Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Υπέροχο το «ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ» της Ενωσης Κρητών Αμαρουσίου

Δίδαξε αυθεντική διασκέδαση γι άλλη μία φορά η ΕΝΩΣΗ ΚΡΗΤΩΝ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ «Ο ΚΡΗΤΑΓΕΝΗΣ ΖΕΥΣ», κατά την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίττας της, που συνοδεύτηκε με ένα μοναδικής ομορφιάς & υψηλής παραδοσιακής αισθητικής ΚΡΗΤΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ.
Η εκδήλωση - η οποία πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της τελευταίας Κυριακής του μηνός Φεβρουαρίου, στην εξαίσια Αίθουσα Τέχνης του Κεραμικού Κέντρου Αμαρουσίου «Αλέξανδρος Γαρδέλης» - άνοιξε με το καλωσόρισμα και τις καθιερωμένες ευχές του άξιου προέδρου του συλλόγου κ. Κωστή Σηφάκη & των δραστήριων μελών του Δ.Σ, για να λάβει εν συνεχεία το λόγο ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ & του ΙΣΑ πέραν των ευχών, χαρακτήρισε άψογη την συνεργασία του Δήμου Αμαρουσίου με την Ένωση Κρητών σε ότι αφορά την προώθηση του πολιτισμού και της κρητικής παράδοσης, ενώ δεσμεύθηκε για παραπέρα κοινές δραστηριότητες. 
Την πίττα του Συλλόγου, έκοψαν μαζί  οι κ.κ. Κωστής Σηφάκης & Γιώργος Πατούλης, οι οποίοι έδωσαν ταυτόχρονα το σύνθημα για το ξεκίνημα ενός ανεπανάληπτου Κρητικού Γλεντιού, υπό τους ήχους της μελωδικής φωνής του Μάνου Μουντάκη, του Διονύση Κορνηλάκη στη λύρα, του Νίκου Καραβυράκη στο λαγούτο και του Κώστα Ανετάκη στην κιθάρα. 
Τα επιφωνήματα θαυμασμού & τα χειροκροτήματα  των παρευρισκομένων απέσπασαν τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου, που ομολογουμένως εντυπωσίασαν(πάντοτε με την καθοδήγηση του εξαιρετικού δασκάλου παραδοσιακών χορών της Ενωσης κ. Β. Μουρτζανού)

Οι τυχεροί(που προνόησαν να δώσουν το παρόν) στην εκδήλωση, αφού απήλαυσαν στον «ζεστό» & με ιδιαίτερο μεράκι διαμορφωμένο για την περίσταση χώρο,  το παραδοσιακό γαμοπίλαφο και άλλα εκλεκτά εδέσματα, τσικουδιά, κρητικό κρασί, χόρεψαν, τραγούδησαν και γλέντησαν μέχρι αργά το βράδυ της Κυριακής 28 Φεβρουαρίου.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο πρώην υπουργός κ. Μ. Καρχιμάκης, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού του Δήμου Αμαρουσίου κ. Ρένα Χαλιώτη, οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αμαρουσίου κ.κ. Δ. Καρλαύτης, Π. Κόνιαρης, Α. Φραγκάκη, Μ. Διακολιού, Α. Ψάλτη, η δημοτική σύμβουλος και πρόεδρος του ΠΕΑΠ του Δήμου Λυκόβρυσης-Πεύκης κ. Μαρίνα Σταυράκη, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαρουσίου κ. Ι. Νικολαράκος, 
οι πρώην πρόεδροι της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς» κ. Κ. Κανελλάκης και κ. Α. Χαιρέτης, οι υποψήφιοι βουλευτές κ. Δ. Παπαδάκη και Ε. Δαμηλάκης, ο πρόεδρος του Περιβαλλοντικού Φυσιολατρικού Πολιτιστικού Κοινωνικού Ομίλου Αμαρουσίου «Πνοή» κ. Β. Κουτρουμπής, ο γραμματέας του Εκπολιτιστικού-Εξωραϊστικού Συλλόγου «Τα Ανάβρυτα» κ. Θ. Σκαλωμένος, 
ο πρόεδρος του Συνδέσμου Κρητών Ηρακλείου Αττικής κ. Π. Αγριμάκης, ο αντιπρόεδρος κ. Γ. Παρακατσελάκης και η ειδική γραμματέας κ. Ε. Ζαχαριουδάκη, ο πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών ''Ο Τάλως'' Πεύκης-Λυκόβρυσης κ. Γ. Καρχιλάκης και το μέλος του Δ.Σ. κ. Στ. Γρηγοράκης, ο πρόεδρος του Συλλόγου Φουρφουριανών της Αθήνας κ. Β. Μουρτζανός, η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Νέας Πέντελης «Η Αρετούσα» κ. Στ. Δρακάκη, ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου Ανωγειανών της Αθήνας "Το Ιδαίον Άντρον" κ. Ζ. Σαλούστρος, ο κοσμήτορας του Συλλόγου Κρητών Ηλιούπολης κ. Στ. Μελεούνης, και ο κ. Α. Γιαννούλης από το Σύλλογο Κρητών Γαλατσίου «Η Μεγαλόνησος».
           Για το Δ. Σ. της Ένωσης Κρητών Αμαρουσίου «Ο Κρηταγενής Ζευς»
                                Ο Πρόεδρος                   Ο Γενικός Γραμματέας
                             Κωστής Σηφάκης              Βαγγέλης Χαλκιαδάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου