Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Erdoğan: «δεν υφίσταται χώρα με το όνομα Κύπρος»

        Τάραξαν την επικαιρότητα οι δηλώσεις  ERDOĞAN,
υποστηρίζει η Ελληνική έκδοση του TRT(www.trtgreek.com)
Τάραξαν την επικαιρότητα τα μηνύματα του Τούρκου πρωθυπουργού, Recep Tayyip Erdoğan προς την Ρωμαίικη Διοίκηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που έδωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου.
Συνεχίζει ο απόηχος της επίσκεψης του Τούρκου πρωθυπουργού Erdoğan, ο οποίος στις 20 Ιουλίου παραβρέθηκε στους εορτασμούς της 37η επετείου της Ειρηνευτικής Επιχείρησης στην Βόρεια Κύπρου.
Τα μηνύματα του Τούρκου πρωθυπουργού χαρακτηρίστηκαν ως «απειλή και εκβιασμός» από τον τύπο της Ρωμαίικης Διοίκησης και επικρίθηκαν οι Βρυξέλλες για την στάση που κράτησαν απέναντι στις δηλώσεις του Erdoğan.
Η Ρωμαίικη διοίκηση που κατήγγειλε στα Ηνωμένα Έθνη τον πρωθυπουργό, ζήτησε οι δηλώσεις του να συμπεριληφθούν στην έκθεση του Γενικού Γραμματέα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι Μουν που θα παραδοθεί την επόμενη εβδομάδα στο Συμβούλιο Ασφαλείας.
Οι δηλώσεις που έκανε ο Τούρκος πρωθυπουργός στην κοινή μετάδοση της TRT και BRT, όπου είπε «δεν μπορεί να γίνει κανένα βήμα εξόρυξης φυσικού αερίου στην Ανατολική Μεσόγειο χωρίς την Τουρκία. Εάν η Ρωμαίικη πλευρά προχωρήσει παρά πέρα αυτό το θέμα, τότε η αντιμετώπιση της Τουρκίας θα είναι πολύ διαφορετική» αξιολογήθηκε ως «απειλή» από τον Ρωμαίικο τύπο.
Ενώ τα λόγια του Erdoğan «δεν υφίσταται χώρα με το όνομα Κύπρος. Υπάρχουν η Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και η Ρωμαίικη Διοίκηση της Κύπρου» σχολιαστήκαν ως «πρόκληση».
Ενώ η δήλωση του Τούρκου πρωθυπουργού ότι θα παγώσουν οι σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση σε περίπτωση που ο Ρωμαίικος Τομέας αναλάβει την προεδρία χωρίς να έχει λυθεί το Κυπριακό και υπογράμμισε πως σε καμία περίπτωση δεν θα έχει συνομιλητή την ρωμαίικη διοίκηση, ερμηνεύτηκαν ψς «απειλή».
Εν τωμεταξύ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τύπου Στέφανος Στεφάνου υποστήριξε πως η επίσκεψη είναι «παράνομη».
Από την άλλη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Παναγιώτης Μπεγλίτης, ο οποίος βρίσκεται στην Νότια Κύπρο, ανέφερε πως οι δηλώσεις του Τούρκου πρωθυπουργού είναι «απαράδεκτες».
«Να ξαναφέρουμε στην επικαιρότητα το θέμα αποχώρησης του τουρκικού στρατού από την νήσο», είπε χαρακτηριστικά ο κος Μπεγλίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου