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αμαρουσίου.
Επομένως δεν πρόκειται για εξ αρχής δημοπράτηση έργου, αλλά για συνέχιση εργασιών διαλυθείσας εργολαβίας κατά τα προβλεπόμενα στο άρθρο 4 §2 περ. γ΄του ν. 1418/1984.
Λόγω δε του χαρακτήρα του ως συνεχιζόμενου κατόπιν διαλύσεως της εργολαβίας, τα συναφή στοιχεία έχουν συμβασιοποιηθεί και έως σήμερα δεν έχει ληφθεί απόφαση ανάθεσης του έργου σε νέο ανάδοχο.
Δ)Όπως μπορείτε να αντιληφθείτε στην 1η περίπτωση, η διαδικασία έχει σταματήσει, ενώ στη 2η περίπτωση η πρόσκληση περιορισμένου αριθμού εργοληπτών εδράζεται στη διάλυση της προηγούμενης συμβάσεως(άρθρο 4 §2 περ. γ΄του ν. 1418/1984) και όχι σε κατεπείγουσα ανάγκη.
Ε. Ενόψει των ανωτέρω και δεδομένης της προηγούμενης σαφούς απαντήσεώς μας, αδυνατούμε να κατανοήσουμε το λόγο για τον οποίο επανέρχεστε και ζητάτε απαντήσεις για ζητήματα στα οποία έχουμε ήδη διεξοδικά απαντήσει.
Στ) Τονίζουμε για ακόμη μια φορά ότι όλες οι διαδικασίες δημοπράτησης δημοσίων έργων στο Δήμο Αμαρουσίου ακολουθούν πιστά και απαρέγκλιτα τη νομοθεσία περί Δημοσίων Έργων, τις Θεμελιώδεις Αρχές περί Δημοσιότητας, Διαφάνειας και ίσης μεταχείρισης και τις σχετικές με τον έλεγχο νομιμότητας διατάξεις.
Κατόπιν των ανωτέρω είμαστε στη διάθεσή σας τυχόν περαιτέρω διευκρινίσεις, ενόψει δε της πληθώρας των σχετικών με τα υπό κρίση έργα εγγράφων, μπορείτε να προσέλθετε κατά τις εργάσιμες μέρες και ώρες στο Γραφείο της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου, οδός Βασ. Σοφίας 9 % Δημ. Μόσχα, α΄ όροφος, προκειμένου να λάβετε γνώση αυτών.

Μ.Ε.Δ
Ο ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ Τ.Υ.
Π. ΤΡΙΒΕΛΛΑΣ
Ηλ. Μηχ. ΕΜΠ
ΜΕ ΒΑΘΜΟ Α΄







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου