Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2011

"Εξωση" από την Ευρωζώνη προβλέπει ο Ααρών Αβουρί

"Δεν υπάρχει ρήτρα αποπομπής μιας χώρας από την Ευρωζώνης, αλλά μόνο όσοι εθελοτυφλούν μπορούν να πιστεύουν ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κίνδυνο", αναφέρει ο κ. Σημίτης(Ααρών Αβουρί), με άρθρο του που φιλοξενείται, ως βασικό θέμα στην κυριακάτικη Καθημερινή. Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός υπογραμμίζει ότι τυχόν έξοδός μας από την Ευρωζώνη πρέπει να αποφευχθεί με κάθε τρόπο γιατί θα είναι καταστροφική, αφού "σε μια τέτοια περίπτωση, ένα ευρώ θα αντιστοιχεί σε εξακόσιες δραχμές ή και πολύ παραπάνω και οι Έλληνες θα χάσουμε ένα μεγάλο ποσοστό της αξίας των χρημάτων μας". Παράλληλα, ο πρώην πρωθυπουργός αναφέρει ότι ο βέβαιος πανικός που θα ξεσπάσει δεν θα είναι η μόνη δυσκολία στην αλλαγή του νομίσματος, αλλά και η κοινωνική αναταραχή θα είναι έντονη...
Επίσης, ο κ. Σημίτης εκτιμά ότι όσες χώρες δεν θα μπορέσουν να ξεπεράσουν τις δυσκολίες τους, θα ενταχθούν σε μια διαδικασία ελεγχόμενης χρεοκοπίας, κάτι που συνεπάγεται την οικειοθελή "αναστολή" της συμμετοχής της χώρας που χρεοκοπεί στην Ευρωζώνη. 
Παρ' όλα αυτά θα είναι πιθανότατα εξίσου δραματική με τη μη ελεγχόμενη."Ο χρόνος που μας μένει για να αποφύγουμε την έξωση είναι το πολύ τρία περίπου χρόνια και με την προϋπόθεση ότι δεν θα συμβεί στο μεταξύ κάποιο ατύχημα" αναφέρει παράλληλα, ενώ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι εάν προωθούνται τα θέματα με τις συνηθισμένες γραφειοκρατικές μεθόδους, το αποτέλεσμα θα παραμείνει μηδενικό, αλλά μηδενική θα είναι και η συμπαράσταση προς εμάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου