Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΑ ΕΡΓΑ - ΚΟΛΑΦΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ

      ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΕΥΝΟΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

             ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ
Το λαλίστατο γραφείο τύπου της Δημοτικής Αρχής, εξέδωσε μακροσκελή ανακοίνωση, για να «απαντήσει» στην πληροφορία που δώσαμε στους πολίτες του Αμαρουσίου, σχετικά με την απόφαση του γ.γ. αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης, να απορρίψει την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου με την οποία κατακύρωνε την κατασκευή του υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης.
Όποιος αντέξει να διαβάσει έως το τέλος την ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοτικής Αρχής, διαπιστώνει την έλλειψη ψυχραιμίας των συντακτών και τον πανικό των εμπνευστών του έργου.
Ο συγγραφέας της ανακοίνωσης αναφέρει, πως η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», λέει ψέματα στους Μαρουσιώτες και πως «αυτό που πραγματικά επιθυμεί είναι η ματαίωση του έργου». Μάλλον δεν έχει διαβάσει καμία ανακοίνωση της δημοτικής μας κίνησης γι’ αυτό το θέμα. Και σίγουρα δεν έχει ακούσει ποτέ τους εκπροσώπους της, να τοποθετούνται ρητά και κατηγορηματικά εναντίον της κατασκευής υπόγειου χώρου στάθμευσης στην πλατεία Ευτέρπης, για ένα πάρα πολύ σημαντικό λόγο, που δεν είναι ο μόνος: Εάν κατασκευαστεί υπόγειος χώρος στάθμευσης στην πλατεία ΕΥΤΕΡΠΗΣ, τότε η μελλοντική κατασκευή του σταθμού του ΜΕΤΡΟ, θα γίνει στην πλατεία ΓΑΡΔΕΛΗ. Αυτό, το έχει επιβεβαιώσει ο διευθυντής μελετών της ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ και το μεταφέραμε στη διοίκηση του Δήμου.

Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», βλέπει αρκετά μακρύτερα από το σήμερα, επιθυμεί την λύση των προβλημάτων της πόλης και όχι τη δημιουργία νέων μεγαλύτερων.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», έχει τοποθετηθεί ευκρινέστατα σε ότι αφορά στο όραμά της, για την πόλη.
Επιθυμεί δημοτικούς χώρους στάθμευσης, χαμηλού αντιτίμου για τους πολίτες, σε οικόπεδα περιφερειακά του κέντρου της πόλης. Από το 2008, έχει προτείνει την απαλλοτρίωση του οικόπεδου «ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ» και την κατασκευή από το Δήμο δημοτικού υπόγειου χώρου στάθμευσης, κατέθεσε μάλιστα και σχετική τεχνοοικονομική μελέτη στη διοίκηση του Δήμου, η οποία προτίμησε, όπως και στην πλατεία Ευτέρπης να συνομιλήσει με τους εργολάβους.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» επιθυμεί τη λύση των μικρών και μεγάλων προβλημάτων της πόλης και προς αυτή την κατεύθυνση εργάζεται.
Επιθυμεί όμως οι ενέργειες που θα γίνουν να είναι διαφανείς και όχι τετελεσμένες, με τη ευρύτατη ουσιαστική συμμετοχή των πολιτών και των φορέων τους. Επιθυμεί οι ενέργειες αυτές, να είναι πλήρως νόμιμες και να μην έχουν καμία σκιά ως προς την διαχείριση τόσο του δημοτικού όσο και γενικότερα του δημόσιου χρήματος.
Για αυτούς τους λόγους, η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», πέρα από την πολιτική αντίθεσή της με τις επιλογές της διοίκησης του Δήμου, προσφεύγει, όποτε το κρίνει αναγκαίο (είναι γνωστό πως ποτέ δεν υπήρξε δικομανής), στα ανώτερα όργανα διοίκησης ακόμα και στη δικαιοσύνη, για να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των πολιτών και το δημόσιο χρήμα.
Αναφέρει, συνειδητά ψευδώς, η ανακοίνωση της διοίκησης, πως η ένσταση του Λευτέρη Μαγιάκη, επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ» και δημοτικού συμβούλου, δεν εξετάστηκε από το γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης -παρά το γεγονός ότι φέρει την υπογραφή του- και πως η απόφασή του είναι προϊόν αυτεπάγγελτου ελέγχου. Ειλικρινά δεν αντιλαμβανόμαστε από πού έχει αυτή την πληροφορία το γραφείο τύπου της Δημοτικής Αρχής. Συντασσόμαστε με την απόφαση του γ.γ. αποκεντρωμένης διοίκησης και:
• Πανηγυρίζουμε, όπως ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας που θέλει να τηρούνται οι νόμοι που προασπίζουν τη χρηστή διαχείριση του δημόσιου χρήματος.
• Πανηγυρίζουμε, όπως ο κάθε τίμιος άνθρωπος, που βλέπει να μην προχωράνε έργα καταστροφικά για το μέλλον της πόλης του, με την αρχή του «Ελλάς Ελλήνων Εργολάβων», με ουσιαστικά απ’ ευθείας αναθέσεις έργων που θα αποφέρουν στους κατασκευαστές εκατομμύρια ευρώ.
• Πανηγυρίζουμε, όπως ο κάθε πολίτης, που βλέπει καθημερινά, τα εισοδήματά του να μειώνονται, να οδηγείται συστηματικά στην ανεργία και την ανέχεια, τη ίδια στιγμή, που μεγαλοεργολάβοι, εκμεταλλευόμενοι νομότυπες διαδικασίες ή παρατυπίες θησαυρίζουν, με την ανοχή, εάν όχι με την συμμετοχή, της όποιας Δημοτικής Αρχής.
• Πανηγυρίζουμε, όπως ο κάθε πολίτης της ταλαίπωρης από τις διοικήσεις του Δήμου πόλης μας, όταν δεν επιβραβεύονται, οι αντιλήψεις «πάρκινγκ να γίνει και ας είναι και παράνομο», όπως δυστυχώς υποστηρίζουν αρκετοί συμπολίτες μας. Δυστυχώς αυτές οι απόψεις ακούγονται και από εκπροσώπους φορέων, μη συναισθανόμενοι, προφανώς, τη σημασία των λόγων τους. Το ατομικό συμφέρον, όταν υπερισχύει του συνολικού, οδηγεί με ακρίβεια στη θέση που βρίσκεται η χώρα μας σήμερα.
Στον αχταρμά της ανακοίνωσης του γραφείου τύπου της διοίκησης, προφανώς εξαιτίας της αδυναμίας του να δικαιολογήσει τη νομιμότητα της απόφασης της οικονομικής επιτροπής, όπου ανακατεύονται, η πλατεία ΕΥΤΕΡΠΗΣ, οι πεζογέφυρες της Λ. Κηφισίας, η βιοκλιματική ανάπλαση του Κέντρου, η αναχρηματοδότηση των δανείων του Δήμου, δε θα απαντήσουμε παρά μόνο θα αναφερθούμε, με μια παράγραφο στις πεζογέφυρες.
Η δημοτική κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ», είναι υπέρ της κατασκευής των πεζογεφυρών στοΜαρούσι. Όμως αυτό δε σημαίνει, πως θα επιτρέψουμε έργο το οποίο μπορεί να γίνει με 300.000 – 400.000 €, να γίνει με 1.000.000 €.
Εκτός από αυτό, η δημοτική Αρχή, φέρει μεγάλο μέρος της ευθύνης για τη μη αποπεράτωση της δεύτερης πεζογέφυρας (διαβεβαίωνε τους πάντες ο κ. Πατούλης, πως η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη και πως γι αυτό προώθησε τη διαδικασία με κλειστό διαγωνισμό, με συγκεκριμένες προσκλήσεις και όχι με ανοικτό που όπως έλεγε θα ήταν χρονοβόρος).
Φέρει ακέραια την ηθική ευθύνη, των δυστυχημάτων που οφείλονται στη μη ύπαρξη πεζογεφυρών λόγω της ακύρωσης του δεύτερου κλειστού διαγωνισμού.
Πιο αναλυτικά όμως, θα έχουμε την ευκαιρία να διατυπώσουμε τις ενστάσεις μας και να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας στη συνέντευξη τύπου που θα δώσουμε προσεχώς για το θέμα αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου