Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Εστέφθη "Αυτοκράτωρ" στο Πεντελικό!

Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης είναι από χθες ο νέος  "Αυτοκράτορας" στο Πεντελικό.
 Κατα την εκλογική διαδικασία(στην οποία ψήφισαν εκλέκτορες από τους Δήμους μέλη του Συνδέσμου), κατόρθωσε να υπερισχύσει  του αντιπάλου του και επί σειρά ετων προέδρου του ΣΠΑΠ κ. Δημήτρη Στεργίου - Καψάλη, με ψήφους 31 εναντι 12 !!! Αυτό σημαινει απλά ότι για την επόμενη διετία Πρόεδρος του Συνδέσμου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού (ΣΠΑΠ), θα είναι ο Δήμαρχος της πόλης μας. Αμέσως μετά την ανάδειξή του στο Προεδρικό αξίωμα, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε το Εκλεκτορικό Σώμα για την εμπιστοσύνη που έδειξε στο πρόσωπο του και υπογράμμισε: «Να είστε σίγουροι ότι θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να μπορέσει ο ΣΠΑΠ να αποκτήσει μία νέα δυναμική, ώστε η προστασία και ανάδειξη του Πεντελικού, αλλά και των άλλων «πράσινων» χώρων στους Δήμους μέλη μας, να γίνει υπόθεση όλων μας. Σε αυτό το νέο ξεκίνημα του ΣΠΑΠ πάμε όλοι μαζί. Το περιβάλλον είναι η ζωή μας. Για τον Δημήτρη Στεργίου πάντα υπάρχει μια θέση σε αυτή την προσπάθεια. Όχι μόνο δεν περισσεύει, αλλά είναι απαραίτητος και ζητώ να είναι κοντά μας.»
Ο σχεδιασμός του νέου Προέδρου για την Προστασία και Ανάπλαση του Πεντελικού περιλαμβάνει μεταξύ άλλων:



• Τον επανασχεδιασμό όπου χρειάζεται ή την επικαιροποίηση των εφαρμογών πολιτικής πρόληψης για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών, στις περιπτώσεις αντιπυρικής προστασίας και ακραίων καιρικών φαινομένων.
• Τη βέλτιστη χρήση των νέων τεχνολογιών (MIS, GIS κ.ά.), με στόχο την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού και του εξοπλισμού που διαθέτει ο Σ.Π.Α.Π..
• Την αναδιοργάνωση των κλιμακίων αντιμετώπισης των εκτάκτων αναγκών με στόχο την ισότιμη και ισοδύναμη κατανομή τους ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες των μελών του Συνδέσμου.
• Τη λειτουργία ενός αποτελεσματικού μηχανισμού πολιτικής προστασίας σε κάθε Δήμο μέλος 365 μέρες το χρόνο, 24 ώρες το 24ωρο.
Στον τομέα του εθελοντισμού
• Την ανάληψη πρωτοβουλιών για την περαιτέρω ευαισθητοποίηση των τοπικών μας κοινωνιών και την ενεργοποίηση των πολιτών , με στόχο τη συμμετοχή τους σε δράσεις του Συνδέσμου.
• Τη συγκρότηση και λειτουργία Ενιαίου Μητρώου Εθελοντών για την περιοχή του Συνδέσμου με αντίστοιχα παραρτήματα σε κάθε μέλος, με ευθύνη λειτουργίας της τοπικής ομάδας από τον οικείο Δήμο.
• Την κατάρτιση και υλοποίηση εξειδικευμένων προγραμμάτων εκπαίδευσης των εθελοντών του Συνδέσμου σε συνεργασία με το Πυροσβεστικό Σώμα, την Πανεπιστημιακή Κοινότητά και τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Εσωτερικών.
• Την πιστοποίηση των εθελοντών του Συνδέσμου και την ένταξη τους στο Ενιαίο Μητρώο, σε συνδυασμό με την κάλυψή τους από ειδικά σχεδιασμένα ασφαλιστικά προγράμματα.
Στον τομέα της πολιτικής προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου