Παρασκευή 4 Μαρτίου 2011

Συνάντηση Γ. Πατούλη - Γ. Μανιάτη για τα έργα στο Μαρούσι

 Σε θετικό και εποικοδομητικό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη με τον Αντιπεριφερειάρχη Β. Τομέα Γιώργου Μανιάτη, παρουσία του Αντιδημάρχου Πολεοδομίας και Τεχνικών Έργων Ν. Πέππα και στενών συνεργατών, στο Δημαρχείο, την Τρίτη 1 Μαρτίου 2011.
Στη διάρκεια της συνάντησης ο κ. Μανιάτης ενημερώθηκε από τον κ. Πατούλη για τα έργα που υλοποιούνται στην πόλη του Αμαρουσίου, καθώς και για εκείνα που βρίσκονται σε τελικό στάδιο ωρίμανσης για τη διεκδίκηση χρηματοδότησης.
Ο Αντιπεριφερειάρχης άκουσε με ενδιαφέρον όσα του εξέθεσε ο κ. Δήμαρχος και δεσμεύτηκε να εξετάσει τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής, υπογραμμίζοντας ότι προσβλέπει στη καλή συνεργασία για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αφορούν στην πόλη και είναι προς όφελος των κατοίκων.


Ο κ. Πατούλης υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι περιμένουμε από την Περιφέρεια να είναι κοντά στο Δήμο, συμπαραστάτης στην προσπάθειά μας να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα των πολιτών. Στόχος μας είναι να προχωρήσει το αναπτυξιακό πρόγραμμα του Δήμου, ώστε το Μαρούσι τα επόμενα χρόνια να είναι μια πόλη πιο όμορφη, πιο πράσινη, πιο ανθρώπινη για τους πολίτες της.
Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε τα εξής υπό εκτέλεση έργα:
- Βιοκλιματική ανάπλαση του Ιστορικού Εμπορικού Κέντρου της πόλης για το οποίο έχει υπογραφεί ήδη προγραμματική σύμβαση και βρίσκεται στο στάδιο προκήρυξης τους έργου.
- «Διαδρομές Ζωής – Πνοή Ζωής στο Μαρούσι» το οποίο βρίσκεται σε φάση υλοποίησης.
- Κατασκευή Παιδικού Βρεφονηπιακού Σταθμού στην Κοκκινιά. Βρίσκεται στο στάδιο διαγωνισμού για την επιλογή αναδόχου.
- Σύνδεση του Ανατολικού Αμαρουσίου με το Κέντρο με την κατασκευή δύο πεζογεφυρών. Η μία στην οδό Δ. Γούναρη και η άλλη στη οδό Αναβρύτων. Ήδη η πεζογέφυρα στην οδό Γούναρη έχει δοθεί προς χρήση από τους κατοίκους, ενώ στην οδό Αναβρύτων αναμένεται να τοποθετηθεί εντός του Μαρτίου.
- Κατασκευή κλειστού Γυμναστηρίου και Αίθουσας Πολλαπλών Χρήσεων στο 2ο Γυμνάσιο, 2ο Λύκειο.
Όσον αφορά στα έργα που βρίσκονται σε τελικό στάδιο ωρίμανσης ο κ. Πατούλης αναφέρθηκε:
- Στην κατασκευή Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Ψαλίδι
- Στα αντιπλημμυρικά έργα στην περιοχή του Σωρού
Στις αναπλάσεις τεσσάρων οδών και συγκεκριμένα των οδών Νερατζιωτίσσης, Κυπρίων Αγωνιστών, Παραδείσου, και Αμαρυσίας Αρτέμιδος, για τα οποίες έχουν συνταχθεί μελέτες και πρόκειται να υποβληθεί ο φάκελος για τη χρηματοδότηση.
- Κατασκευή δύο ακόμη πεζογεφυρών, η μία στο ύψος της Αγ. Κωνσταντίνου και η άλλη στο ύψος των Σχολείων Αναβρύτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου