Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ζητά ακύρωση αποφάσεων του Δ.Σ, η Ενωση Συλλόγων Γονέων

Την ακύρωση της  αποφάσης 161/2011 περί «Απόδοσης ποσών από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων» και της απόφασης 197/2011 που αφορούσε την «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011» με την οποία  πιστώνεται  ποσό  811.173,00 € και απόδοση αυτού στις νέες Σχολικές Επιτροπές, ζητά η "Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου", με επιστολή που υπογράφουν ο πρόεδρος κ. Δημήτρης Σταμέλος και ο Γραμματέας Μιχάλης Μπικάκης  και ήδη κατατέθηκε στο Δήμο.
Αιτούνται επίσης από τούδε και στο εξής, τον ορθό τρόπο πληρωμής των λειτουργικών δαπανών και λογαριασμών των Σχολικών Μονάδων μέσω των Σχολικών Επιτροπών έτσι ώστε να μην ξαναπαρουσιασθoύν στο μέλλον τέτοιες εκκρεμότητες καθώς και την συμμετοχή & του Δήμου στις δαπάνες των λογαριασμών θέρμανσης - φωτισμού -ύδρευσης και καθαριότητας.
Ζητούν τέλος να πληροφορηθούν πώς ο Δήμος προγραματίζει να καλύψει οικονομικά πλέον τις ανάγκες λειτουργίας & συντήρησης των Σχολικών Μονάδων, καθώς και τις ανάγκες που θα προκύπτουν από τις μεταφορές αρμοδιοτήτων του ν.3852/20102 ΚΕΦ. ΣΤ΄άρθρο 94 §4 (περί ανεύρεσης χώρων - ανέργεση Σχολείων - επέκταση των υπαρχόντων Σχολικών Μονάδων με νέες αίθουσες) με δεδομένο την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες.
Παρακαλούν δε να τεθεί το θέμα προ Ημερησίας Διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου.


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η  ΕΠΙΣΤΟΛΗ:


ΘΕΜΑ : Ακύρωση της υπ.Αριθμ. 161/2011 Απόφασης περί «Απόδοσης
ποσών απότις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων».
Κύριοι /ες Δημοτικοί Σύμβουλοι
Με την υπ.Αριθμ. 161/2011 Απόφαση σας , ποφασίσατε την απόδοση του ποσού των 811.173 €
από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο ως αχρεωστήτως καταβληθέντων σχετικώς με τους λογαριασμούς πεύματος των παροχών των σχολείων.που αφορούν το διάστημα από το 2005 εώς και 2010.
Με δεδομένα τα εξής :
Α.Το συνολικό ποσό των 811.173,00 € (για την κατανάλωση ρεύματος από τις σχολικές μονάδες) είναι ήδη εξωφλημένο από τον Δήμο και ως εκ τούτου δεν
αποτελεί ωφειλή προς πληρωμή στην Δ.Ε.Η.
Β.Το εν λόγο ποσό είχε εγκριθεί και ενσωματωθεί στους προϋπολογισμούς των παρελθόντων ετών του Δήμου (με τον ορθό ή μη τρόπο).
Γ.Οι αποδώσεις των πιστωτικών υπολοίπων των 23 Σχολικών Επιτροπών ,από τους οποίους ζητήται η επιστροφή του ποσού των 811.173,00 €, πιθανά να μην φτάνει καν το ύψος αυτό.
Και σε συνδιασμό με το οικονομικό κλείσιμο των Σχολικών Επιτροπών πριν την λήξη του Σχολικού έτους ,αλλά και τών μειωμένων δαπανών καθ’όλη την διάρκεια του 2011 (ύπάρχουν ήδη δαπάνες προς μεταφορά πληρωμών στίς νέες Σχολικές Επιτροπές Αθμιας & Βθμιας), οι νέες Σχολικές Επιτροπές καλούνται να διαχειρηστούν δαπάνες λειτουργείας και συντήρησης με μηδενικό κεφάλαιο .
Δ.Την οικονομική συμμετοχή των Γονέων (άμεσα ή μέσω των Συλλόγων τους) για κάλυψη λειτουργικών αναγκών ,αλλά και συντήρησης των Σχολικών Μονάδων.
Ε.Την χρήση των Σχολικών Μονάδων για Δημοτικές-Αθλητικές-Πολιτιστικές κ.α. δραστηριότητες ,άρα και κατανάλωση ρεύματος(φωτισμός)-θέρμανσης-ύδρευσης και επιλέον ανάγκη καθαριότητας.
ΑΙΤΟΥΜΕΘΑ
1.Την ακύρωση των αποφάσεων 161/2011 περί «Απόδοση ποσών από τις Σχολικές Επιτροπές στον Δήμο Αμαρουσίου, ως αχρεωστήτως καταβληθέντων, σχετικών με λογαριασμούς ρεύματος των παροχών των σχολείων»,και 197/2011 «Αναμόρφωση του προϋπολογισμού 2011» όπου πιστώνεται το συγκεκριμένο ποσό των 811.173,00€ ,και απόδωση αυτού στις νέες Σχολικές Επιτροπές.
2.Τον από τούδε και στο εξής,  ορθό τρόπο πληρωμής των λειτουργικών δαπανών και λογαριασμών των Σχολικών Μονάδων μέσω των Σχολικών Επιτροπών έτσι ώστε να μην ξαναπαρουσιασθεί στο μέλλον τέτοιες εκκρεμότητες.
3.Την συμμετοχή και του Δήμου στις δαπάνες των λογαριασμών θέρμανσης-φωτισμού-ύδρευσης και καθαριότητας.
Τέλος θα θέλαμε να μάθουμε , πώς ο Δήμος προγραματίζει να καλύψει οικονομικά πλέον τις ανάγκες λειτουργίας & συντήρησης των Σχολικών Μονάδων ,καθώς και τις ανάγκες που θα προκύπτουν από τις μεταφορές αρμοδιοτήτων του ν.3852/20102 ΚΕΦ.ΣΤ΄άρθρο 94 §4 (περί ανεύρεση χώρων-ανέργεση Σχολείων – επέκταση των υπαρχόντων Σχολικών Μονάδων με νέες αίθουσες) με δεδομένο την υποχρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για τις λειτουργικές δαπάνες.
Παρακαλούμε όπως τεθεί το θέμα προ Ημερησίας Διάταξης στην πρώτη συνεδρίαση του Αυγούστου.

                                                           Με εκτίμηση
                    Για την ‘Ενωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Αμαρουσίου

                              Πρόεδρος                                                        Ο Γραμματέας
                         Δημήτρης  Σταμέλος                                          Μπικάκης Μιχάλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου