Παρασκευή 4 Μαρτίου 2016

Παρουσία του Ερντογάν η 138η επέτειος απελευθέρωσης των Βουλγάρων από την τουρκική σκλαβιά!

«Το 80% των Βουλγάρων, που δεν είχαν σαφή θέση, σχετικά με την Ρωσία, τώρα παίρνουν θέση υπέρ της Ρωσίας»!!!
 - «Η Βουλγαρία έχει αρχίσει, πλέον, να ανακαλύπτει τις πραγματικές ΗΠΑ και την τουρκική σκληρή εισβολή στις εσωτερικές υποθέσεις της, για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια».
Μια ημέρα πριν από την 138η επέτειο της απελευθέρωσης των Βουλγάρων από την τουρκική σκλαβιά των 500 ετών, μετά την Μάχη στο Shipka Pass και την αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας, οι Αρχές της χώρας κάλεσαν επίσημα στους εορτασμούς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αλλά όχι & τον Ρώσο Πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν!!!
Ο Βούλγαρος Πολιτικός Επιστήμονας και αναλυτής, Plamen Paskov, εξήγησε τους λόγους της ενέργειας αυτής με σχετικό του άρθρο, στο οποίο αναφέρει τα εξής:
«Η Ημέρα της απελευθέρωσης από τον οθωμανικό ζυγό και η αποκατάσταση της ανεξαρτησίας της Βουλγαρίας παραδοσιακά γιορτάζονται στις 3 Μαρτίου. Είναι μια εθνική γιορτή και εθνική αργία.
Μια ημέρα πριν, οι Αρχές της χώρας κάλεσαν τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και δεν κάλεσαν τον Πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν. 
Αυτό συνέβη, επειδή «ανέλαβε ο νέος Πρεσβευτής των ΗΠΑ, ο Eric Rubin. Πριν από την λήψη της σκυτάλης από τον Μάρσι Ρις, είπε ξεκάθαρα, ότι θα εξολοθρεύει όλα τα ρωσόφιλα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, και οποιονδήποτε ορθώνει λόγο υπέρ της Ρωσίας».
«Οι Βούλγαροι, που δεν είχαν σαφή θέση, σχετικά με την Ρωσία, τώρα παίρνουν θέση υπέρ της Ρωσίας.
 Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αποτελούν περίπου το 80% του πληθυσμού της χώρας»
Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτά τα λόγια ξεσήκωσαν την αντίδραση όλων των πολιτικών, των εκπροσώπων των μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και άλλων δημοσίων προσώπων στην Βουλγαρία.
«Ήδη έχουν ξεκινήσει την εκστρατεία κατάργησης της εθνικής γιορτής της 3ης Μαρτίου, με ταυτόχρονη μείωση της επιρροής και του ρόλου της Ρωσίας σε αυτή την περίπτωση», αναφέρει ο Βούλγαρος Πολιτικός Επιστήμονας και εμπειρογνώμονας Plamen Paskov,
 Ωστόσο, τέτοιες πράξεις κατά της Ρωσίας, απλά, απέτυχαν. 
«Οι άνθρωποι, που δεν είχαν σαφή θέση, σχετικά με την Ρωσία, τώρα παίρνουν θέση υπέρ της Ρωσίας. Σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις, αποτελούν περίπου το 80% του πληθυσμού της χώρας. Και μια αυθόρμητη αυτο-οργάνωση αυτή την στιγμή λαμβάνει χώρα στα κοινωνικά δίκτυα.
Θα πρέπει, επίσης, να σημειωθεί, ότι οι σχέσεις μεταξύ της Σόφιας και της Άγκυρας επιδεινώνονται γρήγορα. Κατά την διάρκεια της περασμένης εβδομάδας δύο Τούρκοι διπλωμάτες εκδιώχθηκαν από την Βουλγαρία, ενώ δύο Βούλγαροι από την Τουρκία, αντίστοιχα.
«Η τουρκική πολιτική έναντι της Βουλγαρίας είναι επιθετική τα τελευταία 26 χρόνια, κάνοντας εφαρμογή του σχεδίου για την αποκατάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη, βήμα-βήμα. Είναι σαφές, ότι η Βουλγαρία είναι επάνω στον δρόμο τους»
«Είναι συνδεδεμένο με το γεγονός, ότι η τουρκική πολιτική έναντι της Βουλγαρίας είναι επιθετική τα τελευταία 26 χρόνια, κάνοντας εφαρμογή του σχεδίου για την αποκατάσταση της οθωμανικής αυτοκρατορίας στην Ευρώπη, βήμα-βήμα. Είναι σαφές, ότι η Βουλγαρία είναι επάνω στον δρόμο τους».
Οι Πρέσβεις των ΗΠΑ συνήθιζαν να έρχονται στο βουλγαρικό Γενικό Επιτελείο και να λένε ανοιχτά, «θα είστε κάτω από την Τουρκία, θα αναφέρεστε στην Τουρκία, θα είστε Τουρκία, και θα πρέπει να το γνωρίζετε και να είστε έτοιμοι, δεν θα πρέπει να αντιστέκεστε, καθώς όλα έχουν ήδη αποφασιστεί σε ανώτατο επίπεδο...
«Οι Τούρκοι αγοράζουν βουλγαρική γη και ακίνητα. Και όταν αποδείχθηκε, στα τέλη του 2015, ότι ένας Βούλγαρος πολιτικός ήταν Τούρκος (που μετέφερε μυστικά δεδομένα και κρυβόταν στην τουρκική πρεσβεία), ήρθαν οι πρώτες αντιδράσεις» αναφέρει ο Plamen Paskov.
Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα, η Βουλγαρία έχει αρχίσει, πλέον, να ανακαλύπτει τις πραγματικές ΗΠΑ και την τουρκική σκληρή εισβολή στις εσωτερικές υποθέσεις της, για πρώτη φορά μετά από 26 χρόνια.
                                                  Επιμέλεια: Ευθύμιος Χατζηϊωάννου.
                                                       ΠΗΓΗ:Elliniki Gnomi, 03 Mar 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου