Τετάρτη 16 Σεπτεμβρίου 2020

Ξεκινά το πρόγραμμα δωρεάν φοίτησης σε φροντιστήρια Μέσης Εκπαίδευσης & Ξένων Γλωσσών


Θ. Αμπατζόγλου: «Οι ιδιοκτήτες φροντιστηρίων του Αμαρουσίου αρωγοί στην κοινωνική πολιτική του Δήμου μας»
Ο Δήμος Αμαρουσίου προσφέρει και φέτος με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς  το Πρόγραμμα του “Κοινωνικού Φροντιστηρίου” παρέχοντας δωρεάν ή μειωμένου κόστους θέσεις σε μαθητές και μαθήτριες του Αμαρουσίου, όπου ανήκουν σε οικογένειες με ευπαθή κοινωνικά χαρακτηριστικά.
Πολύτιμη και αυτή τη σχολική χρονιά, η ανιδιοτελής συνεργασία των φροντιστηρίων της πόλης μας, τα οποία όπως κάθε χρόνο υποστηρίζουν  τις εκπαιδευτικές ανάγκες των μαθητών/τριών, των οποίων οι οικογένειες δεν είναι σε θέση να υποστηρίξουν τα αντίστοιχα έξοδα.
Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Θεόδωρος Αμπατζόγλου σε δήλωσή του για το θέμα αυτό αναφέρει: 

«Η προσφορά των ιδιοκτητών φροντιστηρίων της πόλης μας, στο πλαίσιο ενίσχυσης του εθελοντισμού και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, βάζει ακόμη πιο στερεές τις βάσεις για τον κοινωνικό μας στόχο που είναι όλα τα παιδιά του Αμαρουσίου να έχουν ίσες ευκαιρίες. 
Αυτή η προσφορά είναι περισσότερο σημαντική φέτος που η υγειονομική κρίση έχει επιφέρει ύφεση και μείωση του οικογενειακού εισοδήματος. 
Ο Δήμος μας είναι παρών με όλα τα μέσα και υπηρεσίες για να στηρίξει τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες σε όλες τους τις ανάγκες και ο θεσμός του Κοινωνικού Φροντιστηρίου είναι ένα ισχυρός πυλώνας αυτής της πολιτικής μας».
Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης του Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αμαρουσίου (Ο.ΚΟΙ.Π.Α.Δ.Α.), υπό την επίβλεψη του Προέδρου Πέτρου Κόνιαρη.
 Οι γονείς-κηδεμόνες που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στο πρόγραμμα, μπορούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση στο Γραφείο Κοινωνικής Στήριξης (Παλαιολόγου 9, 2ος όροφος Μαρούσι), από τις 9.30π.μ. έως τις 12.30μ.μ. Δευτέρα ως Παρασκευή, από τις 17/9/2020 έως τις 30/9/2020 μαζί με τα ακόλουθα δικαιολογητικά:
1. Φωτοτυπία ταυτότητας γονέα-κηδεμόνα
2. Λογαριασμό ΔΕΚΟ
3. Τελευταίο εκκαθαριστικό έτους 2020 (οικονομικό έτος 2019)
4. Αντίγραφο πρόσφατης οικογενειακής κατάστασης (πιστοποίηση πολυτεκνίας ή μονογονεϊκότητας)
5. Απόφαση τυχόν αναπηρίας μέλους της οικογένειας
6. Κάρτα τυχόν ανεργίας  μέλους της οικογένειας
7. Οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο που πιστοποιεί την κατάταξη της αιτούσας οικογένειας σε ευάλωτη θέση
8.  Οποιοδήποτε άλλο σχετικό έγγραφο που η υπηρεσία κρίνει απαραίτητο για προσκόμιση
9.  Τηλέφωνα επικοινωνίας: 213/2031920, 213/2031921, 213/2031927, 213/2031922, 213/2031929
                                             €€ $  ●► « » ▲▼◄  $$  €  $$   ◄ ▼▲ « »  ●►$  €€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου