Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Ένωση Συλλόγων Γονέων & Κηδεμόνων:«Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος»

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ  θα θέλαμε να είναι η ευχή μας και για φέτος, αλλά δυστυχώς  η πραγματικότητα μας προσγειώνει άτσαλα.
Από την Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020,  οι μαθητές και οι μαθήτριες επιστρέφουν στο σχολείο, στη "φυσική" τους τάξη, με τους εκπαιδευτικούς και τους συμμαθητές τους.
Σε μια ήδη ανεπαρκή και ελλειμματική δημόσια παιδεία, τόσο σε κτιριακό όσο και σε επίπεδο εκπαιδευτικού  και βοηθητικού προσωπικού, ήρθαν να προστεθούν τα απαραίτητα μέτρα , λόγω της πανδημίας covid19, καθομολογούμενα μεν  από το σύνολο των ειδικών επιστημόνων και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα οποία, σε αδρές γραμμές είναι τα εξής:
●►Συνεχής, καθημερινός, σχολαστικός καθαρισμός σχολείων και περιοδικές απολυμάνσεις.
●►Αποφυγή συνωστισμού και τήρηση των αποστάσεων ασφαλείας 1,5 μέτρου, δηλαδή μείωση αριθμού μαθητών ανά τάξη.
●►Χρήση μέσω ατομικής προστασίας (Μάσκες προσώπου, αντισηπτικά κλπ.).
●►Διενέργεια μαζικών τεστ ανίχνευσης του covid19 στα σχολεία.
Αντί όμως,  να μειωθεί ο αριθμός των μαθητών ανά τμήμα, το υπουργείο Παιδείας και η κυβέρνηση νομοθέτησε -μέσα στο καλοκαίρι- την αύξηση των μαθητών ανά τάξη από 22 σε 25 για όλα τα Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.
Αντί όμως, να προσληφθούν  οι απαραίτητοι εκπαιδευτικοί, ώστε να αναπληρωθεί και η περυσινή ύλη κατά το δυνατόν, οι φετινές προσλήψεις ήταν κουτσουρεμένες και φτάσαμε στο εξευτελιστικό σημείο να προσλαμβάνονται ακόμα και ΤΡΙΜΗΝΙΤΕΣ αναπληρωτές εκπαιδευτικοί.

Αντί όμως, να προσληφθούν οι απαραίτητες καθαρίστριες για συνεχή και σχολαστικό καθαρισμό των σχολείων, δηλαδή 2 καθαρίστριες/στες ανά σχολείο, έχουν μέχρι στιγμής προσληφθεί λιγότερες από πέρυσι.
Η Ένωση Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου, οι γονείς και οι μαθητές και μαθήτριες του Αμαρουσίου, απαιτούμε από κάθε υπεύθυνο:  
●►15 μαθήτες/τριες ανά τάξη, 1 μαθητής σε κάθε θρανίο
●►Να καλυφθούν όλα τα εκπαιδευτικά κενά με μόνιμους εκπαιδευτικούς στα σχολεία μας σε όλες τις ειδικότητες.
●►2 Καθαρίστριες/στες ανά σχολείο,  σε μόνιμες θέσεις πλήρους απασχόλησης
●►Συνεχής ροή δωρεάν μέσων ατομικής προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς (Μάσκες, Αντισηπτικά, θερμόμετρα εξ αποστάσεως κλπ.)
●►Δημιουργία Σχολιατρικής Υπηρεσίας, που θα έχει την ευθύνη για τον έλεγχο λειτουργίας των σχολείων αλλά και τη διαχείριση των κρουσμάτων.
●►Διενέργεια μαζικών τεστ ανίχνευσης του covid19 στα σχολεία για να προλάβουμε όσο είναι δυνατόν νωρίτερα  την εξάπλωση του ιού.
Ειδικότερα στην πόλη μας το Μαρούσι εκτός από τα ανωτέρω, η κατάσταση είναι επιβαρυμένη εφέτος με την προβληματική και ανεπαρκή εφαρμογή της δίχρονης προσχολικής αγωγής.
Μετά την αναίτια και απαράδεκτη άρνηση επί 2 έτη του πρώην Δημάρχου και νυν Περιφερειάρχη Αττικής κ. Πατούλη να προετοιμάσει και να εφαρμόσει την δίχρονη προσχολική αγωγή, ήρθε η νέα διοίκηση προσπαθώντας να δείξει ότι μπορεί να κάνει έργα, αλλά φεύ.
Παρόλο που ο Δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου και οι συνεργάτες του επί 1 χρόνο επανειλημμένα  (το επανέλαβε ο Δήμαρχος ενώπιον της πλειοψηφίας του Δ.Σ της Ένωσης  εμφατικά και τον συγχαρήκαμε και στην πρώτη, επιτέλους, μεταξύ μας συνάντηση στις 30 Ιουνίου 2020) διακήρυτταν ότι ΟΛΑ τα νέα Νηπιαγωγεία θα είναι έτοιμα «πριν το πρώτο κουδούνι», τελικά ΚΑΝΕΝΑ δεν είναι έτοιμο (πλην ίσως ενός ).
Τουλάχιστον 125 μαθητές νηπιαγωγείου, μετά από καθημερινές παλινωδίες «για το που θα πάνε τελικά»,  θα  μετακινούνται καθημερινά με ευθύνη των γονέων τους ή με λεωφορεία και θα φιλοξενούνται  στους Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου,  μέχρι να ετοιμαστούν οι νέες αίθουσες σε 2-3 μήνες. (Στα ίδια κτήρια νήπια με μάσκες, προ-προνήπια χωρίς μάσκες!)
Κάθε θαύμα τρείς ημέρες, το μεγάλο τέσσερις, λέει ο λαός κε Δήμαρχε !
Εμείς οι Γονείς, ενάντια στην καραμέλα της ατομικής ευθύνης, προτάσσουμε την Αλληλεγγύη και τη συλλογική προσπάθεια μιας κοινωνίας που έδειξε υπευθυνότητα στο 1ο κύμα της πανδημίας.
Τέλος,  για να επιστρέψουμε στα της  κας Κεραμέως, να  υπενθυμίσουμε τις «καλές πρακτικές» από της χώρες της ΕΕ ,όπως αρέσκεται να επικαλείται, ότι η γειτονική μας Ιταλία έχει αραιώσει τα τμήματα, έχουν βρει συμπληρωματικές αίθουσες, σε άλλες χώρες χρησιμοποιούνται μονοθέσια θρανία, στην Γερμανία κάνουν μαζικά τεστ καθημερινά σε όλα τα σχολεία για να βρουν γρήγορα τα πιθανά κρούσματα.
Στην Ελλάδα τι κάναμε από όλα αυτά;;
ΤΙΠΟΤΑ!
Είναι απλό το γιατί … η κυβέρνηση επειδή δεν θέλει να δώσει χρήματα για να προσλάβει περισσότερους εκπαιδευτικούς και να βρει νέες αίθουσες, παίζει ρώσικη ρουλέτα με την υγεία των γονιών και των παιδιών μας.
Κα Κεραμέως σας υπενθυμίζουμε την ρήση του Πρωταγόρα «Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος»
Τόσο με την σύγχρονη διασταλτική έννοια, ότι η ανθρώπινη ζωή είναι ανώτερη των χρημάτων, όσο και με την πρωτότυπη έννοια που  εννοούνται οι αξίες, οι πεποιθήσεις και οι αρχές από τις οποίες εμφορείται ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε υπουργός, ο κάθε γονέας ...
«Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος»  κα Υπουργέ !!
                        To Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Αμαρουσίου
                                       €€ $  ●► « » ▲▼◄  $$  €  $$   ◄ ▼▲ « »  ●►$  €€

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου