Τρίτη 4 Οκτωβρίου 2011

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η λαομίσητη κυβέρνηση της χούντας των αγορών, εφαρμόζοντας τις εντολές των ξένων επιτελείων του Δ. Ν. Τ. – Ε. Ε. – Ε. Κ. Τ. και του κεφαλαίου, τα συμφέροντα των οποίων εξυπηρετεί, προχωράει στην υλοποίηση της ανάλγητης αντιλαϊκής πολιτικής της επιχειρώντας να εφαρμόσει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας – απόλυσης για χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο τομέα, στις ΔΕΚΟ και στους Ο. Τ. Α.
Ύστερα από τις περικοπές μισθών και συντάξεων, τα βαριά φορολογικά χαράτσια για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, την περιστολή μέχρις εξαφανίσεως των κοινωνικών δαπανών (για Παιδεία, υγεία, πρόνοια) που έφεραν τα μνημόνια και τα μεσοπρόθεσμα προγράμματα, ήρθε τώρα η σειρά της ισοπέδωσης των εργασιακών σχέσεων των εργαζομένων στο Δημόσιο και ιδιωτικό τομέα με το πέταγμα στον καιάδα της ανεργίας χιλιάδων εργαζομένων στο Δημόσιο και ευρύτερο Δημόσιο τομέα και στους Ο. Τ. Α.
Ο στόχος είναι διπλός, αφού από τη μια μειώνεται το μισθοδοτικό κόστος για το Δημόσιο με στόχο να πάνε κι αυτά τα χρήματα στην εξυπηρέτηση της αδηφάγου μαύρης τρύπας του «χρέους», ενώ από την άλλη ανοίγει ο δρόμος για την ισοπέδωση των σταθερών και μόνιμων εργασιακών σχέσεων στο Δημόσιο και στους Ο. Τ. Α. με απώτερο στόχο τη συνεχή και απρόσκοπτη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Για άλλη μια φορά οι εργαζόμενοι θυσιάζονται στο βωμό της ικανοποίησης των στόχων μιας πολιτικής που δεν αποβλέπει παρά μόνο στο ξεπούλημα της χώρας και στη μετατροπή των εργαζόμενων της σε σύγχρονους σκλάβους.

Η εργασιακή εφεδρεία που εισηγούνται δεν είναι τίποτα άλλο από την οριστική και αμετάκλητη απόλυση χιλιάδων εργαζόμενων, με ότι αυτό συνεπάγεται για τους ίδιους και τις οικογένειες τους, τις υπηρεσίες που προσφέρουν από τις θέσεις που εργάζονται και την κοινωνική συνοχή της χώρας.
Πίσω από την υλοποίηση των σχεδίων αυτών κρύβονται οι επιδιώξεις και τα συμφέροντα του κεφαλαίου που περιμένει τη στιγμή να μπει στον τρελό χορό του κέρδους που θα προκύψει από τις ιδιωτικοποιήσεις σημαντικών κομματιών του παρεχόμενου έργου του Δημοσίου και των Ο. Τ. Α.
Οι χιλιάδες εργαζόμενοι που κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι ούτε τεμπέληδες είναι ούτε ασυνείδητοι όπως θέλουν να τους παρουσιάζουν.
Ιδιαίτερα στο χώρο των Ο. Τ. Α. (αλλά και στο στενό και ευρύτερο Δημόσιο Τομέα) είναι αυτοί που δίνουν καθημερινά τη μάχη για την παροχή δωρεάν ή χαμηλού κόστους κοινωνικών υπηρεσιών στους πολίτες.
Η πολιτική αυτή που μας προτείνουν ως διέξοδο από την κρίση που αυτή δημιούργησαν και φόρτωσαν στις πλάτες των εργαζόμενων δεν παίρνει διορθώσεις. Ο μόνος δρόμος είναι η ανατροπή της.
ΝΑ ΒΓΑΛΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΦΕΔΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ
Καμιά συνεργασία των φορέων του Δημοσίου που τελούν υπό κατάργηση και των Ο. Τ. Α. με την κυβέρνηση της χούντας των αγορών για το θέμα της εργασιακής εφεδρείας. Να μην αποστείλει κανένας Δήμος καταλόγους εργαζομένων με στόχο να βγουν στην εργασιακή εφεδρεία. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ και ΑΝΥΠΑΚΟΗ. Καμιά Δημοτική Αρχή να μη συνεργαστεί με την κυβέρνηση. Οι εργαζόμενοι να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας ξεπερνώντας τις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες και με απεργίες διάρκειας, καταλήψεις και κινητοποιήσεις να ρίξουμε την κυβέρνηση της χούντας των αγορών και την πολιτική της, αλλά και κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας ή ανάλογης πολιτικής.
ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ Ο. Τ. Α. ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΛΟΙ
ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ – ΠΑΝΥΠΑΛΛΗΛΙΚΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
ΤΕΤΑΡΤΗ 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ & ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ
Μα ενότητα και αγώνα να αντιμετωπίσουμε την αντεργατική – αντιλαϊκή λαίλαπα που μας πλήττει
ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΩΝ Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε – Ε.Κ.Τ.

Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της
Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου