Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Βάφτισε «μείωση» την επιβάρυνση των Δημοτικών Τελών, ο «Μάγος» Πατούλης!

Νέα Χαράτσια, μέσω της… «μείωσης» των δημοτικών τελών!!!
Η δημοτική παράταξη του κ. Πατούλη, απομονωμένη από όλες τις άλλες παρατάξεις, ψήφισε την αύξηση της χρηματικής επιβάρυνσης των δημοτών της πόλης μας και την βάφτισε «μείωση δημοτικών τελών».
Το επικοινωνιακό σύστημα της Δημοτικής Αρχής, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι, πανηγυρίζει συσκοτίζοντας την αλήθεια που δυστυχώς θα φανεί πολύ γρήγορα με τους καινούργιους λογαριασμούς της ΔΕΗ.
Το «Τέλος Ακίνητης Περιουσίας» (Τ.Α.Π.) διπλασιάζεται (αύξηση 100%).
Ο «Φόρος Ηλεκτροδοτούμενων Χώρων» (Φ.Η.Χ.) αναπροσαρμόζεται με αύξηση του συντελεστή κατά 25%, με την δικαιολογία ότι τα επιπλέον χρήματα θα δοθούν στα σχολεία, ενώ επί μία πενταετία (μέχρι σχεδόν το τέλος του 2011) ουδέποτε τα απέδωσε στις σχολικές επιτροπές .
Το «τυρί της φάκας» είναι το επικοινωνιακό τρυκ της οριζόντιας μείωσης των δημοτικών τελών κατά 7% .
Οι ρυθμίσεις αυτές αυξάνουν τα ετήσια έσοδα του Δήμου κατά 2.000.000 ευρώ περίπου, χαρατσώνοντας κυρίως τις κατοικίες.
Ο κ. Πατούλης για μια ακόμα φορά μεταμορφώνεται σε «καλό Δρ.Τζέκυλ» και κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας «προτάσσει το στήθος του» για να ανακόψει την μνημονιακή λαίλαπα...
Μόλις όμως σβήσουν οι τηλεοπτικές κάμερες, μεταμορφώνεται σε κυβερνητικό κ. Χάϋντ, «βάζει πλάτη» και σπεύδει να συμμορφωθεί με τις απαιτήσεις της μνημονιακής συγκυβέρνησης, που υπαγορεύει την κάλυψη των αναγκών των Δήμων μέσω της αύξησης του «Τέλους Ακίνητης Περιουσίας»  (Τ.ΑΠ).
Και αυτό πριν ακόμα εγκατασταθεί η επιτροπεία των δανειστών μας, που θα περικόπτει συνέχεια δαπάνες και θα επιβάλλει και άλλους φόρους για να ξεπληρωθούν τα υπέρογκα χρέη του Δήμου.
Στον αντίποδα αυτής της πολιτικής, η Δημοτική Κίνηση «ΚΟΝΤΡΑ στον ΚΑΙΡΟ» πρότεινε:
 
1. Την ενεργοποίηση του νόμου 1828 / 1989, που επιτρέπει στο Δήμο την αύξηση των δημοτικών τελών μόνο στα κερδοφόρα υπερτοπικά κέντρα και όχι στα τέλη των κατοικιών και των μικρών επιχειρήσεων.
2. Την επέκταση των απαλλαγών που ισχύουν για τα δημοτικά τέλη και σε άλλες κατηγορίες συμπολιτών που πλήττονται από την κρίση.
3. Την κατάργηση της αύξησης στο «Τ.Α.Π» και στους ηλεκτροδοτούμενους χώρους και εξοικονόμηση πόρων αποκλειστικά από τη φορολόγηση των κερδοφόρων υπερτοπικών κέντρων.
Έτσι και αλλιώς τα υπέρογκα δημοτικά τέλη ,εδώ και χρόνια δεν αποδίδονται ανταποδοτικά στους δημότες, καθώς υπερκαλύπτουν τις δαπάνες για τις υπηρεσίες καθαριότητας, πρασίνου και ηλεκτροφωτισμού για τις οποίες προορίζονται αποκλειστικά.
Η διοίκηση του Δήμου έκανε τις επιλογές της.
Αντί να ελαφρύνει τους κατοίκους που έχουν πληγεί από την κρίση, τους φορτώνει άλλα 2.000.000 ευρώ το χρόνο στην πλάτη, χωρίς να υπολογίζονται τα πρόστιμα από καθυστερήσεις πληρωμών που για το Τ.Α.Π. είναι υπέρογκες (50%).
Εξισώνει τους μικρομεσαίους επαγγελματίες με τις τεράστιες εμπορικές υπερτοπικές επιχειρήσεις, τηρώντας ίσες αποστάσεις και από τους δύο, όταν είναι γνωστό ότι η αγορά στο κέντρο του Μαρουσιού έχει βουλιάξει στην κυριολεξία.
Αυτό θα το θυμούνται καλά οι Μαρουσιώτες την επόμενη φορά που ο κ. Δήμαρχος θα δηλώνει «πρώτα το Μαρούσι» και ότι «δεν χρωστάει τίποτα» στη Ν.Δ. που κομματικά ανήκει ,ενεργά συμμετέχει και που τον στήριξε στις προηγούμενες εκλογές.

Μαρούσι 07.12.2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου