Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2011

ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν πέρασε πολύς καιρός από τότε που ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γ. Πατούλης δήλωνε σε όλους τους τόνους και με περισσή υποκρισία ότι: «… παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία, θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να διαφυλάξουμε το επίπεδο των κοινωνικών παροχών του Δήμου Αμαρουσίου προς τους Δημότες και κατοίκους της πόλης μας…», αλλά για άλλη μια φορά η πραγματικότητα της πολιτικής που υλοποιεί τον διαψεύδει.
Τα προγράμματα του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, τα οποία απευθύνονται σε μεγάλες κατηγορίες Δημοτών – κατοίκων της πόλης μας (παιδιά και έφηβοι, γυναίκες κ.ά.) για το έτος 2011 – 2012 με απόφαση του Δήμου θα έχουν αυξημένο κόστος συμμετοχής για όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν σ’ αυτά.
Χαρακτηριστικά το κόστος συμμετοχής για τα προγράμματα του ποδοσφαίρου του αθλητικού κέντρου, που απευθύνονται σε παιδιά και εφήβους, από 15 ευρώ η ετήσια συμμετοχή αυξήθηκε στα 50 ευρώ ετησίως, ενώ το κόστος για τη συμμετοχή στα προγράμματα γυμναστικής γυναικών αυξήθηκε από τα 15 ευρώ ετησίως στα 60 ευρώ ετησίως.
Μάλιστα σε σχετικό ερώτημά μας, το οποίο υποβλήθηκε προς τη διοίκηση του Δήμου στη συνεδρίαση του Δ. Σ. Αμαρουσίου της 27ης Σεπτεμβρίου 2011, σχετικά με την αναγκαιότητα της επιβολής αυτών των αυξήσεων, λάβαμε ως απάντηση από την αρμόδια Δημοτική Σύμβουλο (υπεύθυνη του Αθλητικού κέντρου) κα Ρ. Χαλιώτη την απίστευτη δικαιολογία ότι οι αυξήσεις ήταν πολύ μικρές, αφού χωρίς αυτές δε θα μπορούσαν να λειτουργήσουν τα προγράμματα του αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου, διότι με βάση μελέτη, που έκανε γνωστή ιδιωτική εταιρία για λογαριασμό του Δήμου Αμαρουσίου, χωρίς την αύξηση της οικονομικής συμμετοχής των δημοτών στα προγράμματα του Αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου το Μαρούσι θα έπρεπε να ξεχάσει τον αθλητισμό.

Τέτοια αναλγησία και έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας διακρίνει τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου από τη στιγμή που ανερυθρίαστα δηλώνονται τέτοια πράγματα στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.
Ανταποδοτικότητα και αυξήσεις λοιπόν στο κόστος συμμετοχής, για όποιον θέλει να συμμετάσχει στα προγράμματα του αθλητικού κέντρου του Δήμου Αμαρουσίου κι όλα αυτά συμβαίνουν στο μεταολυμπιακό Μαρούσι, τη γενέτειρα του πρώτου σύγχρονου Έλληνα Ολυμπιονίκη (Σ. Λούη).
Βέβαια η Δημοτική Αρχή δεν ξεχνά να διοργανώνει από «καιρού εις καιρόν» πολυδάπανα επικοινωνιακού χαρακτήρα Latin party στα πλαίσια των δραστηριοτήτων του κέντρου Τέχνης και πολιτισμού και να πετάει εκατομμύρια για τις δαπάνες επικοινωνίας του Δημάρχου, αλλά για το μαζικό αθλητισμό των Δημοτών της πόλης δεν περισσεύουν χρήματα και αν δε ρίξουν κι άλλα βάρη στις πλάτες των Δημοτών δεν γίνεται να τους παρέχουν ούτε και το απλό, τη συμμετοχή δηλ. σ’ ένα πρόγραμμα του αθλητικού κέντρου της πόλης.
Φαίνεται ότι το πρόγραμμα «οικονομικής αποκατάστασης» που ψήφισε και εφαρμόζει η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, στα πλαίσια της Καλλικρατικής πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση της χούντας των αγορών και υλοποιεί και η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, δεν επιτρέπει τέτοιου είδους πολυτέλειες για τους εργαζόμενους Δημότες – κατοίκους του Αμαρουσίου.
Το είπαμε ήδη και θα το πούμε άλλη μια φορά: ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ – ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ.
Σ’ αυτές τις δύσκολες ημέρες για τους εργαζόμενους με την υλοποίηση των πολιτικών των μνημονίων και των μεσοπρόθεσμων προγραμμάτων και των βαριών χαρατσιών που καλούμαστε παράνομα να πληρώσουμε όλοι μας είναι ντροπή για το Δήμο Αμαρουσίου να ζητιέται αύξηση ακόμα και για το κόστος συμμετοχής στα προγράμματα – μαζικού αθλητισμού του Αθλητικού του κέντρου.
Απαιτούμε:
ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ – ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΖΙΚΟΣ ΛΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της
Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου