Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

Oι δημοτικοί υπάλληλοι στην 1η σειρά της "Λίστας Σίντλερ"!

Σήμερα θα αποκρυσταλλωθεί η οριστική απόφαση για το καυτό θέμα της εφεδρείας στο Δημόσιο. Το εγχείρημα μοιάζει σαν τον τετραγωνισμό του κύκλου, καθώς για το θέμα της εφεδρείας υπάρχουν κορυφαίοι υπουργοί της κυβέρνησης που διαφωνούν όχι μόνο για το μέτρο, αλλά κυρίως για το πώς και σε ποιους θα εφαρμοστεί...
Προς το παρόν, αυτό που έχει κλειδώσει μεταξύ τρόικας και κυβέρνησης σημειώνει η ΕΛΕΝΗ ΔΕΛΒΙΝΙΩΤΗ στην Σαββατιάτικη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ, είναι ότι μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου στις υπηρεσίες του Δημοσίου θα υπηρετούν 30.000 λιγότεροι υπάλληλοι, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής ένα σαφές σχέδιο για το ποιους αφορά η μείωση του προσωπικού και με ποιον τρόπο θα εφαρμοστεί. Αιχμή του δόρατος στο σχέδιο της εφεδρείας θα αποτελέσουν 80.000 συμβασιούχοι δημοτικοί υπάλληλοι, για τους οποίους ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης έχει ζητήσει να εξαιρεθούν συλλήβδην από τον όποιο σχεδιασμό.
Στον αριθμό αυτό συγκαταλέγονται και 15.000 υπάλληλοι που υπηρετούν σε δήμους με συμβάσεις αορίστου χρόνου, καθώς και 12.000 στις δημοτικές επιχειρήσεις.
Το επιχείρημα Καστανίδη εδράζεται στην άποψη ότι το πεδίο της τοπικής αυτοδιοίκησης έχει «καθαρίσει» από πλεονάζον προσωπικό, ύστερα από τις συγχωνεύσεις του «Καλλικράτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου