Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ημερίδα για την ενδοσχολική βία

Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πολύ σοβαρό ζήτημα της ενδοσχολικής βίας διοργάνωσε το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Δ/σης Αθηνών, με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β’ Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.
Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης, ο οποίος μεταξύ άλλων υπογράμμισε ότι «ο Δήμος Αμαρουσίου υποστηρίζει και είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει στην ανάδειξη ζητημάτων, όπως το πολύ σοβαρό θέμα της βίας μέσα στο σχολείο, ώστε μέσα από την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση τόσο της εκπαιδευτικής κοινότητας όσο και της οικογένειας να βρεθούν λύσεις για την αντιμετώπισή τους".
Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν οι δ/ντές των σχολείων της πόλης, καθηγητές και γονείς. Ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους προκάλεσε το βιωματικό δρώμενο, στο οποίο υπό μορφή παιχνιδιού παρουσιάστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ μαθητών στο χώρο του σχολείου και οι τρόποι που μπορεί να αντιμετωπισθούν.
Ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηρακλής Ιακώβου, υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την υποστήριξή του και σημείωσε ότι το βιωματικό δρώμενο μπορεί να υλοποιηθεί σε όσα σχολεία θα το επιθυμούσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου