Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Χωρίς επεισόδια οι συγκεντρώσεις Χρυσής Αυγής - Aντιεξουσιαστών, σε Ν. Ηράκλειο & Μαρούσι

Παρουσία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων, χωρίς να γίνουν επεισόδια, πραγματοποιήθηκε, το απόγευμα, συγκέντρωση στο Νέο Ηράκλειο,ένα χρόνο από τη δολοφονία των δύο δολοφονημένων μελών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Φουντούλη και Μάνου Καπελώνη.
Τα μέλη της οργάνωσης, από νωρίς, έδωσαν το παρών αποτίοντας φόρο στο μνημείο των δύο δολοφονηθέντων ανδρών που έχει στηθεί στο σημείο.
«Πέρασε ένας χρόνος και δεν έχει βρεθεί τίποτε απολύτως. Όλες οι υπηρεσίες του κράτους δεν μπορούσαν να βρουν τους δολοφόνους, γιατί ήταν απασχολημένοι στη δίωξη της Χρυσής Αυγής», είπε στην ομιλία του ο βουλευτής της Ηλίας Παναγιώταρος.

«Η θυσία των παλικαριών είναι πολύ βαριά και θέλω να συνεχίσω για όλα αυτά που πίστευε το παιδί μου », είπε ο πατέρας του Γιώργου Φοντούλη, ευρωβουλευτής της Χρυσής Αυγής.
Την ίδια στιγμή η οκογένεια Καπελώνη, με αίτημά της στις δικαστικές αρχές έχει ζητήσει να απαγορευτεί στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί το όνομα του δολοφωνηθεύοντος γυιού τους καθώς και να απαγορευτούν οι συγκεντρώσεις μνήμης, όπως η σημερινή.

Παράλληλα, αντιρατσιστικές οργανώσεις και αντιεξουσιαστές πραγματοποίησαν αντιφασιστικές συγκεντρώσεις, έξω από τον σταθμό του ΗΣΑΠ, στο Μαρούσι και στο Ν. Ηράκλειο.

Η κίνηση «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή»,αναφέρει σε νακοίνωσή της ότι: «Η αντιφασιστική συγκέντρωση θα είναι η απάντηση στη νεκροφιλική φιέστα που ετοιμάζουν την ίδια μέρα οι νεοναζί με αφορμή την ανεξιχνίαστη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής, μπροστά από τα παλιά γραφεία τους στη Λ. Ηρακλείου».

                                                                     Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου