Τετάρτη 2 Μαρτίου 2011

Δικάζεται για φρικαστικές πράξεις

Στο σκαμνί κάθεται σήμερα ο «δράκος της κατασκήνωσης», ο παιδοψυχολόγος που, αντί να προσφέρει τις υπηρεσίες του στα παιδιά, εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του και ασελγούσε εις βάρος τους, βιντεοσκοπώντας μάλιστα όλες τις φρικιαστικές πράξεις του!
Κάτω από το προσωπείο του υπαρχηγού της κατασκήνωσης και πίσω από την ιδιότητα του παιδοψυχολόγου του Ιδρύματος-Ορφανοτροφείου Χατζηκώνστα, ο 40χρονος κατηγορούμενος κάλυπτε με άριστο τρόπο τη διαστροφή του. Αυτή που αποκάλυψε σε τουλάχιστον οκτώ ανήλικα, ανάμεσά τους παιδιά δεμένων οικογενειών, αλλά και παιδιά ορφανά, φιλοξενούμενα του ιδρύματος. Σήμερα στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας θα αναβιώσει και πάλι η ιστορία.
Η δίκη σε πρώτο βαθμό, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών για την προστασία των ανηλίκων και για να μην τραυματιστούν ψυχικά από τη διαδικασία του ακροατηρίου, του επιφύλαξε συνολική ποινή κάθειρξης 70 ετών, ποινή που συγχωνεύθηκε στο ανώτατο όριο πρόσκαιρης κάθειρξης των 25 ετών.
Μάλιστα, το πρωτόδικο δικαστήριο τον Δεκέμβριο του 2007 είχε απορρίψει κατά πλειοψηφία (6 έναντι 1) τον αυτοτελή ισχυρισμό του κατηγορουμένου περί ελαττωμένου καταλογισμού κατά τη διάρκεια των πράξεών του.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, την οποία ο κατηγορούμενος ευελπιστεί να μειώσει σε δεύτερο βαθμό, ο 40χρονος σάτυρος κρίθηκε ένοχος για ασέλγεια με κατάχρηση εξουσίας από πρόσωπο διορισμένο σε παιδαγωγικό ίδρυμα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση, καθώς και για ασέλγεια σε ανηλίκους κάτω των δέκα ετών, έναντι αμοιβής, τελεσθείσα κατά συρροή και κατ' εξακολούθηση από δράστη που ενεργεί τέτοιες πράξεις κατά συνήθεια. Οδηγήθηκε στις φυλακές και παραμένει κλεισμένος στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών...

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου