Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Με «ΜΗΧΑΝΙΚΗ» υποστήριξη εν ...ζωή, η ιστορική τεχνική εταιρεία του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου!

Η τελευταία προσπάθεια !!!
Πίσω από το... οχυρό προσπαθεί να παραμείνει ο κατασκευαστικός όμιλος «Μηχανική», που, από το peak της κρίσης, από το 2011 και μετέπειτα δέχεται απανωτά «χτυπήματα».
Η ανυπαρξία νέων έργων, λόγω της κατάρρευσης του κλάδου των κατασκευών και της κτηματαγοράς, οδήγησε την εταιρεία στην εμφάνιση ζημιών που έθεσαν τη μετοχή εκτός ταμπλό, προκαλώντας τη μόνιμη «γκρίνια» των μικρομετόχων της Μηχανικής.
Και, μολονότι η εταιρεία έχει ρυθμίσει τις οφειλές της έναντι του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων, οι υποχρεώσεις προς ιδιώτες, κατά βάση προμηθευτές, έχουν οδηγήσει τους τελευταίους στην υποβολή αιτήσεων πτώχευσης κατά της εταιρείας.
Συγκεκριμένα, οι εταιρείες Υιοί Γ. Ποσοτίδη Ο.Ε. και Doka Hellas έχουν ζητήσει την πτώχευση κατά της Μηχανικής και της Θόλος, που έχει απορροφηθεί από τη μητρική, δύο αιτήσεις που θα κρίνει η Δικαιοσύνη στις 11 Νοεμβρίου.
Ωστόσο, η κατάσταση φαίνεται να είναι σχετικά καλύτερη για την ιστορική τεχνική εταιρεία, καθώς βρίσκεται σε προχωρημένες συζητήσεις για την εξόφληση των υποχρεώσεων προς τις δύο εταιρείες. Ενδεχόμενη ικανοποίηση του αιτήματος των δύο πιστωτών θα σήμαινε το απότομο τέλος της εταιρείας, σε μια στιγμή που ο επικεφαλής της, Πρόδρομος Εμφιετζόγλου, πασχίζει να έρθει σε συμφωνία με τις πιστώτριες τράπεζες. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, η «φόρμουλα» στην οποία προσβλέπει η εταιρεία περιλαμβάνει τα εξής τρία σκέλη:
Την παροχή εγγυητικών επιστολών για ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 10 εκατ. ευρώ.
Τη μείωση των επιτοκίων και το «κούρεμα», έως και 40%, των δανείων.
Τη ρύθμιση των χρεών, της τάξης των 323 εκατ. ευρώ, με πενταετή ισχύ.
Ο κ. Εμφιετζόγλου υπεραμύνεται της επιλογής του για μη υπαγωγή στο άρθρο 99 και στο πλαίσιο αυτό η έδρα της εταιρείας στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου στο Μαρούσι εκπλειστηριάστηκε πριν από αρκετούς μήνες, με επισπεύδουσα την Χαλυβουργική, με αποτέλεσμα το κτίριο να μεταβιβαστεί στην τράπεζα Aegean Baltic Bank. Επίσης, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων «βγάζει στο σφυρί» την κατοικία 7ου όροφου στη Θεσσαλονίκη του Πρόδρομου Εμφιετζόγλου, με τιμή πρώτης εκκίνησης 650.000 ευρώ.
Σε κάθε, πάντως, περίπτωση, όπως, εξάλλου, συνέβη στην περίπτωση της Pasal Development, ως έσχατη κίνηση άμυνας ο ισχυρός άνδρας της Μηχανικής διαθέτει ένα ιδιαίτερο ισχυρό –ίσως το τελευταίο - «χαρτί», την αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99.
Μια τέτοια κίνηση, στην οποία θα μπορούσε να προσφύγει η εταιρεία, εάν και εφόσον οι πιστωτές της κινούνταν επιθετικά, θα επέτρεπε στη Μηχανική να προστατευτεί έναντι διεκδικήσεων κινητών και ακινήτων περιουσιακών στοιχείων της.
Ωστόσο, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η Μηχανική θα ξεπεράσει (και) τον σκόπελο των αιτήσεων χρεοκοπίας που έχουν καταθέσει οι πιστωτές της, με το ζητούμενο να είναι η σταθεροποίηση της πορείας της. Η διοίκηση της εταιρείας υποστηρίζει ότι το Δημόσιο της οφείλει 250 εκατ. ευρώ, των οποίων η διεκδίκηση αποτελεί μια ιδιαίτερα χρονοβόρο διαδικασία, με τη Μηχανική να χρωστά συνολικά (στοιχεία 31/5/2014) 322,8 εκατ. ευρώ.
* Αναδημοσίευση από την εφημερίδα "Κεφάλαιο" της 25ης Οκτωβρίου
Δεν πρέπει επίσης να περάσει απαρατήρητη η είδηση από το ιστολόγιο «ΜΑΚΕΛΕΙΟ»,  ότι πριν από 3 εβδομάδες υπήρξε έκτακτη ολονύκτια κινητοποίηση της Ελληνικής Αστυνομίας
στη βίλα που διαθέτει ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου στην πόλη μας και συγκεκριμμέναστην οδό Φοινίκων ...

Σύμφωνα με την ανάρτηση ο συναγερμός σήμανε στην ΕΛΑΣ τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 9 Οκτωβρίου προς ξημερώματα Παρασκευής, επειδή περίοικοι  που διαμένουν στην περιοχή,τηλεφώνησαν ότι άκουσαν πυροβολισμούς από αυτόματο όπλο  κοντά στην βίλα του κατασκευαστή Πρόδρομου Εμφιετζόγλου
Η κινητοποίηση της ΕΛΑΣ, ήταν άμεση. Οχήματα της Αμέσου Δράσεως με την συνδρομή της ομάδας ΔΙΑΣ κινήθηκαν στην περιοχή αναζητώντας στοιχεία για τα οποία έγινε η περίεργη καταγγελία. Μετά από εκτεταμένες έρευνες, ωστόσο,  στο σημείο, δεν εντοπίστηκε τίποτα ύποπτο.
Οι έρευνες επεκτάθηκαν και στο σπίτι του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος διαμένει επί των οδών Αρτέμιδος και Μαυρομιχάλη στην Κηφισιά.
30820-69306
Και στο σημείο αυτό, η αστυνομία δεν εντόπισε τίποτε, κατά πληροφορίες

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου