Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2011

Εδώ είναι ο Παράδεισος Αμαρουσίου & η "κόλαση" εδώ !

Εικόνα πλήρους εγκατάλειψης της γειτονιάς του Παραδείσου από τη Δημοτική Αρχή Πατούλη, αντίκρυσε κλιμάκιο της Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ, αποτελούμενο από τον εκπρόσωπό της στο Δ. Σ. Αμαρουσίου Δ. Πολυχρονιάδη και τα μέλη της κίνησης Σ. Τσάδαρη (Αρχιτέκτονα & κάτοικο της περιοχής) και Α. Σπυρόπουλο (Πολιτικό Μηχανικό, κάτοικο Αμαρουσίου), το οποίο  το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου επισκέφτηκε την περιοχή, μετά από πρόσκληση του Δ. Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραδείσου Αμαρουσίου.
Η περιήγησή τους ξεκίνησε  από το Άλσος Μιμικόπουλου - Παραδείσου (το στολίδι της περιοχής), όπου παρατήρησαν(παρά τον πρόσφατο καθαρισμό του από τις Υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου), σωρούς από μπάζα που περιμένουν την αποκομιδή τους.
Διαπίστωσαν «ιδίοις όμασι» τις τραγικές ελλείψεις στην καθαριότητα της περιοχής (ελλείψεις σε κάδους αποκομιδής σκουπιδιών, αλλά και σε παρεμβάσεις που χρειάζονται για την καλύτερη εξυπηρέτηση της περιοχής από τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου Αμαρουσίου).
Ενημερώθηκαν δε και για τις ελλείψεις σε έργα υποδομής (παντελής έλλειψη αγωγών όμβριων υδάτων), αλλά και για τα χρόνια προβλήματα στο οδικό δίκτυο της περιοχής (κάκιστη κατάσταση του οδικού δικτύου, με ύπαρξη αμέτρητων κακοτεχνιών και προβλημάτων στους δρόμους της περιοχής, έλλειψη πεζοδρομίων σε δρόμους με αυξημένη κυκλοφορία αυτοκινήτων).

Πληροφορήθηκαν ακόμα την ύπαρξη εταιριών στην περιοχή, των οποίων ο κύκλος εργασιών έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων της περιοχής (εταιρία ACS, η οποία βρίσκεται στην περιοχή και διακινεί αίμα και βιολογικά υλικά, για την οποία θα πρέπει να γίνει σχετικός έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου σχετικά με το σύννομο της παραμονής της έδρας της σε μια περιοχή αμιγούς κατοικίας).
Ακουσαν τα παράπονα των κατοίκων για τα χρονίζοντα υπάρχοντα προβλήματα σχετικά με τη διαπλάτυνση της οδού Παραδείσου (βάση υπάρχοντος παλαιού σχεδίου, μάλιστα οι αποζημιώσεις στους περίοικους έχουν δοθεί απ’ ότι πληροφορηθήκαμε), καθώς και για αρκετούς αδιάνοιχτους δρόμους που περιμένουν τη διάνοιξή τους, όπως και για την έλλειψη φωτισμού στην οδό Επιδαύρου (από Αρτέμιδος έως Νίκης Τριανταφυλλίδη).
Κατανόησαν πλήρως την αναγκαιότητα της εφαρμογής στην περιοχή της κυκλοφοριακής μελέτης που συντάχθηκε από το Πανεπιστήμιο Πατρών (κυκλοφορική μελέτη Ματσούκη) και αποτελεί πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής.
Το σκηνικό της εγκατάλειψης της γειτονιάς του Παραδείσου από τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου συμπληρώθηκε από την έλλειψη απαγορευτικών πινακίδων για την παράνομη στάθμευση των αυτοκινήτων, σε μια περιοχή που αντιμετωπίζει έντονο πρόβλημα με την παράνομη στάθμευση, τις παράνομες κοπές δέντρων από πεζοδρόμια της περιοχής, την έλλειψη οδοσήμανσης σε επικίνδυνους δρόμους (οδός Παντανάσης), αλλά και την έλλειψη δρομολογίων της Δημοτικής συγκοινωνίας με τα οποία συνδέεται η γειτονιά με το κέντρο της πόλης, ύστερα από τις συνεχείς μειώσεις των δρομολογίων που επέβαλε η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου.
Τα μέλη του Δ. Σ. του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραδείσου, αλλά και αρκετοί κάτοικοι της περιοχής εξέφρασαν την απορία τους, πώς γίνεται να μην προβλέπεται ποτέ κάποιο έργο για τον Παράδεισο στα πλαίσια του προγράμματος Τεχνικών Έργων που συντάσσει κάθε χρόνο η Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου, ιδιαίτερα από τη στιγμή που από τον Παράδεισο εισπράττονται αδρά δημοτικά τέλη από το Δήμο Αμαρουσίου, λόγω της ύπαρξης πολλών εταιριών που έχουν εκεί την επαγγελματική τους έδρα.
Η απορία βέβαια των κατοίκων της περιοχής για την ανυπαρξία έργου από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής Αμαρουσίου είναι κάτι που μας απασχολεί όλους, αλλά μάλλον εξηγείται από το γεγονός ότι
ο Εξωραϊστικός Σύλλογος της Περιοχής δεν ελέγχεται πολιτικά από τη Διοίκηση του Δήμου Αμαρουσίου και γενικότερα από την ανυπαρξία έργου συνολικά για την πόλη του Αμαρουσίου από τη Δημοτική Αρχή του Δήμαρχου κου Γ. Πατούλη.
Μετά το πέρας της επίσκεψης η Αριστερή Ριζοσπαστική Δημοτική Κίνηση ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ σε ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί για άλλη μια φορά τη Δημοτική Αρχή Αμαρουσίου να σκύψει πάνω στα προβλήματα των κατοίκων του Παραδείσου Αμαρουσίου, αλλά και κάθε γειτονιάς της πόλης, να δώσει λύσεις, αφήνοντας κατά μέρος την τακτική των ψεύτικων υποσχέσεων, των επικοινωνιακών κόλπων και της εξυπηρέτησης των πολιτικά προσκείμενων στη Δημοτική Αρχή.
"Η Δημοτική Αρχή, επισημαίνουν τα μέλη της κίνησης,  οφείλει να είναι σε επαφή με τους κατοίκους κάθε γειτονιάς της πόλης μας, αλλά και με τα συλλογικά τους όργανα (Εξωραϊστικοί - τοπικοί Σύλλογοι) ανεξάρτητα από την πολιτική τους τοποθέτηση, κάτι που στην περίπτωση του Παραδείσου δεν έχει ακολουθηθεί από την πλευρά της Δημοτικής Αρχής.
Εμείς θα είμαστε πάντα στο πλευρό των κατοίκων – δημοτών του Αμαρουσίου και των συλλογικών τους φορέων, ανεξάρτητα από πολιτικές και μικροκομματικές σκοπιμότητες, στη μάχη για την επίλυση των καθημερινών ζωτικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας, στηρίζοντας και προωθώντας τις διεκδικήσεις τους για καλύτερες συνθήκες ζωής στην πόλη μας".

Δ. Α. Πολυχρονιάδης
Αιρετός & Ανακλητός Εκπρόσωπος της
Αριστερής Ριζοσπαστικής Δημοτικής Κίνησης
ΕΚΤΟΣ ΤΩΝ ΤΕΙΧΩΝ στο Δ. Σ. Αμαρουσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου