Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Το Μήνυμα της Μαρίνας Πατούλη Σταυράκη, για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η Πρόεδρος του Ομίλου για την UNESCO Βορείων Προαστίων και του Δικτύου SDG 17 Greece «για τη Προώθηση των 17 Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ στους Ο.Τ.Α, για τον Πολιτισμό, την Παιδεία, το Περιβάλλον και την Ανάπτυξη», και δημοτική σύμβουλος Αμαρουσίου Μαρίνα Πατούλη Σταυράκη, απευθύνει το ακόλουθο μήνυμα: 
«Η φετινή σχολική χρονιά ξεκινά στη σκιά της πανδημίας του COVID 19 που ήδη από την προηγούμενη χρονιά επέβαλε στους μαθητές και στο σύνολο της σχολικής κοινότητας να λειτουργήσουν υπό πρωτόγνωρες συνθήκες και διαδικασίες. 
Μπροστά στη νέα αυτή πρόκληση, παιδιά, εκπαιδευτικοί και γονείς, οπλισμένοι με υπομονή και με υπευθυνότητα είναι έτοιμοι από σήμερα να ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στη μαθητική τους πορεία, να κάνουν το επόμενο τους βήμα στη μαθητική τους διαδρομή... 
Η πανδημία δεν πρέπει να αναστείλει αυτή την πορεία προς τη γνώση, την εκπλήρωση νέων στόχων, την απόκτηση νέων εμπειριών και δεξιοτήτων. 
Με δίψα για μάθηση, και πίστη στις δυνάμεις και στις ικανότητές τους, και φέτος τα παιδιά ας προσπαθήσουν να αξιοποιήσουν κάθε ερέθισμα, κάθε εφόδιο που τους προσφέρει το σχολείο τους. .
Οι γονείς, οι δικοί τους άνθρωποι, οι δάσκαλοι και οι καθηγητές τους βρίσκονται στο πλευρό τους για κάθε στήριξη, καθοδήγηση, βοήθεια και ενθάρρυνση. 
Σε αυτό το πλαίσιο, ως Όμιλος που προάγουμε τις παιδαγωγικές αξίες, μέσα από τη λειτουργία του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης του Ομίλου μας, προσφέρουμε στα παιδιά τις δυνατότητες να αξιοποιήσουν τα ταλέντα τους, να αναπτύξουν πολύπλευρα την προσωπικότητά τους. Υποστηρίζουμε την εκπαιδευτική τους προσπάθεια, τα βοηθούμε να κάνουν πράξη τα όνειρά τους. Και η τοπική αυτοδιοίκηση έχει τον δικό της ρόλο και το δικό της χρέος απέναντι στη νέα γενιά μας. Να συμβάλλει στην κατεύθυνση της διασφάλισης ενός εύρυθμου εκπαιδευτικού περιβάλλοντος που θα προσφέρει στα παιδιά ασφάλεια, δημιουργικές διεξόδους, προοπτικές ανάπτυξης. 
Είμαι βέβαιη ότι επιδεικνύοντας όλοι τη δέουσα  πειθαρχία και συνέπεια, με πνεύμα συνεργασίας, κατανόησης και αλληλοβοήθειας, η φετινή χρονιά θα κυλήσει όσο το δυνατόν πιο ομαλά προσφέροντας στους μαθητές νέες εμπειρίες και πολύτιμα γνωστικά εφόδια. 
                                       Καλή αρχή και δημιουργική σχολική χρονιά σε όλους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου